• misu80

    IVF hösten 2019

    fannylinnea skrev 2019-07-31 12:32:53 följande:
    Är det något jag lärt mig genom åren så är det att inte hålla tillbaka känslorna. De måste bara få komma ut. Skriv hellre för mycket än för lite Hjärta

    Ja gud vad man håller på med tester och piller och nojor. Tror precis som du att stress/oro inte får fertiliteten att hurra. Men ja, vad ska man göra. Det är ju svårt att inte tänka på det heller. Kan liksom inte lura hjärnan.

    På ett sätt var det skönt när vi fick reda på anledningen till varför vi inte blir gravida. Såklart kändes det som tusen hugg i bröstet såklart, för någonstans trodde väl vi att "det är inget fel, det kommer att gå". Men nu har man svart på vitt varför det inte funkar och det är en lättnad i sig. För ovissheten kan ju göra en helt galen.

    Jag åkte hem till en kvinna igår (30-årsåldern) för att hämta några varor jag köpt. Och vi börjar att prata, halkar in på barn. Hon berättade att fertilitetsläkare hade sagt "Överväg adoption, du kommer med största sannolikhet inte att kunna bära ett barn. Vi anser att ni inte kommer att ha så stor chans med IVF". Hon berättade att de blev helt förkrossade. De slutade att äta kött, ändrade kost helt och hållet. Sedan åkte de utomlands bara för att komma bort från allt. Hon, som inte dricker annars, sa att hon nog aldrig druckit så mycket alkohol under den semestern. Paraplydrinkar varje dag liksom. Hon blev gravid under den semestern. Födde en helt perfekt liten flicka. Så fint Skrattande 

    Jag håller med dig - ut med känslorna bara! Läser just nu Brené Browns böcker "Våga vara operfekt" och "Mod att vara sårbar". Känns väldigt rätt just nu. För är det något jag kan känna mig så är det sårbar och det är ganska läskigt. Det är nog därför jag är så glad att den här tråden finns, här finns så mycket förståelse så det är en trygg plats att börja på. Det är inte så att jag vågar prata IVF med särskilt många runt mig, vilket är synd, vore bra om jag vågade.


    Jag förstår dig i hur delat det måste ha känts att få veta anledningen till att ni inte blivit gravida, och lättnaden att tillslut veta. Då är det lättare att staka ut vägen mot mål.


    Ja se där! Älsk på solskenshistorier! Jag tror verkligen att ändrat fokus kan göra stor skillnad, framförallt om stressen har lagt sig som en död hand över skaffa-barn-projektet. Men det är ju så sjukt svårt att bryta ihop och gå vidare. Mycket lättare att stanna kvar i kontrollbehovet månad efter månad. Nu hoppas jag såklart att vår IVF ska lyckas på första försöket, men om det inte gör det hoppas jag faktiskt att jag klarar av att bryta ihop och fokusera på något annat, vi har ju hållit på några år nu!! Kanske skulle hjälpa oss i slutändan, vem vet :)


    Hmm... kanske skulle ta upp planerna på bröllop igen, då skulle man ju tveklöst få fokus på något annat ;)

  • misu80
    Loviisa89 skrev 2019-07-31 13:45:26 följande:
    Du får kanske vara beredd på att det kan göra ont men det behöver inte alls bli farligt heller. Jag har gjort två plock och jag har mest känt obehag. Sen brukar dom göra allt för att man ska slappna av och känna sig lugn.

    Där jag går på RMC så har dom avslappnande musik (dom satte igång lite Enya när jag kom in förra gången) och så brukar dom ha en barnmorska eller sjuksköterska (kommer inte ihåg vilket) som sitter vid en och håller koll på om mer medicin behövs, och klappar en lugnande på armen. :)

    Efteråt har jag kännt mig väldigt bra, bara oerhört trött. Jag har kommit hem och sovit ett par timmar direkt, inte kunnat hålla ögonen öppna typ.
    Ja jag ska komma ihåg det, inte måla fan på väggen :) Men det känns ändå bra att vara mentalt beredd för det vore jobbigt att bli negativt överraskad, då blir jag hellre positivt överraskad. 
  • misu80
    fannylinnea skrev 2019-08-01 10:30:12 följande:
    Å, det lät som två passande titlar. Kanske ska läsa dom :) Ja det är jätteskönt om man hittar någon/några som sitter i samma båt. Såklart är det sorgligt i grunden, för alla bär ju på tungt bagage. Men det är ändå fint att man kan finna lite tröst i varandra. För alla förstår. Alla känner eller har känt det själv.

    Jaa herregud, håller med - det är mycket enklare att stanna kvar i gyttjan än att lämna över tyglarna till ödet och sen bara försöka leva så sunt som möjligt och hoppas på det bästa. Det är svårt att inte grubbla.

    Haha, ja gör det :D  Vi gick liksom och skaffade en valp i våras för det var precis vad vi behövde - nån att älska och ta hand om, ett fint fokus. Nu var det ju inte bara därför såklart, vi har velat ha hund jättelänge. Vi har inte skaffat för vi tänkt att vi kommer att bli gravida. Men till slut kände vi bara att det är NU vi ska göra det om vi vill ha en fyrbent familjemedlem. Och vi har inte ångrat det en enda sekund Hjärta 

    Ja jag kan varmt rekommendera Brené Browns böcker, hon har flera stycken. Hon forskar ursprungligen på skam och rädsla, men så har hon vidgat till flera andra aspekter och är mycket intresserad av vad som ligger bakom en så kallad helhjärtad livsstil. Mycket intressanta och tänkvärda böcker.


    Åh vad mysigt med en hundvalp, och perfekt att fokusera på när annat känns tungt! Som balsam för själen. Vad är det för ras?

