• LLW

    IVF hösten 2019

    Hedblomster skrev 2019-08-26 15:36:30 följande:

    Återfört ett embryo idag på dag fem, fryst fyra och fyra st till ska de kolla på imorgon och se om de kan frysa fler. Kul, men som sagt verkar vårt problem inte ligga i kvantitet så får se hur det går!


    Riktigt bra utdelning ändå, nu håller vi tummarna för kvaliteten! :):)
  • LLW
    misu80 skrev 2019-08-26 18:41:15 följande:

    Hmm.. jag måste nog ringa och kolla med kliniken, även om dosen säkert stämmer. Gissar att jag får hög dos pga lågt AMH, hade 0,8 sist vi testade. I övrigt har allt sett bra ut, brukar ha 8-10 äggblåsor per äggstock i vanliga fall, så det låter ju konstigt att det behövs så hög dos för att stimulera...

    Nej jag har inte börjat spruta än, jag är på dag 4 med Synarela och har inga symptom alls ännu.


    Verkligen konstigt att det är så olika. Hade också gärna fått svar på varför.

    Hur tycker du det går med sprayen? Kommer du ihåg att ta den? Jag började spraya igår och fy tusan vad äcklig den är! Har Suprecur och det kommer en sån himla stor dusch när man sprayar, sen rinner det typ ner i halsen och smakar förskräckligt. Ser inte fram emot att ta den där i tre veckor :/
  • LLW
    Fifen skrev 2019-08-28 23:00:23 följande:

    Hur går det för alla ruvare?

    Jag håller på att tjata sönder min stackars sambo efter att vi kommit hem från jobbet. Han verkar inte vilja prata om det alls, verkar tycka att det är jättejobbigt medan jag har superbehov av att prata. Stackars min kompis som jag berättat om insättningen för, hon kommer nog snart tröttna på mig också!

    Min mamma är jag redan lite trött på. Jag ringde och kollade om hon skulle med på en promenad i naturreservatet på kvällen. Men då satt hon på aw med alla sina jobbarkompisar uppe på stan och frågade "Hur går det med magen" vi har ju bara berättat för mamma, pappa, Robins föräldrar och våra två bästa vänner. Orka att hon sitter och skriker ut den frågan mitt på stan bland allt folk! Jag är bara på RD2 och hon har redan börjat fråga. Blir så trött! Dessutom tror hon att hon är med och försöker eftersom hon har donerat livmodern till mig. Hon har ju ingen som helst aning om vad jag går igenom i IVF processen. Blir så less på alla som ska tro att de vet vad man går igenom utan att veta något alls!


    Jag ruvar inte än men har gjort det 4 gånger tidigare, så jag förstår ungefär vad du går igenom. Behovet av att prata prata prata hela tiden hade jag också. Och mannen hade det inte. Tyvärr är det ofta så, och man krockar lite för man har så olika behov. Vi har haft många diskussioner om det under åren. Jag har sagt till honom att jag måste få ur mig det, jag kräver inte att han ska svara och komma med massor bra pepp, men han måste lyssna. Det är trots allt det minsta männen kan göra med tanke på vad vi går igenom.

    Det jag märkt efter tre behandlingar är att det är rätt skönt att inte berätta för någon om vart man är i processen. Det blir en extra press när fler vet om. Det räcker med att ens partner vet, sen kan man berätta för vänner eller familj senare om man behöver det.

    Hoppas du kan förmedla till din mamma att hon behöver backa lite, och att det verkligen inte är okej att skrika som hon gjorde!
  • LLW
    mscoconut skrev 2019-08-29 07:54:45 följande:

    Hej igen alla!

    Har insättning imorgon, fick 10 ägg utplockade igår. Håll tummarna för att många blir bra! Sedan kommer jag också ruva :) Testdag 15 september. Koller hålla mig från att testa tidigt, verkar mest öka nojorna hos alla er här så lika bra att låta bli.

    Funderar på efterverkningar från uttaget. Hur ont hade ni och hur länge? Jag har lite problem att gå på toaletten, även nu dagen efter.


    Hej! Vilket bra resultat, hoppas på många fina embryon nu!

    Jag har gjort tre uttag, och vid två var jag rätt öm någon vecka efter. Vid ett hade jag riktigt ont och var väldigt svullen i en vecka. Läkaren sa den gången på återföringen att äggblåsorna var stora fortfarande trots att de blivit tömda, så det var därför svullnaden inte gått ner.

