Inlägg från: Lustablong |Visa alla inlägg
  • Lustablong

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Vill också dela med mig av en händelse. Igår fm fick jag jätteont i magens nedre del ovanför blygdbenet. Det kom och gick och under dagen så fick jag ett konstant tryck neråt i underlivet som att hela livmodern höll på att komma ut samt ett tryck bak neråt rumpan. Fick gå och lägga mig. Kände inte Lowe röra sig från igår em och hela natten, brukar alltid vakna av att han bökar runt. Kände inga fosterrörelser imorse heller. Så ringde förlossningen och fick komma in på kontroll. Först hittade BM inga hjärtljud och hon sa att vi inte skulle bli stressade för det fanns ff gott om plats i livmodern för att gömma sig tydligen. Men tillslut så hittade hon hjärtljuden. Phu!! Sen kom läkaren och gjorde både vul och ul. Livmodertappen var 5 cm och ul visade bra. Att jag inte känt Lowe var för att han lagt sig med ryggen utåt och sparkar inåt min ryggrad då känner man tydligen inte så jättemycket. Brukar ju känna han minst 10-12 ggr/dag. Sen fick jag svaret att jag har urinvägsinfektion så blev satt på penicillinkur i 5 dagar.

    Men herregud vad uppskrämd man kan bli alltså. Trots att det är vårt tredje barn och jag känner mig mer trygg i föräldrarollen.

    Önskar er andra en fin helg! Går in i v 25 imorgon- galet!!

  • Lustablong

    Hej allihop!

    Jag kommer att lämna denna grupp då jag gått med i en Facebookgrupp där det är lite mer fart i, mer diskussioner osv som jag eftersöker.

    Hej då och Lycka till alla!!

  • Lustablong

    Har idag blivit diagnostiserad med vena cava-syndrom. Och blev sjukskriven fram till förlossningen. Beroende på hur jag och barnet mår av detta så kanske jag blir igångsatt v 37-38.

    V 31 nu.

    Jag orkar inte skriva vad detta innebär men bindor googla om ni vill. Kort sagt så är livmodern så tung nu så den trycker på stora kroppspulsådern som gör att man får plötsliga svimningsanfall och ibland så får inte bebis tillräckligt med syre pga strypt tillförsel via moderkakan. Men de har koll på oss så jag försöker chilla. Ska på TUL nästa vecka.

  • Lustablong

    Har idag blivit diagnostiserad med vena cava-syndrom. Och blev sjukskriven fram till förlossningen. Beroende på hur jag och barnet mår av detta så kanske jag blir igångsatt v 37-38.

    V 31 nu.

    Jag orkar inte skriva vad detta innebär men bindor googla om ni vill. Kort sagt så är livmodern så tung nu så den trycker på stora kroppspulsådern som gör att man får plötsliga svimningsanfall och ibland så får inte bebis tillräckligt med syre pga strypt tillförsel via moderkakan. Men de har koll på oss så jag försöker chilla. Ska på TUL nästa vecka.

  • Lustablong

    Tack jag kämpar på med svimningskänningar dagligen men har än sålänge bara svimmat en gång men det gäller att sätta sig ner eller lägga sig ner på vänster sida lite kvickt annars tuppar jag av.

    Går in i v 33 på lördag. Ska på TUL på fredag så det ska bli mysigt att se den lilla igen

    De där ilningarna kan jag känna av ett par ggr/dag men jag har nog mer känningar av ?hugg? i nedre delen av livmodern. Kommer oftast när jag går och stannar liksom upp och tjoar till


    Mageric skrev 2020-01-14 17:18:04 följande:

    Hur gick det för dig? Hur mår du?

    Själv upplever man ett nytt fenomen sedan i helgen. Det ilar i murran och känns som att urinblåsan ska trilla ut. Tänker att det är foglossning? Har hört beskrivningen ?ilar mellan benen? men jag har alltid trott att det är insida lår det menas, inte up in there. Känns bara när jag ska höja tempot när jag går, så går lååååångsamt. Funkade bättre att cykla också så får bli det längre sträckor framöver, annars kommer jag aldrig komma fram dit jag ska.

    Någon som känt likadant?


