Inlägg från: Anonym (Kåta Stina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kåta Stina)

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Ett öppet förhållande måste grunda sig i ett genuint samtycke. Allt annat kommer på sikt bara leda till att man kränker och sårar varandra på ett sätt som ingen kommer att må bra av.

    Känner man att man har svårt för den i mitt tycke onaturliga monogama normen och har en partner som av olika anledningar trivs och mår bra av att vara monogam får man helt enkelt välja att anpassa sig eller att vandra vidare mot nya relationer

    Det är alltid den som är minst intresserad av att bryta den monogama normen som sätter nivån och regelverket i en relation.

    Självklart återstår det moraliskt rätt förkastligt alternativet att dölja för sin partner att man har parallella relationer av sexuell och mer eller mindre emotionell natur

    Som sagt ett moraliskt rätt förkastligt alternativ och man bör vara medveten om att man är sällan som diskret och duktig på att ljuga att en partner inte känner och fattar att det finns andra med i bilden.

    För en strikt monogam person är det oftast en stor kränkning och en stor förlust av förtroendekapital att bli utsatt för en otrohet så det tycker jag absolut inte man skall utsätta någon för.

    Har haft en otrogen partner och kan garantera att det är en tuff resa att hitta tillbaka till varandra.

    För oss hade det nog inte gått om det inte var för att det var en ny relation och att hon var mycket öppen och ärlig runt detta plus att jag i grunden själv inte var monogam med trodde det då jag helt enkelt var uppväxt med den normen och moralen.

    Min slutsats är att man inte skall tänka tanken att försöka ändra en monogam person till att bli något den inte är.

    Finns som i vårt fall undantag där det har fungerat men jag är övertygad om att dessa undantag är få och jag är också väl medveten om att jag redan från början hade hade helt andra förutsättningar då jag är bisexuell och det är omöjligt att leva ut lusten till både män och kvinnor i en monogam relation. Kommer också från BDSM världen där det inte är ovanligt att man har flera lekkamrater på en mer eller mindre sexuell nivå. Hade helt enkel en mycket lägre tröskel att kliva över än vad de flesta har.

Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?