• Hoppet19

    IVF hösten 2019

    Hej!

    Hoppar in jag med. Vad tråkigt att läsa om era missfall, hörde ju om plusset i en tidigare tråd!

    Jag har haft ett litet break över sommaren jag med. Vi gjorde 3 frysåterföringen precis innan stängning, blev även den negativ... Började i feb -19 med frysåterföring - 8 blastocyster till frysen, får någon känsla av att trots att ?dom ser så fina ut? så är det jäkla skitägg. Förlåt..

    Läste att nån av er också börjat snusa igen.. Samma här, varit fri sen nyår men nu skiter vi i det här!

  • Hoppet19

    [quote=79780513][quote-nick]Jooosen skrev 2019-07-24 13:30:45 följande:[/quote-nick]Tråkigt! Då blir det fet när mensen kommer eller? Hur lång tid innan ska du försöka sluta snusa? Jag slutade förra ggn ca 1,5 månad innan. Har ni fått något fertilitetsproblem bekräftat?[/

    Jag slutade med p-piller dec 2015 och haft oregelbunden mens sen dess, dom tror de beror på pco men är inte överviktig eller hårig men har som pärlband på äggstockarna.. Har också en endometriossysta vid ena äggstocken men den ?ska inte påverka? - så jag antar att jag har endometrios också! Körde letrozol ett år med fina blåsor men utan endaste plus.. Jag slutade vid nyår men efter 3 neg Fet så sket jag i allt. Slutar igen när jag sätter in nästa gång! Vad hade ni för problematik?

  • Hoppet19
    Jooosen skrev 2019-07-26 16:51:59 följande:

    Aah okej då är jag med! Kommer oxå sluta lite innan jag startar med sprutor tänker jag. Dom har inte hittat något avvikande på någon av oss. Men jag inbillar mig att jag kanske har endo jag med. Har väldigt många symptom som stämmer in. Är orolig att det kanske är något i livmodern som gör att inget vill fästa :/. Nåja hoppet är det sista som överger en. Försöker man inte med ivf kommer man inte veta om det funkar eller inte.


    Ja jag vet ju att det inte precis gynnar fertiliteten med snus, men det är en tröst i ett annat tomt liv liksom! VAd har du för symtom på endo? De jag har är att jag har väldigt ont, fast jag Har tidigare tänkt att ?alla? har så ont? Sen har jag väldigt liten blödning.. vet inte om de är därför...

    Precis det är bara att fortsätta hoppas och kämpa, för oss finns inget alternativ vi vill så gärna skapa en egen liten familj! Kul att du ändå fått mens så du kan börja räkna ned till sprutstart!! Heja heja! Jag tror ja får kicka igång mens med proverna vid öppning om en vecka! Ska kanske prova letrozol å ovitrelle den här gången, istället för progynon!
  • Hoppet19
    Jooosen skrev 2019-07-27 12:33:56 följande:

    Nej precis! Min kille snusar oxå mycket. Dock hade han extremt bra spermaprov. Jag har väldigt ont första dagen. Andra dagen får jag fruktansvärt uppblåst och öm mage. Är typ jobbigt att gå. Ont vid toabesök ibland och även vid sex ibland. Är liksom jätteöm när jag trycker på magen - speciellt höger sida. Juste du ska göra frysförsök?


    Det låter ju som att det kan var endometrios! Men ibland vet man ju inte varför de inte funkar! Ni skulle starta en ny ivfrunda nu va?

    Jag ska fortsätta med mina i frysen från förSta uttaget. 3 negativa, och nu blir de fjärde gången nångång när dom öppnar igen i augusti! Hoppet är som sagt de sista som överger en! Och jag har inga planer på att ge upp ännu!
  • Hoppet19

    [quote=79787520][quote-nick]Jooosen skrev 2019-07-28 10:13:17 följande:[/quote-nick]Jag jag tror verkligen att jag har det... plus att de inte hittat någon orsak till vår barnlöshet än.. och endo är ju något som man verkligen kan säkerställa med titthål! Japp vi börjar runda nr 2. Kommer köra exakt samma protokoll och dos denna gång. Känns lite snopet då det skulle varit skönt att ändra på något men men. Hur många har ni kvar i frysen? Hur gamla är ni?[/

    Fast vet du att en operation tror jag inte är lösningen, för även om dom går in med titthål och är superförsiktiga så förstörs massvis med äggblåsor vid en sån operation! Så fick jag det förklarat för mig, så en operation är det sista jag vill ha!

    Jasså? Men fick du ut bra med ägg förra gången då?

    Vi har 5 kvar blastocyster i frysen, jag är 31 och min man 30... och i princip alla runt oss har ett eller flera barn! Ni då?

  • Hoppet19

    [quote=79788186][quote-nick]Jooosen skrev 2019-07-28 14:52:55 följande:[/quote-nick]Ja du har rätt i det! Har oxå läst det. Men är rädd att inget kommer vilja fästa om det är kass miljö där inne. Så fått för mig att man kanske kunde städa upp där inne om man hittar något. Jag fyller 31 och min kille är 29. Nästan alla mina vänner födde barn för 1-2 år sedan. Vissa är gravida med nr 2 ä. Så vissa kommer alltså få sitt andra barn under tiden vi försökt. Känns så in i helvete orättvist :(. Fick ut 10 ägg - 7 befruktades. Ett sattes in och två frystes varav ena inte

    Ej fy fan va jobbigt! 10 ägg var ju ändå bra så förhoppningsvis får du ut liknande med samma behandling denna gång! Bra att inte bli överstimulerad också! Jag har också tänkt att de kanske är livmodern de är fel på eftersom dom satt in 3 ?fina? ägg men inget tar sig. Provade trombyl vid förra insättningen, men de hjälpte knappast...