  • Lustablong

    Haha är också klumpig och extremt otymplig nu. Det är med nöd och näppe jag kan ta upp hundens bajs ute nu. Det måste se rätt roligt ut när man liksom knäböjer på sidan och samtidigt vinglar till


    Mageric skrev 2020-01-15 09:32:06 följande:

    Ja jag har också haft en sån lång korv-kudde i säkert 10v, den är fantastisk, men just att det är när man rör sig är nytt för mig.

    Haha ja klumpig är man! Jag kom på mig själv med att reflektera över hur jag skulle göra när jag tog på mig skorna: ska jag ta på mig båda skor när jag ändå är nere, eller ska jag upp och pausa mellan? xP


  • Lustablong

    Det är fruktansvärt obehagligt med vena cava. Jag blir rädd och får panikkänslor på samma gång. Hjärtklappning utan dess like, andnöd, kallsvettas och tror jag ska spy och kvävas på samma gång. Usch det är hemskt!

    Jag är ju en ryggsovare av rang så här ska det sovas på rygg så fort vi kommer till BB

    Nej det är inte rutin med TUL här men jag har inte gått upp något i vikt och går in i v 33 på lördag. Jag gick ner 7 kg från inskrivningen i v 6 fram till v 15 ungefär pga illamående och kunde ej äta. Sen har jag bara ökat 3 kg så ligger ff på -4 kg från inskrivning och vågen har stått still nu sen v 15. De säger att jag inte ska vara orolig och att bebis tar det den behöver och att jag får ta resten som blir över men jag har ff lite svårt med maten. Mår lätt illa och känner sällan hunger, känner mig äcklad av mat. Som ickegravid är jag ett riktigt matvrak och älskar mat så det här är nytt för mig. Men inte många veckor kvar nu.

    SF måttet ligger bra men de vill ändå göra en viktuppskattning på han och titta på flödet i navelsträngen. Sen ska jag gör ett i v 36 också.


    malinmyra skrev 2020-01-15 22:50:35 följande:

    Jag har också haft lite svimningsattacker från och till, men blev betydligt bättre av mina stödstrumpor. Fast då har ju inte jag känt av vena cava alls, som tur är. Har varit livrädd för att få det och får panik varje gång jag vaknar och har lagt mig på rygg. Vilket jag förövrigt saknar helt fruktansvärt mkt just nu. Oj, vad jag ska sova på rygg när det här är över! ????

    Är det standard med TUL hos er? Själv har jag inte fått se bebisen sen RUL och det kommer nog inte bli fler ggr heller förrän han tittar ut. Men man har ju hunnit bli himla nojjig sen sist ????


  • Lustablong

    Det stod vena cava syndrom som diagnos på sjukintyget. Så det verkar ju finnas. Vissa är tydligen mer känsliga än andra. Ja ta upp det med din BM. Jag upplever det som väldigt obehagligt när det dyker på en helt oförberett.

    Hur mår du?


    matf skrev 2020-01-22 11:04:34 följande:

    Är det något man blir diagnostiserad med? Jag har haft problem med detta sen vecka 10 ungefär, varit nära på att svimma flera gånger men snabbt satt mig ner eller lagt mig ner. Har hänt mest gånger när jag stått upp länge, men även när jag legat på rygg länge på hårt underlag på förlossningen och på ultraljudsmottagningen har det hänt när jag gjort TUL.

    Visste inte att bebis mår dåligt av de, trodde bara det var jag som drabbades av att må dåligt.. Nu blev man ju genast lite orolig för att bebis inte mår bra när jag upplever det så ofta. Har inte tagit upp det med min barnmorska eftersom jag lärt mig hur jag ska hantera situationen genom att sätta mig eller lägga mig, men borde jag göra det? Tänker på om du till o med kanske bli igångsatt pga det?


  • Lustablong

    Det spelar ingen roll, din SGI är skyddad som jag förstått det. Jag är sjukskriven på 100% tom 31 mars. Bf 13 mars.

    När har du bf?


    LimeLime skrev 2020-01-28 11:37:11 följande:

    Hej

    Tänkte gå från jobbet 3v innan bf. Spelar det någon roll om jag tar tjänstledigt eller om jag tar föräldraledigt fast utan ta ut några dagar från fk? Hur har ni gjort?


