Inlägg från: Klimat Apokalypsen |Visa alla inlägg
  • Klimat Apokalypsen

    Har någon råd att vara hemma längre med barnen?

    Finne84 skrev 2019-07-23 19:14:00 följande:

    Som frågan lyder, har någon i Sverige numera råd  att vara kvar längre hemma med barnen? än det mest vanliga 1-2 år. T ex tills barnet är 3 eller 4( och egentligen är moget att börja på fsk)
    Hur har folk råd i så fall de som har råd att vara längre hemma? några tips?
    Vår nuvarande regering har ju kämpat för att få bort andra alternativ än förskolan och har aldrig brytt sig om de små's välmående.


    Det beror ju på hur man prioriterar. Är man beredd att leva på mindre, en inkomst och sparade pengar eller eventuellt extrajobb så är det klart att det går. 

    Vår intention var att få barnen tätt och vara hemma med barnen tills de alla fyllt 3. Nu ville ödet sig annorlunda då vår då yngsta dotter dog i magen dagen innan bf och äldsta barnet visade sig ha autism. Vi kände därför att det bästa vi kunde göra för våra barn under den perioden var att sätta dem på förskola vid 2.5 respektive 1.5 års ålder. Det är svårt att möta två barns behov när man har ett vidöppet sår över hela själen. 

    Vår nu yngsta dotter hoppas vi på att ha hemma tills hon är tre. Det anser vi är den bästa åldern då barn 1-3 lär sig mest av sina föräldrar/ andra vuxna medan ett barn 3 och över lär sig mest av sina jämnåriga. På så sätt får hon det bästa av två världar. 
Svar på tråden Har någon råd att vara hemma längre med barnen?