    Jag förstår precis, det känns som alla bara springer förbi en. Det jobbigaste är att inte få leva det liv man vill leva! Och se hur alla andra lever happy life med ungar och allt möjligt..

  • Hoppet19

    [quote=79789062][quote-nick]Limarie skrev 2019-07-28 21:35:43 följande:[/quote-nick]Jag anslutar också gärna....

    Hej Limarie! Tufft att höra men bra att ni har en plan o kan finansiera lite själv för att komma igång snabbare! Den här sommaren har varit som en välbehövlig paus, jag mådde mycket sämre i vintras. Då var det mörkt! Men känns bättre nu, har mer en inställning om att vi inte kommer ge upp och det kommer hända!! Sen om de tar flera år vet vi ju inte idag och det kanske är lika bäst! Ovissheten är på så sätt bra, hade jag fått höra att vi fortfarande efter 2 år aldrig fått ett plus hade jag nog dött på plats.. Vi har också tagit tag i extrarummet, orkar inte att fler gäster ba ?åh va ska det bli här inne då?? Eeeeh de fattar väl alla att vi önskar att det fick bli ett barnrum men nu har det inte blivit så än...

  • Hoppet19

    [quote=79790637][quote-nick]Limarie skrev 2019-07-29 15:30:11 följande:[/quote.[/

    Jag lyssnar också på ruvarpodden och jag vill ha barn podden. Är också lite lika sådär, orkar ibland och ibland inte. Det är lika med familjeliv o bloggar - ibland tar jag längre pauser för jag orkar inte att ALLT hela tiden ska handla om barnlösheten - jag vill leva också!

    Skönt att slippa avundsjukan och känna sig stark!

    Precis så pratar vi också, vi skulle betala alla pengar vi har om de kunde ge oss ett barn.men samtidigt blir jag snål, tex med akupunktur ska jag verkligen betala typ 800kr gången varje vecka? Hjälper de verkligen??

    Jag har ju också hopp om en naturlig graviditet, men min ägglossning har jag ju ingen som helst koll på om jag nu ens har någon.. har haft spottings några dagar.. vet inte varför, brukar inte ha det... hoppas menSen håller sig borta lite till så det tajmar med öppning nästa vecka!

  • Hoppet19

    Jag tyckte inte heller det var så jobbigt med sprutorna, eller hade lite panik vissa kvällar för de är lite obehagligt att sticka sig själv men de är bara att bita ihop och göra det! Jag tyckte de kändes lite peppigt att allt var igång - det var liksom spännande! Nu händer de äntligen någonting!

    Första ultraljudet var jag livrädd att inga blåsor skulle ha växt, så himla rädd! Men när dom kollar och räknar 1,2,3 osv 20 på ena och lika många andra blev jag så tacksam! Sen kom bakslaget att det skulle bli totalfrys!! Mådde ändå så himla bra, lite svullen i magen men inte ont! Plocket gick superbra - fick både alvedon och ett lugnande medel som heter midazolam som verkligen ger ett lugn! Sen snabbverkande morfin vid själva plocket! Bad också om mer och sköterskan fyllde på :)

    Efteråt mådde jag som vanligt, hade sjukskrivit mig men hade lika gärna kunnat jobba. Fast nervositeten fanns där! När dom ringde på förmiddagen dagen efter och sa att 11 hade befruktats så grät jag så mycket att ja kunde dö! Så lycklig och så tacksam!! Vi fick också göra ICSI trots att min man hade fint prov tidigare så va de inte lika bra på plockdagen... varför vet vi inte kanske var de för han hade tagit ett varmt bad kvällen innan! Fan va arg jag blev Hahah

    Här blev det också långt! Men jag håller med er att det är skönt att skriva av sig och att läsa om era historier! Att vi är fler som kämpar, jag är inte ensam <3

  • Hoppet19

    [quote=79793826][quote-nick]LLW skrev 2019-07-30 20:32:19 följande:[/quote-nick]Eller hur. Det kan ju skilja mycket från olika graviditeter också. Jag blev gravid efter vårt tredje ivf-försök i maj men fick missfall. Det jag märkte var att brösten blev väldigt tunga eller vad man ska säga. Sen kom illamående i vecka 6 ungefär. Huvudvärk och molvärk hade jag också rätt tidigt, det var nog mina första symptom tillsammans med brösten. Sen tog jag ju lutinus så vet inte hur mycket som var biverkningar, men inget jag fått gången innan när jag tog lutinus och fick negativt.

    Åh jag är så dålig på tempkurvor och NC! Använde det ett par månader men glömde alltid ta tempen när jag vaknade så har bara kört tester. Har det funkat att kolla ÄL genom temp tidigare månader?[/

    Vad tråkigt det var att se dig i den här gruppen, kom ju ihåg att du fick plus i våras. Fy för missfall 3 ni skulle börja privat nu eller hur var det?

Svar på tråden IVF hösten 2019