Inlägg från: Lustablong |Visa alla inlägg
  • Lustablong

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Skulle gjort en tidig pga av diabetes i familjen men jag blev sjuk dagen då den skulle göras. Sen har de inte hört av sig om ny tid och det föll i glömska hos mig också. Så ska göra det i den vanliga veckan som man brukar göra det. Är det v 28 typ man brukar göra det va?


    malinmyra skrev 2019-11-01 18:56:13 följande:

    Är det den första eller andra glukosbelastningen som ni gör då? Jag har gjort en, men inte fått tid till min andra än. Hoppas det inte blir juletider!


  • Lustablong

    Ja här har vi alltid det som rutin runt v 28 tror jag. Har gjort det med mina andra två kids. De ville att jag skulle gjort en tidig belastning också pga diabetes i familjen men av olika orsaker blev den inte av. Så ska göra den 19/12.


    glitterhitta skrev 2019-11-01 22:15:57 följande:

    Vadå har ni glukosbelastning som rutin vid graviditet? Det har inte vi i min region tack och lov.


  • Lustablong

    Jag kan inte heller hålla tätt när jag hostar och nyser. Tyckte det började rätt tidigt undrar vart detta ska sluta.. har gått in i v 22.


    Cattapult skrev 2019-11-02 16:47:30 följande:

    Superförkyld och hostar som en tok. Måste springa på toa titt som tätt då jag har svårt att hålla tätt när jag hostar eller nyser. Magen är ju inte alls stor och blir lite bekymrad om detta kommer bli värre efter hand som grav fortskrider. Men första barnet hade jag detta problem först i slutet av grav... Några tips eller råd?


  • Lustablong

    Där ser man hur olika det kan vara.. sen jag blev gravid har mina flytningar försvunnit helt superskönt!


    malinmyra skrev 2019-11-03 14:35:38 följande:

    Nej, vid nysningar kan det vara svårt och jag nyser konstant. Har just börjat med knipövningar och hoppas det ska hjälpa lite iaf. För att inte tala om flytningarna som kommit, jisses! Har börjat med trosskydd för första gången i mitt liv.


  • Lustablong

    Väntar vårt tredje barn och jag ska göra såhär. Ang bäddningen så har vi alltid bäddat med kudde och täcke och spjälskydd.

    Babynest kommer vi att använda mellan oss i vuxensängen om nätterna. Bebisen har pyjamas på sig och en mysig filt. Dagtid har våra barn alltid sovit i sin spjälsäng oftast uppepå täcket med en gosig filt.

    Så kommer vi att göra


    malinmyra skrev 2019-11-06 14:00:38 följande:

    Tack så mkt :)

    Vad säger ni om bäddningen i barnsängen då? Kudde, ingen kudde? Täcke, filt, sovpåse eller bara pyjamas? Babynest eller inte?

    Jisses, det är som en helt ny värld, haha.


  • Lustablong

    Jag funderar på samma. Änsålänge kan jag knäppa min vinterjacka men den börjar strama och man ser tydligt att jag är gravid. Är i v 23. Fick tips av en vän att kolla på bonprix.se de hade tydligen lite olika varianter. Har själv inte kollat in sidan än.


    Lita89 skrev 2019-11-09 09:35:39 följande:

    Någon som har tips på jacka nu när kölden börjar smyga sig på :)? Hur stor storlek ska man tänka? Jag är inte så stor än men ver ju vilket håll det är på väg åt :?)


  • Lustablong

    Är i v 23 nu och kan tycka att de senaste två dagarna har jag haft lite illamående som sökt mig då och då under dagen. Blir såklart helt livrädd att jag ska börja må som jag gjorde tidigare i graviditeten.

    Kan ni nöja er ner framlänges? Jag kan inte, tar emot och känns obehagligt.

  • Lustablong

    Åh vad roligt med vagn! Vi har en urban jungle som vi varit sååå nöjda med. Så köpte en sådan igen.. dock så är den frånvänd i sittdelen men köpte den jättebilligt så kanske köper en annan när han ska sitta upp. Vill gärna ha han vänd mot mig när de är så små.


    Cattapult skrev 2019-11-13 21:08:50 följande:

    Tjeeena! V 23 idag och köpte begagnad bugaboo Buffalo idag.

    Hoppas bli nöjd med den. Haft baby Jogger tidigare men slog till på Buffalon då den såldes med både sitt och liggdel o 2 sufletter o sittdyna för 2.500:-

    Aningen solblekt på varukorgen men jag bryr mig inte.


  • Lustablong

    Vad har ni andra kvar att inhandla? Vi har köpt säng och vagn.

    Så bilstol, Babynest och kläder och så hygienartiklar såklart.

    Ska köpa flaskor och ersättning också för har bestämt att inte amma denna gången av olika anledningar.

    Har inget kvar då vi har två äldre barn och detta blir en liten sladdis

  • Lustablong

    Jag har haft åkpåse till mina två andra barn. Födda på våren och höst. Nu med tredje barnet så är jag beräknad 13 mars och kommer att ha en form av overall på bebis i liggdelen och sen är det ju ett lock över liggdelen också som skyddar. Kommer även att ha en filt och kudde inför att det ska bli lite ombonat vilket nyfödda gillar. Jag tänker att mars generellt är svinkallt. Kan vara kallt in i maj ju


    Tusse92 skrev 2019-11-19 11:42:26 följande:

    Hej! 

    Tänkte kolla hur de flesta tänker med åkpåse till vagn? 

    Vet att vissa ej rekommenderar detta för att det lätt blir så att barnet blir för varmt.

    Vi ska ha 27e mars vilken kan betyda helt okej väder, men också motsatsen. 

    Hur tänker ni andra? :) 


Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL