• viktorjohan

    Exsambo stämmer min man

    Jag är inte erfaren i juridik men tycker detta är intressant. Först måste man bestämma vilket värde som ska delas. Då är självfallet tidpunkten för värderingen central. Den borde rimligen vara när separationen ägde rum. Om nettobehållningen vid den tiden var negativ riskerar ju exet att bli skyldig TS man pengar, i stället för tvärtom! Har hon och hennes ombud övervägt den möjligheten kan man undra.

  • viktorjohan
    Såontany skrev 2019-11-11 21:55:35 följande:

    Jag är inte heller jurist, men när jag läst olika case på nätet så är praxis att de går på värdering så nära bodelningen som möjligt. Men de casen har inte dragit ut så på tiden. Detta är ett unikt fall.

    Vet inte om exet är medveten om att det finns en risk att hon faktiskt kan förlora pengar på att ha dragit igång det här.

    Vi kan naturligtvis också förlora, men svaret har vi inte förrän domslut levereras.


    Nu har jag läst på lite. Ägarförhållandena av egendomen regleras enligt dagen för separationen medan värdet sätts vid bodelningsdagen. Åtminstone gäller det värdepapper och för gifta parter. Om det blir utfallet för TS man ser det ju onekligen lite mörkt ut.

    Har han fortfarande kvar huset? I så fall gäller det att kunna styrka alla reparationer och andra värdehöjande åtgärder han gjort. Dessa borde avräknas innan bodelni gsvärdet fastställs.
Svar på tråden Exsambo stämmer min man