• Anonym (G)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 13:47:49 följande:
    Eller så tvångskonfiskerar man bara allt.
    Hur ska du göra med alla tjänstepensioner, privatpersoners fondsparande och direkt aktieägande? Ska du konfiskera det också? Eller finnns det någon gräns för tvångskonsfiskering? När är man för rik?
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:18:13 följande:
    Har inte tänkt så långt.

    Tycker i princip att man har rätt till frukterna av sitt egna arbete men inte andras.
    Det låterr ju trevligt. Men hur uppstår arbetena då? Och vem ska stå för riskpengarna när ett nytt företag skapas eller ett befintligt ska chansa på en ny produkt/marknad? Som i sin tur generarer arbete
     I så fall måste ju arbetarna står för den risken, eftersom de äger kapitalet. Tror du de är intresserade av det?
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:31:26 följande:
    Lön är ett sätt att kunna fortsätta utnyttja mig.

    Jag kommer från och med nu inte längre jobba för lön. Det företag som vill ha mig får erbjuda mig andelar i företaget. Haha. Tänker få med mig alla i min rörelse.
    Delägarskap är inget konstigt eller ovanligt. Det skapar ofta betydligt mer engagemang än att "bara" vara anställd. Då får du också bli varse om att äga, driva och ta ansvar för företag långt ifrån innebär att sitta på en veranda och se andra arbeta. De delägare jag känner är de som jobbar mest och riskerar mest. De anställda kan inte riskera mer än sina jobb. En delägare kan riskera betydligt mer. Men lycka till, du kommer bli varse.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:48:25 följande:
    Jag har inget emot hårt arbetande företagare. Det jag finner repulsivt är ett system där vissa utnyttjar andra. Vi accepterar utan att blinka ett system som per definition gör alla till antingen förövare eller offer.
    Hm. Måste erkänna att jag inte riktigt är med dig. Ta mig själv som exempel. Jag jobbar på ett börsnoterat företag. Största ägaren av detta bolag innehar 10% av aktiterna och är statligt. Den näst största ägaren har 3% av aktierna och är ett pensionbolag. Sen ramlar det ner i mindre bitar, mest pensionsfonder och någon enstaka bank. Arbetsgivaren är stabil och behandlar mig väl och jag räknas som högavlönad. Menar du att jag ska känna mig som ett offer?


  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 15:26:06 följande:
    I ett naturtillstånd skulle ingen fått sin lön eller ätit om det blivit missväxt. Och allra minst personen som dök upp sist.
    Han som kom in sist i din berättelse kom också in först. Men det har du inte berättat. Han köpte marken för att odla bomull genom att belåna sin hus. Sen kom arbetarna in i bilden. Nu blev det missväxt och han har ingen bomull att sälja. Pga det fick han sälja sitt hus till underpris och står nu där med både skulder och utan mat.


  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 15:19:39 följande:
    Ja du är ett högbetalt offer.

    Alla vi som arbetar föder dem som sitter på kapitalet. Ju mer vi föder dem med vårt arbete desto mer och hårdare behöver vi jobba.

    Skulle vara kul att få svart på vitt hur stor del av min arbetsdag som går åt till att föda de som sitter på kapitalet.
    Vet nu TS, nu tror jag du läst Karl Marx lite väl ingående och samtidigt tagit några glas för mycket.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:07:06 följande:
    Ja han kom först, tittade på marken och deklarerade att det var hans. Sedan gick han iväg. Ett år senare kommer han tillbaka och säger till arbetarna att han vill ha de skördade grödorna.
    Men herregud...är det något 150 år gammalt eko vi hör? Det här hade kunnat bli en intressant och kul diskussion men det här är fan inte seriöst någonstans. Nu är min gräns passerad för vad som är seriöst.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:17:26 följande:
    Antingen lever du av kapital själv eller så är du hjärntvättad.

    Kom ihåg att tacka din arbetsgivare att du får vara med om att bidra till hans eviga semester i Marbella och hans frus nya bröst.
    Ja, jag sittar faktiskt i en av Palmas dyraste områden i en etagevåning och dricker Mojjito på min terass. Havsutsikten är fantastiskt. Havet är lungt idag. Jag ser en segelbåt längre ut.
     Att tjafsa med random människor på olika forum är faktiskt ett underhållande tidsfördriv. I en annan flik i webläsaren roddar jag med mitt aktieinnehav. Bevakar också mailen, håller på att sälja ett av mina företag. Min affärsjurst sitter just och kämpar med att få ett filformat som jag kan läsa. Så hon slavar för mig också. Men hon får 4000 kr/tim för sitt slit så det går ingen nöd på henne. Hon kommer o och hälsar på förresten nästa vecka.
    Jobbet har tagit en stund av min dag men men.... ska cashen komma in måste man anstränga sig åtminstone lite.

    Du har bara fel på en punkt. Jag är kvinna. Inte en man. Så fördomsfullt av dig att förutsätta att jag är en man. Riktigt fördomusfullt.
    Jag har inte heller fixat mina bröst. De är fina som de är. Min man och jag lever gott här nere. Vi har också ett mindre hus uppe i Tramuntanabergen. Deja heter byn. Men vi säljer det nog snart och lägger pengarna på en insats i Alcanadas golfanläggning istället. Vet du att den ägs av familjen Porsche? De måste ju vara urtypen av avskum så du hatar så mycket.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 16:57:36 följande:

    Oj råkade jag trampa på en öm tå?


    Du menar om att kvinnor kan vara kapitalister? Inte alls. Det är bara kul att peka på fördomar. Jag klantar mig själv ibland och förutsätter att vissa roller företrädelsevis har ett visst kön. Mer sällan nuförtiden när jag aktivt försöker tänka på det.
  • Anonym (G)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-06 14:20:18 följande:
    Föreställ dig en människa utan kapital och som bara får lön som räcker för överlevnaden. Säg en outbildad mattfabriksarbetare i Indien. Hur ser den personens väg ut till ett liv som egen?
    För mattarbetaren i Indien blir det inte så lätt.

    I Sverige finns mycket bättre möjligheter. Den finns verskamheter där det inte krävs en massa kapital. T ex som konsult odh sälj din kunskap. Det behövs inte mer än en telefon, en dator och några applikationer på datorn.
    Istället för att låta som en grammofon som hakat upp sig, vad är det för affärsidé du har som kräver kapital? Har du inget kapital, börja nätverka bland investerare. Din idé kommer bli synad, duger den har du partners att joina dig och dela riskpremien. För du kommer inte vilja ta den själv, jag lovar.
    Men tyvärr verkar du endast intresserad av att mala på med dina teser och stänga dörren för dig själv och säga att det inte går. Men din inställning kommer det definitvt inte gå.


Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!