Inlägg från: Fjäril Vingad |Visa alla inlägg
  • Fjäril Vingad

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Anonym (Mjäk) skrev 2019-08-08 15:58:24 följande:

    Du vet att det finns föräldrar som älskar och föredrar ett barn mer än sina andra va? Vilket innebär att en polly kan föredra en kvinna framför en annan.


    Poly. Och klart kan en polyamorös fungera så. Alltså, vi är ju människor. De flesta polysar jag känner fungerar dock inte så.
  • Fjäril Vingad
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 16:28:43 följande:

    TS situation verkar inte direkt ovanlig, det är inte heller ovanligt i polyamorösa kretsar så det verkar vara en ökad risk eftersom de inte vet vad de ger sig in på.


    Polyamorösa relationer skiljer sig inte från andra, mer än att de kan vara parallella. Vi är FULLT medvetna om vad vi ger oss in på.
  • Fjäril Vingad
    KlantSmurfen skrev 2019-08-08 18:51:47 följande:

    Det råkar ju vara skillnaden som ställer till det för vissa som inte vet vad de ger sig in på. "Vi" är ni en homogen grupp?


    Är monogama? Är flersamma? Är människor överlag?
  • Fjäril Vingad

    [quote=79819544][quote-nick]Anonym (Mjäk) skrev 2019-08-09 16:04:21 följande:[/quote-nick]

    Jag förstår att du är ok med att din man föredrar att ha sex med andra före dig. Men är det så för andra polygama? Om vi t.ex säger att din man vill ha massor av sex med dig, men du är ointresserad av att ha sex med honom för att du hellre vill vara med Carlos? Jag menar måste man då ställa upp för husfridens skull? 

    Även polygama måste väl ha sina begränsningar för hur mycket och ofta man vill ha sex, och då låter det komplicerat om man föredrar andra framför sin partner?

    Missförstå mig rätt jag har inget emot öppna relationer. Jag förstår att det finns fördelar med dessa med. Det är tveklöst en mycket mognare och ärligare lösning än att vara otrogen, så kudos till TS som är öppen med det.  Det jag undrar mer över de problem som kan uppstå, och är det inte svårt att finna balans? Jag menar att få det att fungera så att båda är lika framgångsrika med att finna sexpartners? Det kan knappast vara så lätt att få det att fungera, om endast den ena lyckas träffa andra på sidan om? [/

    Alltså, vi flersamma gör ju relationer på väldigt olika sätt. Finns nog lika många sätt som det finns flersamma. Finns ju tex sk låsta triader, där tre personer inte har sex utanför den sfären.

    Och sex är ju ingen rättvisefråga. Typ: nu har du haft sex med en så nu får du vänta tills jag också haft det. Alltså, nä. Jag och min partner har iaf inte sex med andra bara för att ha sex med andra, liksom. Det krävs en del för att nåt ska hända. Jag har inte ens haft behovet att vara med nån annan än honom på flera år - men jag har möjligheten, och det räcker gott för mig just nu. Och tillfälligt sex är oavsett ointressant.

    Lite så ser vi på det iaf.

Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?