  • Lustablong

    Går in i v 35 imorgon och jag hoppas också att det tar sina 5 veckor till, känner mig inte heller redo riktigt än. Även fast jag börjar bli trött på att vara gravid. Jag tror inte jag kommer känna mig redo förrän han verkligen är här! Nu känns det ff lite overkligt på något vis. Känns som om jag kommer att vara i det här tillståndet för alltid och att det inte kommer någon bebis

    Jag får väldigt ont när jag ligger på sidorna i sängen. Känns som om jag klämmer bebis. Han krafsar liksom på den sidan jag ligger på och det gör ont i magen. Så man sover ju inte som en prinsessa precis.


    malinmyra skrev 2020-01-31 00:14:52 följande:

    Allt gick bra på TUL, så himla skönt! Och så häftigt att se honom! Nu kunde man ju se ansiktet tydligt, förutom ögonen som han höll för med sina pyttehänder :) Ja, nu känns det verkligt!! Men känner mig iiinte riktigt redo än, det får gärna ta sina 5 veckor till :)

    Kände av sammandragningar när jag fortfarande jobbade, men knappt ngt alls sen jag gått på ledigt. Mensvärk ngn gång, men verkligen inte ofta. Jag trodde jag skulle känna mkt mer vid det här laget! Är i v. 35.


  • Lustablong

    Går in i v 36 imorgon. Ska på UL nästa fredag för bebis sitter i skräddarställning och har gjort det sen v 30. Gjorde TUL i v 32 och satt ff i skräddarställning.

    Har bestämt mig för att tacka nej till vändningsförsök då min BM sa att det är svårt att vända de barn som sitter i denna ställning. Vill inte utsätta min kropp för det. Så har han inte vänt sig till nästa fredag då det är UL på förlossningen så blir det ett planerat snitt. Usch just nu känns det som om man är i någon slags limbo, man vet ingenting, bara att vänta. Är livrädd att förlossningen ska starta spontant nu innan UL för har han inte vänt sig så blir det akutsnitt och det känns bara hemskt

    Annars mår jag rätt bra. Ingen vätskeansamling, nästäppa eller så. Bara lite yr ibland pga vena cava. Och så trött och klumpig förståss. Kan knappt ta på mig strumporna och skorna längre utan att flåsa som en gris, och gå i trappor och prata samtidigt kan man glömma

  • Lustablong

    Låter väl snarare som kräksjuka?! Hoppas du mår bättre!


    Mageric skrev 2020-02-07 11:06:51 följande:

    Samma här, v 34+0 och helt plötsligt kräks jag?! Inte gjort det på hela graviditeten men senaste dagarna inte fått behålla något, sovit skit och svettas floder.

    Idag verkar det än så länge, ta i trä, gå vägen..miniportioner dock.

    Däremot har hon haft hicka flera gånger! Väldigt konstig känsla men jag läste att det är bra för det tränar lungorna? Hon får gärna hicka för min del, känns skönt med respons där inifrån.


  • Lustablong

    Grattis och hoppas ni alla får må bra! <3


    Tusse92 skrev 2020-02-10 18:32:33 följande:

    Svarar på min egna kommentar!

    Åkte in några dagar efter detta inlägg och det visade sig att min livmodertapp var för kort. Några dagar efter kom vår son i vecka 32+2 :) trots tidigt födsel mår vi alla bra!

    Men troligtvis var min känsla förvärvar!


  • Lustablong

    V 37 här och mitt ena barn fick 40 gr feber, huvudvärk och hosta natten till i lördags. Känner mig själv dålig nu. Torrhosta, halsont och febrig med frossa och illamående. Suck!

    Vad jobbigt med klådan.. heter det tillståndet inte något speciellt? Minns dock inte vad..

    Jobbigt med högt blodtryck för er andra. Har klarat mig utan det alla grav tack o lov.

    Var på TUL i fredags och Lowe beräknades väga 2,7 kg nu i v 37 så blir en normalbebis. Han hade också vänt sig med huvudet neråt, dock inte fixerat alls. Men förhoppningsvis vänder han sig inte till säte igen för jag vill verkligen inte göra KS.

