• Lita89

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Har smygläst tråden från start men inte vågat skriva, pga ett jobbigt missfall i februari. Var på ultraljud i torsdags och fick se ett tickande hjärta och en unge som hoppade, vinkade och sparkade hejvilt. HELT OTROLIGT!!! Kan knappt förstå det än :). Tröttheten är kvar men de andra symtomen har klingat av nu i v. 14 (Thank god).

    Ska försöka slappna av i fortsättningen, nu i helgen blir det turné för att berätta för familjerna :)

  • Lita89
    glitterhitta skrev 2019-09-21 17:34:49 följande:

    Vad roligt att läsa, grattis!! :) Nu kan du absolut slappna av när du fått se den livliga lilla krabaten. Snart dags för RUL och då blir det en ännu bättre titt, efter det (eller kanske före?) kommer du börja känna av bebisen :)


    Tack!! :) åh som jag och sambon längtar till dess!! Allt blev ju verkligen ?på riktigt? nu, innan kändes det mest som att vi lekte gravida :?).

    Förresten, någon som har tips mot förstoppning?!
  • Lita89
    Frian skrev 2019-09-25 20:55:40 följande:

    Idag var vi äntligen på första ultraljudet. Det var underbart att få se att det faktiskt finns en liten krabat som rör sig där inne? blev bakflyttad från 13+0 till 12+3. Det var en sån lättnad att se hjärtat slå. Men tyvärr fick vi efteråt besked att KUB-testet visade på risk för kromosomavvikelse. Känns väldigt jobbigt. Vi fick direkt ta blodprov för NIPT och måste nu vänta 2-3 veckor på ytterligare besked. I mitt huvud är det helt otänkbart att inte fullfölja graviditeten pga ett ev. kromosomfel men min sambo tänker annorlunda och det sätter oss såklart i en svår situation. Någon mer som hamnat i liknande?


    Härligt att ni fick se hjärtat ticka på! Jag fick besked igår om ?lätt ökad risk? för downs. Gjorde nipt idag. Jag känner precis som du att det inte finns på kartan att inte fullfölja, min sambo säger typ att han vill ha ett friskt barn, vet inte riktigt vad han menar med det?! Men försöker att inte måla fan på väggen innan vi vet något! Det kommer att bli långa dagar av väntan framöver...
  • Lita89

    Jag fick svar på NIPT idag, allt var helt normalt!! ÅÅÅH LÄTTNADEN! Så svårt att inte trycka på knappen där barnets kön står hehe. Det får bli en överraskning.

    Vecka 16 nu, har fått en mage som behöver döljas då jag ännu inte berättat på jobbet :). Det värker o drar, har även börjat känna av foglossning tror jag, får sjukt ont i svanskotan efter lyft o ibland ridning (skit också).

  • Lita89
    Frian skrev 2019-10-05 16:47:46 följande:

    Åh vad härligt!! Stort grattis!! <3 Hur länge fick ni vänta från taget prov till resultatet? Vi väntar fortfarande, kollar frenetiskt på sidan varje dag..

    Ett tips mot värken i svanskotan som jag fick av min bm, sitt på en pilatesboll. För mig har det verkligen hjälp då jag har kontorsjobb men man kan ju även sitta på bollen typ istället för soffan etc :)


    Vi fick till oss att det skulle ta 10 arbetsdagar, men fick resultat efter 7! Från karolinska. Håller tummarna att du snart får ett lugnande besked :)

    Ååh pilatesboll ska jag prova genast! Är inte redo att pausa ridningen än :)
  • Lita89
    Lustablong skrev 2019-10-05 18:57:28 följande:

    13 dagar fick vi vänta innan resultatet dök upp på sidan. Tog tre veckor innan vi fick brevet från läkaren på mödravården....

