• AniieeHär

    Hur kan man gilla stark mat?

    Jag älskar stark mat, MEN jag vill även att den ska vara smakrik. Det finns mat som är stark "bara för att", som i en tävling om "hetast vinner". Det ger mig ingenting. Om det bara är chili i chilin så är den oftast vansinnigt tråkig och liksom bara stark. Styrka utan djup eller komplexitet. En riktigt välgjord chili, eller curry, eller whatever, med många olika dimensioner, får gärna vara hur stark som helst, nästan. Ska ju gå att äta utan brännskador, dock.

    Och som någon skrev, TS, skippa vattnet, käka eller drick något med fett som binder de starka ämnena (oftast kapsaicin) och neutraliserar. Mjölk, yoghurt, ost, osv. Det är inte för inte att lassi är en av indiens populäraste drycker.


    If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model
Svar på tråden Hur kan man gilla stark mat?