    Hur ofta går ni andra till BM nu såhär i slutet? Jag går var 14e dag. Vill minnas att jag gick 1gång/v mina andra två grav. Men jag kan ha fel..

  • Lustablong

    Hej alla! Håller på att tillfriskna från influensan. Har legat isolerad ett par dagar förra veckan på infektion för jag var jättesjuk och bebis var påverkad.

    Har fått antiviral behandling i form av Tamiflu som ska förkorta sjukdomsperioden. Alla som har kommit i min väg har blivit drabbade, har vart rena digerdöden. De har fallit som furor. Jag testade positivt på influensa A.

    Nu är jag hemma med jobbig hosta och förkylning som kvarstår. Är brutalt trött och orkeslös så vilar mest hela dagarna. V 38 nu

  • Lustablong

    8 dagar kvar till bf

    Tror inte jag har jättelångt kvar. Känns i kroppen på nått sätt. Var hos BM igår och huvudet ligger långt ner i bäckenet nu. Känns kan jag säga när man går, tror att hela livmodern ska trilla ut ibland.

    Ska bli spännande att se vem som blir först ut här i marstråden! Lycka till alla!

  • Lustablong

    Hej hej alla! Hur går det för er? Någon mer som fått barn? Jag fick i v 41+3 i tisdags den 24 mars, 11 dagar över tiden. Allt gick bra och så skönt att denna graviditeten är över och att allt gick bra. Här på BB fick maken inte stanna pga Corona. Hur är det hos er andra?

  • Lustablong

    Stort grattis till lillkillen <3 men 18 (!!) timmar.. vilken kämpe du är! Jag tyckte min förlossning på 2,5 timme var som ett maraton

    Sjukt hur fort man glömmer smärtan och vill göra om det igen trots att när man är mitt uppe i det förbannar sig själv att man gav sig in på detta. Haha!

    Lycka till!


    Anonym3323 skrev 2020-04-03 06:24:48 följande:

    Vår lilla älskling kom i tisdags den 31 mars vid 21.00. Så var på håret att bli en aprilbebis. Förlossningen tog 18 timmar från att jag gjorde första undersökningen innan vi blev inskrivna, var då öppen 3-4 cm. Allt har gått superbra och vi åkte hem kl 13 redan dagen efter, han föddes fram med sin arm vid huvudet så fick en grad 1 och grad 2 bristning. Men blev undersökt innan vi skrevs ut och då sa BM att hon inte kunde se med blotta ögat att jag fött barn några timmar tidigare. Så kändes ju skönt! Men det gör ju ont och är väldigt öm.. och har inte gjort nr 2 sen innan förlossningen heller så har fått ta laxeringsdroppar nu. Kan dock inte vara lyckligare nu med min underbara familj!

    Och ja, jag kan nog tänka mig att föda igen trots att jag trodde jag skulle dö de tre sista krystningarna. :D

    Hur går det för er andra? Både ni som fött och inte fött ännu? <3


  • Lustablong

    Jag beklagar verkligen sorgen glitterhitta <3 jag kan inte ens föreställa mig hur det känns men jag önskar er all värme och ljus. Så starkt att du orkar uppdatera här <3

    Tänker på er!!

    Varma kramar


    glitterhitta skrev 2020-04-05 22:07:04 följande:

    Hej på er, jag kommer med den värsta uppdateringen som en kan komma med. Torsdag den 26 mars märkte jag på kvällskvisten att jag inte känt bebisen på några timmar och försökte buffa igång magen utan respons. Vi åkte till förlossningen där det konstaterades att mitt fostervatten var nästan helt slut och att min bebis hjärta hade slutat slå, jag blev igångsatt dagen efter och födde världens vackraste lilla ängel.

    Världen har rasat och jag har svårt att förstå vad som faktiskt har hänt, att jag sitter här nyförlöst men utan mitt barn.. Det är inte rätt..


  • Lustablong

    Hur går det för alla ni med marsbebisar?

    Jag födde värt tredje barn i mars. Avslaget slutade efter 7 dagar. Fick tillbaka mensen i slutet av april och imorse upptäckte jag att jag är gravid igen!!! Herregud att min kropp bara orkar....

    Glitterhitta hur mår du?? <3 har tänkt på dig <3

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL