• pixie78

    IVF hösten 2019

    Hej! Hoppar in här också och följer er andra!


     


    Har bra amh-värde trots min ålder (41) och regelbundna ägglossningar. Men tyvärr genetisk faktor som uppdagades förra året när vi högst oväntat blev spontant gravida men då det slutade med missfall i v 13. Fostret hade Downs (fick veta genom NIPT) och hade dött i v 9-10. Fick då göra utökat blodprov för att kolla ärftlighet och det visade att jag har ett helt annat och mycket ovanligt kromosomfel som leder till infertilitet/missfall/missbildningar. Mycket, mycket chockartat att få veta det. Men också skönt med en förklaring till barnlösheten. Det heter balanserad pericentrisk inversion. Inget som påverkar mig, men som påverkar barnaalstrandet. Har mycket små förhoppningar på att vi någonsin kommer gå hela vägen till ett friskt barn men känns ändå värt att försöka.


    Så på söndag är det dags igen för FET. Andra insättningen av  fryst blasto! Gjorde första IVF-försöket i mars men pga överstimulering gjordes FET i april.  (Vi fick 6 blastisar till frysen). Det tog sig men blev missfall/avstannade i v 6.  Förra gången fick jag letrozol inför FET men behövde inte ta ägglossningssprutan. Denna gången är det helt naturligt? inga tabletter och ingen spruta. Bara tagit ägglossningstester (två gånger om dan i en vecka.. hehe.. lite smått rädd att missa den!) och så ska jag ta Bisolvon med start på fredags (gjorde det förra gången också) och Lutinus efteråt.  


    För mig har ivf-processen varit enkel rent fysiskt. Inte haft ont vid äggplock eller blivit påverkad av alla sprutor. Däremot var det första missfallet sjukt smärtsamt eftersom det inte kom ut av sig själv. Var i vecka 13 när det sattes igång med tabletter. Värsta jag varit med om. Trodde jag skulle dö. Andra gången kom det inte heller men då skippade jag tabletterna och väntade ut det och det var så mycket mindre smärtsamt.


    Heja alla oss som orkar med detta!!

  • pixie78

    Tjuvtestade idag på dag 9 + efter ÄL. (Satte in i söndags så är 4 dagar efter insättning)  Satte in femdagars blasto.


    Använde clearblue testa tidigt. Det var helt vitt. Nada. Inget streck alls. Förra gången vid FET fick jag utslag denna dag med det testet.  

    Hur ser det ut för er andra? När började ni testa? När fick ni ett första svagt utslag?

    Det är tortyr detta med väntan och evigt kännande efter symptom. Har noll känningar. Framförallt ingenting i brösten. Dom kändes mkt mer förra gången. Kommer testa varje dag nu fram till testdagen som är den 30 augusti...

  • pixie78
    Loviisa89 skrev 2019-08-23 07:24:59 följande:

    Jag testade imorse, ruvardag 6, med ett RFSU testa tidigt, var helblankt. Vet att det är tidigt att testa men verkar vara många som får positivt då, och jag vill försöka hålla koll på om det fäster alls. Jag har fortfarande lite hopp kvar, men börjar förbereda mig på att det inte gick denna gången heller :(


    Jag testade också med testa tidigt förra gången (när det tog sig för mig men sen blev missfall). Jag började på dag 7 men det var inte förrän dag 9 det blev ett svagt utslag. Så massor av hopp kvar för dig skulle jag säga!


    Jag testade med testa tidigt-test både igår och idag (dag 9 och 10) och det var helt blankt så jag har inga förhoppningar kvar. Redan börjat kolla i kalendern för hur nästa försök ska planeras.  


     

  • pixie78
    Loviisa89 skrev 2019-08-23 09:39:43 följande:
    Åh vad skönt att du inte fick utslag med de testen föränn dag 9, då finns det en liiten chans föt mig fortfarande :)

    Nej vad tråkigt :( Har ni några i frysen eller blir det äggplock isåfall?

    Vet du vad.. jag blev så osäker nu så jag var tvungen att göra en excel och jämföra dag för dag i kolumner med förra gången jämfört med denna gången.  #skadad


    Fattar inte hur jag kunnat ta så fel men när jag skrev upp det dag för dag så insåg jag att det var först på ägglossningsdag 14/ruvardag 9 jag fick utslag på stickan!


    Så nu fick jag upp hoppet igen! Men det är ju rätt sent jämfört med andra här. som precis som du säger får utslag tidigt. Men då finns det ju hopp för oss båda tänker jag!

    Vi har 4 kvar i frysen och ett färskförsök kvar i paketet. Tror jag.. lite oklart hur det funkar.. man kan byta ett färsk mot två frysförsök... vi får prata med dom om det nästa gång. Så det är ju fortfarande early days för oss jämfört med andra som gjort många fler försk. Men har genetisk faktor plus ålder (jag är 41) som ställer till det så ganska motigt ändå.

    Är det ditt första försök?


