• LLW

    IVF hösten 2019

    Hej!

    Vi ska påbörja vår fjärde ivf i augusti/september. Det är alltid skönt att kunna skriva av sig och diskutera med andra som går igenom liknande, så häng gärna med i tråden så peppar och hjälper vi varandra under behandlingarna!


  • Svar på tråden IVF hösten 2019
  • Jooosen
    Ölandstoka skrev 2019-08-26 09:03:52 följande:

    Fick mens igår men det var tydligen helt fullt nu så måste vänta tills nästa mens. Blir så ledsen, hoppet bara sjunker.


    Fan va trisst! Fick samma besked förra måndagen oxå. En enda stor väntan! Kram
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • LillaFågelSvart
    flickan89 skrev 2019-08-25 20:23:35 följande:

    Ja man är ju väldigt rädd för att problemet ligger i att det inte vill fästa. 


    Ja vi är med i göteborg. Från första mötet har det varit jätte positivt! Tog ett amh test när jag var där och sen ringde dom någon dag senare och skulle ändra dosen på sprutan. och då var dom också så himla trevliga och frågade flera gånger om jag hade koll nu och om det kändes bra och allting. Så vi är jätte nöjda änsålänge! 


    Blev du mycket överstimulerad så du blev riktigt dålig eller hur mådde du? Är så himla nojjig över att bli det! Man har läst värsta skräckexemplen =( Så nu när dom ändrade sprutan från 150 till 125 kändes det lite lugnare men de är väl det jag oroar mig för mest just nu :P 


    Jag blev inte så dålig av ÖS att jag behövde läggas in, men blev rejält svullen om magen och hade en del vätska i buken. Äggstockarna var ca 9 cm i diameter och det är ju ganska mycket förstorat. Så det tog nog 1,5 vecka med vila innan det lade sig.

    Barnmorskan som gjorde ultraljud precis innan äggplock såg att jag var påväg att bli ÖS så fick inte ta Ovitrelle utan någon annan spruta. Var väldigt osäkert om vi skulle få göra återföring, men kliniken ville ha upp oss på återföringsdagen för att göra ett till ultraljud. Men det blev tvärstopp. 

    Låter ju väldigt positivt att de ändrade dosen efter ditt AMH-värde. Då bör ju den största risken för ÖS ha minskat rejält. Och det är ju inte jättevanligt heller, så många positiva tankar nu att du klarar dig galant :) Ska bli spännande att följa dig och hur det går!
  • Söderlund
    Loviisa89 skrev 2019-08-26 06:51:20 följande:

    Åhh grattis!!! :D Ja, när man får pluss så får man verkligen ta det i etapper om man haft missfall innan. När är eran testdag?:)


    Så är det verkligen. Jag tänker tyvärr att det kommer bli jobbiga veckor framöver... Sist blev jag så himla lugnad av ultraljudet när vi såg den lille. Men nu, ja... en dag i taget. Att komma förbi vecka 12 kommer nog vara magiskt...

    Vi fick testdag 13 dagar fram, så... 3/9 egentligen. Men min mens är ju beräknad till onsdag-fredag nån gång, så för mig kändes det jättekonstigt att testdag är så sent, har ju aldrig så lång menscykel.
  • Ölandstoka
    Jooosen skrev 2019-08-26 09:19:57 följande:

    Fan va trisst! Fick samma besked förra måndagen oxå. En enda stor väntan! Kram


    Tack! Är ett tungt besked att få. Vet du när du kommer att få mens?

    Jag är oregelbunden så det är så svårt att veta. Frågade sköterskan om det skulle kunna bli såhär igen men hon sa att det var jättemycket nu efter sommaren och nästa cykel kommer de att boka in mig.
  • Söderlund
    Ölandstoka skrev 2019-08-26 09:03:52 följande:

    Fick mens igår men det var tydligen helt fullt nu så måste vänta tills nästa mens. Blir så ledsen, hoppet bara sjunker.


    Men alltså, fy fan så jobbigt!! Lider verkligen med dig... All den här väntan är så olidligt jobbig.
  • MALinneaH

    Hej,

    Jag hoppar in som färsking både vad gäller familjeliv och IVF!

    Jag och min man har en son som fyller 5 i höst. Han tog 10 månader att tillverka, inte någon överdrivet lång tid. Efter han fyllde 1,5 år har vi försökt aktivt inkl ett missfall. Drygt 3 år med andra ord.

    Fertilitetsutredning visar inget fel på varken mig eller min man. De hade dock svårt att säga varken bu eller bä gällande äggledarna då de spolade kontrastvätska. Månaden efter spolningen blev jag gravid (som dock slutade i MA v11). Min oerhört lekmannamässiga analys är att jag har trånga äggledare. Det skulle kunna förklara att jag ändå lyckats bli gravid en gång tidigare. Det vore ju praktiskt om det är det som är felet då det inte påverkar möjligheten vid IVF som jag förstår det.

    Men jag är rädd för att det är något med själva fästandet i livmodern som är felet.

    Jag är såklart otroligt tacksam över vår son och har ställt mig in på att det kan bli så att han är vårt första och enda mirakel.

    Men längtan efter syskon är otroligt stark i mig!

    Jag påbörjade sprutandet igår söndag och kör Menopur 131. Jag följer gärna denna tråd då jag tycker det känns stärkande att prata med de som är i samma sits.

    Kl 10 ska de ringa från kliniken och boka in ?färdplanen? framåt. ????

  • Ölandstoka

    Nu ringde samma sköterska jag pratade med i morse och sa att de hade en liten lucka, så imorgon börjar jag med gonal-f :D

    Orkar inte med de här turerna fram och tillbaka, är helt matt!

  • misu80

    Jag har noterat att alla ni tar ca 100-200 "enheter av sprutorna" och tänker att mina 412 enheter Menopur låter som en vansinnigt hög dos! Tycker ni det?
    (Jag kör långa protokollet, om det spelar roll).

  • misu80
    Ölandstoka skrev 2019-08-26 10:38:52 följande:

    Nu ringde samma sköterska jag pratade med i morse och sa att de hade en liten lucka, så imorgon börjar jag med gonal-f :D

    Orkar inte med de här turerna fram och tillbaka, är helt matt!


    Härligt att få komma igång tillslut!
  • misu80
    Söderlund skrev 2019-08-26 06:11:22 följande:

    Herregud det var sant, fick gravid 1-2 på digitalt nyss! Det känns sååå himla bra blandat med en massa rädsla såklart. Hade lite ont i ländryggen nu när jag vaknade och det brukar jag få i samband med mens... Och en gång tidigare har jag blivit gravid under de här 2 åren av försök, mitt emellan letrozolbehandling och IVF. Då hann vi gå på ett ultraljud och se ett hjärta slå, sen fick jag missfall bara några dagar senare... Oj så mycket tankar. Men en dag i taget!


    Åh så underbart! Stort grattis Hjärta
Svar på tråden IVF hösten 2019