Inlägg från: Lustablong |Visa alla inlägg
  • Lustablong

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Har också haft som mensvärk i flera veckor och fick sammandragningar för någon veckasedan. Får sammandragningar med jämna mellanrum. Men de gör inte ont vilket är huvudsaken hoppas jag. Är i v 19 nu och ska på RUL imorgon. Längtar!!


    Smurfan93 skrev 2019-10-16 17:06:00 följande:

    Går in i vecka 18 imorgon. Tror jag kände bebisen för ett par dagar sen. Det liksom kittlade och sprattlade till på ett sätt jag aldrig upplevt innan, men har inte känt något mer sen dess. Längtar till nästa gång :)

    Har den senaste veckan haft ganska så ont. Kan enklast beskrivas som mensvärk. Känns precis likadant fast det såklart inte är det. Hur ont är normalt att ha? Kan växtvärk känns så kraftigt? Fick i lördags en rejäl sammandragning med, magen blev verkligen stenhård. Känns inte kul att börja få sammandragningar redan nu :/


  • Lustablong

    Hmm, svårt att förklara men magen blir stenhård och det käns som en kramp. Det gör inte ont men kan kännas lite obehagligt. Jag kan få det lite då och då vet inte direkt vad som utlöser det. Har känt när jag dammsugit och böjer mig ner tex.

    Hoppas det var lite förklarande


    malinmyra skrev 2019-10-17 00:00:24 följande:

    Hur känns sammandragningar förresten? :)


  • Lustablong

    RUL idag kl 10.30

    Längtar så!! Tiden går så sakta. Tror jag kände av bebis igårkväll. Kan har varit gaser i tarmarna också iofs

    Håll nu alla tummar att allt ser bra ut!!

    Ha en fin dag alla <3

  • Lustablong

    Tog ni reda på könet?


    Cattapult skrev 2019-10-17 10:35:40 följande:

    Vaccinerade oss mot influensan igår. Mår bara fint idag.

    Inskrivningssamtal på mvc på måndag.

    Idag kl 14 kan jag ringa och få veta kön.

    Hur taggad??? 100%!!!!! :D


  • Lustablong

    RUL gick fint. Bebis vägrade vara still så ultraljudet tog 60 min allt såg jättefint ut och beräknad förlossning blir 13 mars. <3

  • Lustablong

    Vi valde trygg hansa för vi har den till våra andra två barn och har alltid fått bra hjälp av dem.


    Belle1 skrev 2019-10-19 09:41:01 följande:

    Har ni skaffat gravidförsäkring än? Ni som hunnit jämföra mer än vad jag har, vilken verkar vara den bästa och varför?


  • Lustablong

    Hoppas ni får positiva besked! Var på RUL i förra veckan och fick bf 13 mars.

    Ja de trycker rätt hårt men rummet var mörkt och vi fick titta samtidigt på en skärm i taket så höll på att somna till vid ett par tillfällen. Ultraljudet tog 60 min för han vägrade vara stilla. Så blev rätt dåsig där.


    julinuj skrev 2019-10-23 20:30:17 följande:

    Tack @Frikardellen, jag ska försöka hålla mig lugn till läkarbesöket på måndag och hoppas på tydligare besked då. Av det jag kan läsa mig till kan det mycket väl gå bra/helt som vanligt också.

    Det var en stressad barsk senior bm som kom in på slutet och bara konstaterade SUA utan mycket mer förklaring... Vi fick bara en ny tid. Bm:n som inledde rulen var dock pedagogisk och jättebra i sitt bemötande.

    Annan fråga, tycker ni också att ultraljudet gör ont? Alltså staven, när de trycker.. Försöker slappna av med det känns rejält..


  • Lustablong

    Tyckte mig läsa att det var några här som redan tagit influensavaccinet..? Hur har ni lyckats få det redan nu? I mitt landsting börjar de inte ge förrän i slutet av nov

  • Lustablong

    Jaha ok, men är det inte gratis för gravida? Här är det så. Vi bor i grannlänet.


    Cattapult skrev 2019-10-27 19:44:16 följande:

    Jag surfade, hittade vaccindirekt gick dit på deras drop-in betalade 350:- Bor i NV Skåne


  • Lustablong

    Förlåt att jag bryter in men vilken konstig BM som inte tagit upp detta! Blir faktiskt lite upprörd..vi gravida i trimester 2 och 3 anses vara en riskgrupp, likväl som kroniskt hjärt och lungsjuka. Klart vi ska vaccinera oss! Det kan bli förödande konsekvenser för fostret om vi drabbas av influensan och dess följdsjukdomar som tex svårbehandlad lunginflammation där det kanske krävs otaliga penicillinkuren. Inte jättenyttigt för bebisen precis.

    Ursäkta att jag blir lite upprörd när folk tar så lätt på detta.


    malinmyra skrev 2019-10-29 10:54:51 följande:

    Jag har inte tänkt ta det. Aldrig tagit det förr, är orolig att bli sjuk av det, och så länge inte min barnmorska tar upp det eller rekommenderar det så har jag tänkt avstå. Om det hade varit jätteviktigt så hade hon förmodligen sagt ngt :)


Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL