• misil

    Sverige på väg att bli Nordkorea eller nåt!

    Självklart har vi censur i Sverige av den enkla anledningen att människor blir dömda av rättsstaten för att ha uttryckt åsikter.

  • misil

    Fascinerande med dessa personer som gladeligen applådera inskränkningar av yttrandefriheten dvs censur.

  • misil
    CarinaL26 skrev 2019-07-25 13:45:49 följande:

    Jaha, folk förstår inte skillnaden mellan censur och begränsningar i yttrandefriheten som förtal/hets mot folkgrupp osv. Ja då blir det klarare hur man kan virra till det som vissa lyckas med i denna tråd. Vad händer med svenska skolan? Detta borde vara glasklart från samhällskunskapen.


    Självklart ska HMFlagen skrotas eftersom den går på tvärs mot vad en demokrati med yttrandefrihet ska sträva efter,detta pga två orsaker.
    1.Den inskränker yttrandefriheten dvs censur.
    2.Den frångår principen om att alla ska vara lika inför lagen dvs att människors etnicitet,kön,sexuella läggning osv ska vara en icke fråga för domstolen där endast brottsgärningen mot brottsoffret ska tas i beaktande.
    Jag anser att t,ex förtal och hot ska ha högre straffskala,eftersom dessa undergräver yttrandefriheten.
    Förövrigt är jag inte SDare utan liberal,men det är intressant hur snett det gått i Sverige att när man vill försvara yttrandefriheten så anklagas man för att vara en mörkerman,om man är lite pålästa i historia så vet man att makten alltid har hävdat att inskränkningar av yttrandefriheten(censur)görs för ett gott syfte.
  • misil
    Anonym (Z) skrev 2019-07-27 18:24:03 följande:
    Host host, du anser att förtal undergräver yttrandefriheten, men inte HMF? Förstår du ens HMF?

    Det är inte HMF att säga att man ogillar araber. Men det är HMF att säga att Araber är jävla råttor som borde skjutas hela bunten. Men det tycker du alltså är ok.

    Det är på intet sätt mer en inskränkning i yttrandefriheten än förtal eller olaga hot.
    Host host,det är nog du som inte förstår om man säger jag anser att araber är kriminella så är det en åsikt,hur fel den än är så ska den få sägas.
    Men om man anklagar en person för att vara kriminell som inte är det så är det förtal,vilket man självklart ska straffas för.
  • misil
    Anonym (Gunnar) skrev 2019-07-28 09:38:26 följande:
    Att säga att en person är kriminell är också en åsikt på samma sätt som att hävda att alla araber är kriminella.
    Om jag ljuger om att en person är kriminell så är det förtal.
  • misil

    Okej vi kan ta metoo som ett exempel,om en person skriver att alla män är våldtäktsmän så är det en åsikt och ska inte bestraffas.
    Om samma person pekar ut och skriver att Gunnar Gunarson är en våldtäktsman fast han har aldrig blivit dömd för detta så är det förtal,vi ser nu ett antal förtalsmål som handlar om just detta.
    Till Z om du läser vad jag har skrivit så anser jag att HMF lagen ska skrotas eftersom den begränsar yttrandefriheten och står för censur,när en stat väl har börjat med detta så har man hamnat på ett sluttande plan där alltfler åsikter kommer bli förbjudna,det är bara att titta på hur HMF har svält och inkluderar alltfler grupper och åsikter.

  • misil
    klyban skrev 2019-07-28 11:35:01 följande:
    Det är klart och tydligt att du inte får förtala folk, varför inbillar du dig detta skulle vara okey för?
    Om du läser vad jag har skrivit i tråden så kommer du förhoppningsvis förstå hur fel din kommentar är. 
Svar på tråden Sverige på väg att bli Nordkorea eller nåt!