    Vi kunde inte hålla oss att inte trycka på knappen för att få veta könet


    Det är så svårt!!!! :?)
  • Lita89
    julinuj skrev 2019-10-29 13:41:54 följande:

    Osäker på vaccinet, kommer troligen ta det. Men har en annan fråga, första barnet-oerfaren: hur ofta träffar ni er barnmorska? Enligt den plan jag fick ska nästa träff inte ske förrän vecka 25. Förra var vecka 10 liksom. Har bara träffat ul-bm sedan dess och de har ju bara fokus på fostret. Det står jämt "fråga din barnmorska om järntabletter, prata med din barnmorska om ditten och datten.." Men det är ju så långt till jag får träffa henne! Jag förstår att man kan boka extra besök om man har några särskilda problem, men känns dumt att boka tid bara för att få dryfta lite allmänna frågor.

    Hur täta besök har ni haft nu före vecka 25?


    Jag har, som du, varit på inskrivning och nästa besök är i v. 25. Har fått sms från bm om att äta järntabletter ex (baserat på prover från kub).
  • Lita89

    Äntligen har även jag varit på rul, och fått strålande resultat. Kan ÄNTLIGEN slappna av på riktigt. Idag kissade jag dock på mig när jag nös (så jag ska kanske inte slappna av helt :;)) men som tur var i hemmet. Vad gör man? Knipövningar? Annars mår jag oförskämt bra, hur mår ni andra runt v. 20?

  • Lita89

    Någon som har tips på jacka nu när kölden börjar smyga sig på :)? Hur stor storlek ska man tänka? Jag är inte så stor än men ver ju vilket håll det är på väg åt :?)

  • Lita89
    Smurfan93 skrev 2019-11-24 07:50:42 följande:

    Hej!

    Är nu gravid i vecka 23.

    Jag har fått problem med sömnen, vaknar mellan 4-5 varje morgon. I bland ännu tidigare och kan verkligen inte somna om. Känner mig ändå hyfsat pigg trots brist på sömn. Sover helt klart betydligt förre timmar nu än tidigare.

    Saken är den att jag efter en hjärnskakning numera är hjärntrött sen ett par år tillbaka. Sömn och återhämtning är därför superviktigt för att jag ska må bra. Är det någon som varit med om likande med sömnen och kan svara på hur länge en period med tidiga morgnar kan hålla i sig. Tips för hur jag kan lyckas sova lite längre tas tacksamt emot med! :)


    Jag är likadan! Också i vecka 23. Jag vaknar med restless legs, kissnödig eller törstig och kan inte somna om. Jag har tyvärr inga tips, ville bara säga att du inte är ensam! även jag brottas med hjärntrötthet, överlever endast på inplanerade tupplurar under dagarna.
  • Lita89
    Mageric skrev 2019-11-24 10:32:09 följande:

    Samma här, v 23 nu och sedan ca 3-4v vaknar jag 02 och är vaken till 03 varje natt, ibland med en timmes förskjutning men det är inte bara för att jag behöver gå på toa utan jag bara vaknar. Kan som tur är dock oftast somna om men blir ju bruten nattsömn. En kompis (och jag hoppas hon skojar haha) sa att kroppen ställer in sig på att man ska vakna och vara alert för bebisen sen så kroppen övar sig. Tack som fan att du genrepar 4 mån i förväg.


    Åh nej!! :P hoppas hon skojade, det låter ju helt orimligt! Borde inte kroppen vila sig i form eller? Haha
  • Lita89
    malinmyra skrev 2019-11-24 11:09:50 följande:

    Så himla lustigt, det är samma här. Trots att jag jobbar sena kvällar och alltid varit morgontrött, så kan jag inte sova länge nuförtiden. Men magnesium brustabletter hjälpte förövrigt mig när jag fick restless legs.


    Tack för tips, ska testa det :)
  • Lita89
    Mageric skrev 2019-11-26 04:19:57 följande:

    Ja här ligger jag sedan en timme och filosoferar.. sambon snarkar och tjejen i magen buffar rundor.

    Fick begäran om komplettering om min ansökan för graviditetspenning - på ett intyg jag redan skickat in! Ligger och stör mig på det, helt onödigt för kan ändå inte fixa det förrän imorgon.

    Ska upp om 2h.. hoppas ni andra sover gott!