  • misu80

    Jag har inte förstått vad det är för skillnad på långa och korta protokollet, annat än att långa är med sprayen som nedreglerar och sätter en i klimakteriet, men hur är då korta? Jag fick långa, men vet inte varför...

  • misu80
    Jooosen skrev 2019-08-01 16:00:16 följande:

    Idag ringde dom från Sophiahemmet! Jag kommer förmodligen kunna börja med sprutor nästa mens ca 22 augusti!! OM det inte är jättemånga andra som ska starta då. Då Måste vi flytta fram allt.... faaaaan! Vill inte vänta mer haha. Recepten finns redan på apoteket att hämta ut. De verkade inte vilja göra något ul innan start. Ska ju ha samma dosering som förra hösten så de kanske tänker att allt borde se likadant ut i kroppen. Vad tror ni? Tänker att dom borde veta bäst..


    Wooo, låter ju toppen! Håller tummar och tår, vad skönt att få sätta igång!
  • misu80
    flickan89 skrev 2019-08-01 11:44:07 följande:

    Hejsan! 


    Jag hänger på i denna tråd! 


    Är helt ny på familjeliv och ska göra vår första IVF i höst.


    Har varit aktiva sedan januari 17 då jag slutade med mina ppiller. Men ingenting har hänt och vi sökte hjälp för ca ett år sedan. Har genomgått hela utredningen med spermaprov, spolning och allt.. Men dom hittar inget fel på oss, ofrivillig barnlöshet. Så nu äntligen har dom skickat remiss på IVF till Livio i Göteborg.  Det känns så skönt men såklart väldigt nervöst. Min barnmorska sa att det inte var så lång kö där uppe så jag hoppas på att snart få ett brev i postlådan! 


    En liten fråga. Hur har ni gjort med anhöriga/familjen? Har ni berättar er resa för dom under tiden eller har ni hållt det för er själva? 


    Kul att du är med :)


    Låter som samma läge som för mig och min partner, finner inget fel men gravida blir vi inte!


    Vad skönt att ni har fått remiss för IVF, hoppas att ni får en liten bebis snart :)

    Vi har berättat det för utvalda i familj och bekantskapskrets. Dem som vi förväntar oss positivitet och stöd av. 

  • misu80
    Jooosen skrev 2019-08-01 20:00:14 följande:
    Det jag vet är att med korta så får du börja direkt med sprutor. Man brukar börja dag 2 på mensen. Alltså håller du på kortare period med allting. Långa brukar man få göra om man har låg äggreserv eller har endometrios bland annat.

    Ah, då förstår jag. Nu när du säger det kommer jag ihåg att läkaren också sa det, men det var så mycket att ta in så en del kommer jag inte ihåg :)


    Hade väldigt gärna sluppit spraya för det verkar som om det är betydligt värre biverkningar för sprayet än sprutorna, men eftersom jag har låg äggreserv så måste det ju bli långa protokollet. 

  • misu80
    Barnlängtan31år skrev 2019-08-02 13:53:49 följande:

    Hej alla som kämpar!

    Känner igen flera namn i denna tråd och vill bara önska er stort lycka till i höst!! Det är vidrigt att vara ofrivilligt barnlös och blir så tagen av allas berättelser. Vill så gärna att det ska gå bra för er <3


    Hjärta
  • misu80
    Limarie skrev 2019-08-02 12:22:56 följande:

    Så, nu blir det allvar. Mensen kom idag BMI +2. Ska starta imorgon med högdos dvs maxdos Bemfola och Menopur.

    Ul blir nog nästa torsdag misstänker jag. Vi har bestämt oss att inte gå vidare med ägguttag om det blir mindre än 5 äggblåsor då vi förra gången med samma protkoll och samma stimulering egentligen inte fått nåt befruktad. Då känns oddsen för dålig. Vi kör privat och själva stimuleringsförsök skulle då bara kostar 5000kr så det känns bättre än att tappa 40000 i sjön.

    Nu börjar man blir nervös. Inte alls nyfiken så som jag var förra gången.

    Känns lite bättre denna försök trots att jag tror att vi borde ändra nåt i protokollet respektive upplägget. Men min kropp känns bättre. Har gått ner 15 kg sedan januari och ytterligare 5kg sedan försöket i maj. Så nu vältränad och fullpumpad med vitaminer och Co sedan januari.

    Är det någon annan som börjar nästa vecka?


    Oj så starkt jobbat av dig att tappa hela 20 kg på bara ett halvår! Och så härligt att din kropp känns bättre, det är ett bra utgångsläge :) 


    BMI är på måndag för mig (dag 27, men förra månaden kom mensen dag 25 och det är idag) Jag kommer börja dag 19 med spray.


     

  • misu80

    Måste skriva av mig lite känslor... BMI är på måndag, dag 27, men förra månaden kom mensen dag 25 och det är idag.


    Nu är jag som vanligt fullt upptagen med att analysera varenda liten subtil känsla i kroppen - är jag gravid, nä jag är inte, eller kanske, näää, men kanske ändå... Ja ni vet exakt vad jag pratar om! Mensen kommer alltid med dubbla känslor för mig: 1. Neeeeej, 2. Lättnad över att den oerhört psykiskt påfrestande 2-week-wait är över. Första två veckorna är jag glad, full av energi och hopp, har stor lust att träna och vara social. De två sista veckorna (och framförallt sista dagarna) är som i ett oroligt vacuum, energilös, oinspirerad, irriterad och seg.


    Min plan för idag är att bryta trenden genom att sätta på riktigt härlig medryckande musik och bara fuldansa, det brukar vara en bra boost för humöret och idag behöver jag det verkligen! :D

Svar på tråden IVF hösten 2019