    Ta det lite lugnt, hoppa inte och böj dig lite försiktigt närmsta dagarna. Jag kunde tycka att det gjorde ont när jag gick promenader på ojämt underlag, det liksom dunkade i magen med varje steg.
  • LLW
    Loviisa89 skrev 2019-08-30 17:11:22 följande:

    Tack så mycket! Långt kvar men ett steg i rätt riktning iallafall :)

    Nej jag kände det inte på mig. Inte föränn jag tog upp det där testet ur papperskorgen och det visade nått svagt. Sen var det ju rätt mycket som var annorlunda nu mot tidigare ruvningar så det kanske ingav mer hopp, som man hade i början. Detta var ju första embryot som var odlat med menopur (förra omgången fick vi bemfola), det var första gången jag fick letrozol och ovitrelle och inte bara litade på min egen cykel, det var första gången jag tog albyl vid en insättning, och vi gjorde insättningen 5 dagar efter lh-ökning, innan har det varit 6 dagar efter. :) Tror inte jag började känna av nån molvärk föränn typ dagen innan BIM.

    Hoppas att det inte är inbillning, utan att det händer nått därinne :)


    Ååh hoppas hoppas nu!! Förstår att du är orolig, men ett positivt test är ju ett första steg!
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-08-31 11:27:36 följande:

    Ruvardag 5 och jag känner mig bara deppig. Den gången jag plussade på dag 6 (med frysförsök dock) hade jag väldigt ont i brösten och det har jag inte nu... Jag hade ont av alla sprutor tills för två dagar sedan men nu måste jag typ hoppa upp och ner för att de ska kännas ömma lol. Vet att det inte BEHÖVER betyda något men det känns deppigt. Och sen måste man vänta en cykel innan frysförsök, då hamnar vi i slutet av oktober men de kanske inte har plats för oss ens då, och då hamnar vi i november. Allt känns bara deppigt.


    Det är verkligen så påfrestande att ruva :( man kan ju aldrig glömma bort det helt, så hjärnan får ju aldrig vila. Man bara ältar och ältar trots att det inte är några nya tankar direkt.. Hoppas så himla mycket att det är er tur nu, fy tusan vad ni förtjänar det!!
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-01 12:39:23 följande:

    Min svärmor frågade om vi ville följa med på en visning idag som en annan av sambons släktingar ska gå på, för att de väntar sitt andra barn och behöver köpa större.... Kan idag inte tänka mig en värre mardröm lol så jag tackade nej!


    Nej fy! Verkligen en situation man ska tillåta sig hoppa över. Jag var bjuden på kalas idag då en väns barn fyller år, men jag känner bara att nej. Inte idag. Inte nu. Man har ok dagar och dåliga dagar, och på dåliga dagar får man skydda sig lite extra.
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-03 21:27:39 följande:

    Fått mens idag. Har fyra i frysen, blev inget av resten. Men vi hade fyra i frysen förra gången också... Och det gav oss ingenting. Får väl göra FET i förhoppningsvis oktober men om det är fullt eller min ägglossning krånglar november. Så långt bort. Dessutom vill jag inte bara slösa bort våra fyra frysta men vet inte vad man kan göra. Har trombyl kvar sen i våras till en till gång så tror jag tar det på eget bevåg nästa gång... Ska försöka komma med i en studie där man får göra en endometrial scratch också, man ska ha gjort minst fyra återföringar och vi har gjort fem nu ju. Men vet inte om man ska ha gjort återföringarna på just denna klinik eller om det går bra trots att det var på en annan...


    Neeeeej :( jävla skit också! Ledsen för din skull vännen, så himla tråkigt. Hoppades verkligen att det var er tur nu.

    Skulle det vara aktuellt att göra scratchen innan nästa återföring isåfall?
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-04 06:29:45 följande:

    Jag vet inte men jag hoppas det... Vill inte slösa bort de fyra vi har utan att göra nåt :(


    Det förstår jag verkligen! Känns som att man dunkar huvudet i väggen om och om igen när man kör på samma sak utan att ändra något. Skulle du testa trombyl till nästa gång? Behöver du låta det gå en mens emellan eller låter de er köra direkt?
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-04 12:24:59 följande:

    Ja jag har 17 tabletter trombyl kvar sen i våras... Så det räcker till testdag iaf, men vet inte hur man ska göra om man får plus? Ska man fortsätta eller inte? Vi måste vänta en mens :( så hoppas det finns plats i oktober...


    Jag tog trombyl när jag blev gravid, fortsatte med dom även efter att jag plussat då jag läst att många blir ordinerade det pga att det kan minska risken för missfall. Så det borde inte vara något farligt iallafall. Tycker du ska testa och blir du gravid kan du prata med din läkare och se vad han eller hon säger! Värt ett försök :)
Svar på tråden IVF hösten 2019