     


     


     


     


     


     

  • pixie78

    Testade med Clearblue testa tidigt-test idag, två dagar innan klinikens testdag men på min beräknade mensdag. Det var negativt. Gråter


    Är inte förvånad då jag inte känt av någonting.. framförallt inte i brösten som ju ändå brukar spänna rätt snabbt. Vill bara få mens nu så vi kan köra ett försök till direkt. Kände mensvärk nästan direkt efter att jag tog testen och jag borde få mens idag enligt min egen cykel. Har ni varit med om att Lutinusen försenar mensen lite eller?


    Ni som köpt tre-pack med försök privat - hur har ni lagt upp det? Så här har det sett ut för oss hittills:


    1:a försöket - blev överstimulerad, 6 blastisar till frysen, ett insatt i FET (gravid, missfall v 6)


    2:a försöket FET - ej gravid


    Jag tänker nu att det rimligaste vore väl att göra ett FET nu med en av våra 4 frysta blastisar? Man får nämligen byta ett färskförsök mot 2 FET. Då blir denna misslyckade FET:en och nästa FET 2:a försöket. Så har vi sen ett färskförsök kvar, dvs 3:e försöket. Om det inte funkar ingår också ett till frysförsök om man har nåt i frysen, och det har vi ju. 

  • pixie78
    Ladythewinter skrev 2019-08-29 10:50:50 följande:

    Nu var testdagen förbi och mensen kom med stor kraft för ett par dagar sen. varit i kontakt med rmc och nu blir det lugnt i en månad tills nästa omgång. Då kommer jag få högre dos gonal-f och jag kommer få börja spruta på mensdag 2 ist för 3. Får hålla tummarna för att det går bättre nästa gång så jag får en juni bebis..


    Så himla tråkigt! Beklagar... Samma för mig, förutom att mensen inte kommit ännu. Bara stora feta minus hela tiden.. eller rättare sagt inte en endaste tillstymmelse till streck, inte ens idag på klinikens testdag. Trots att jag testade med testa tidigt-test. Tog du Lutinus? Var din mens sen eller kom den när den skulle? Jag har hört att Lutinus gör att mensen blir sen. 


    Jag ska ringa kliniken nu.. måste bara samla lite kraft först.. gissar att vi får göra ett nytt FET nu direkt nästa månad.. Så vill ju ha mens asap. Lycka till nästa gång till er!

  • pixie78
    zey skrev 2019-08-29 11:34:36 följande:

    Så då gick det inne denna gång, FET nr 1 misslyckat (men hade det på känn). Fick börja direkt för FET2, så började med letrozole idag. Ska också få ta lutinus samt trombyl denna cykel, så nu är det bara och vänta på ägglossningen.

    Har bestämt mig för att om det inte går denna gång heller ska jag vila en månad och sedan köra ett färsk försök..

    Håller tummarna för er alla som ruvar <3


    Tråkigt! Får jag fråga varför du får Trombyl? Jag ska också göra mitt tredje FET nästa månad... efter minus idag på testdagen. :( Fått Lutinus båda gångerna bara... 
  • pixie78
    zey skrev 2019-08-29 20:36:02 följande:
    Får trombyl pågrund av att jag fick ett missfall i maj (första ivfn). Så läkaren jag har nu vill att jag äter det om jag blir gravid igen.

    Så segt och tråkigt med minus, vet precis hur det är... man vara väntar och väntar. Och så måste man vänta igen efter negativt besked, blir nästan tokig..
    Va bra att du får testa det. Det är ju skönt att liksom testa nåt nytt varje gång det inte funkar. Jag har haft 2 missfall så kanske också ska ta upp det...
  • pixie78
    nypan78 skrev 2019-08-29 22:28:28 följande:

    Skulle kört äp i vecka 38 och hade börjat spraya i 10 dagar. Väntade på mensen men den kom aldrig...


    Wow!!!! Grattis, så underbart!
  • pixie78

    Hoppar in här igen efter vårt misslyckade FET-försök i augusti för nu är det snart dags för det tredje försöket. Ska börja testa med ÄL-stickor idag för att sen sätta in blasto i naturlig cykel under nästa vecka då förhoppningsvis.


    Men jag vill ju så gärna göra nåt annorlunda än förra gången då allt misslyckades. Har ni några tips på saker man själv kan göra för att förbereda kroppen eller nåt som era läkare har gett er tips om inför/efter FET? Jag har varje gång fått ta Bisolvon innan insättning och sen Lutinus. Inget annat. Folsyra såklart men det är ju mer inför om det faktiskt funkar.


    Första gången jag blev gravid (naturligt men missfall v 10) hade jag ökat min Levaxin-dos litegrann på eget bevåg ett par veckor inför ägglossningen eftersom ett lägre värde (närmre 1.0) kan hjälpa vid barnlöshet. Vet inte om det var därför det funkade då men kommer göra det nu också.

Svar på tråden IVF hösten 2019