    Synd att vi missade varandra, jag låg vaken mellan 2-3! Jag har inte ens fått något intyg än, börjar känna mig lite stressad för det. Tror jag kommer få det nästa vecka i v 25. Hoppas på att gå hem från jobbet i v 32. Hur länge tänker ni andra jobba?
  • Lita89
    malinmyra skrev 2019-12-15 21:09:11 följande:

    Är det ngn av er som brukar känna det som att bebisen har spasmer eller epilepsi i magen? Det känns som att hela han rycker till och sparkar åt alla håll samtidigt, och rätt hårt dessutom? Har hört talas om hicka, men det här känns ju kraftigare..


    Jag tror jag också känt det! Det var som att den sprattlade som en galning? Lugnade dock ner sig efter en stund och blev ?som vanligt? :)
  • Lita89

    Hej allihop! Jag blev precis stressad över att profylaxkursen vi tänkt att gå på har blivit full innan vi hann boka... finns ett annat datum som kan fungera (fem dagar innan bf). Är det värt att betala en tusenlapp för profylax privat eller klarar man sig utan?

  • Lita89
    malinmyra skrev 2020-01-03 20:03:27 följande:

    Hej allihopa, hoppas ni haft en fin jul och nyår :)

    Jag har precis gått på ledighet nu, tog semester över jul och nyår och from 10e jan så får jag grav. penning från f.kassan. Känns helt rätt nu att jag ansökte, då ryggen började krångla väldigt mkt sista tiden på jobbet, men sen jag blivit ledig har jag inte känt ngt alls. Då har jag ju ett jobb med väldigt många lyft också och sitter sällan och aldrig ner.

    Men nu när jag gått på ledigt och jul/nyår börjar lida mot sitt slut, så börjar allt helt plötsligt kännas så verkligt! Herregud, är jag redo att krysta ut en bebis? Hur ska jag klara en förlossning? Och hur tar man hand om en bebis efteråt? Tänk om ngt går fel? Oj, vad mkt tid man har att tänka nu! Hur känns det för er andra?


    Jag går på gravpenning i slutet av månaden. Hoppas tiden går fort för det börjar bli tungt. Jag har samma tankar som du, för mig blev det av någon anledning ?på riktigt? när vi köpte babyskyddet?! Att jag ska klämma ut en unge som ska ligga där haha. Men jag längtar så galet mycket efter den lilla grisen som bökar runt där inne!!
  • Lita89
    Vevoz skrev 2020-01-03 21:17:30 följande:

    Hoppar in här! Är gravid med första barnet här, 26 år gammal o har bf 27/3

    Vore kul o lära känna fler, bor på Lidingö i Stockholm :)


    Välkommen :)
  • Lita89
    Tusse92 skrev 2020-01-30 13:35:18 följande:

    Hej alla! 

    Nu börjar det närma sig nedräkning på riktigt, så spännande! 

    Detta är mitt första barn, med andra ord är ju allt som jag upplever nytt. 

    Hittills har jag mått superbra, och är verkligen tacksam för det, men nu börjar såklart symptom som ryggvärk, trötta ben, trött överlag smyga sig på, vilket inte är så konstigt :) 

    Min fråga är, jag har på senaste tiden verkligen börjat känna av sammandragningarna, jag upplever inte att det gör så ont, mer "obehag". Men jag känner också ganska stark menssmärta, kan det vara förvärkar? 

    Vet ju inte skillnaden på dessa, men upplever inte att menssmärtan går över efter någon minut utan håller i sig ganska länge. Hur har ni upplevt sammandragning/förvärkar? :) 


    Jag får sammandragningar titt som tätt, det drar som satan, magen blir stenhård (känner typ barnets konturer) och jag får kissnödighetskänsla. Har inte haft någon mensvärk!
  • Lita89

    Bf +6 här och inga tecken alls... det börjar bli så tufft psykiskt, bröt ihop för en stund sen ?varför vill den inte komma uuuut buhu? typ X).

    Men alltså grattis till er som fått och är på g att få osv osv;):)

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL