Inlägg från: Anonym (Olustig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olustig)

    hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?

    Fjäril kär skrev 2019-08-09 08:10:14 följande:
    Du måste ha i åtanke att ni spelar på olika planhalvor. Och olika spel. Du spelar fotboll och din kille golf. Även om ni öppnar upp ert förhållande kommer han fortfarande utgå från sitt monogama tankesätt och monogama känslor - det är ju det som är hans läggning och grundläggande inställning och något som inte kan tas bort.

    Just därför finns det större risk att han faktiskt kärar ner sig i nån tjej han träffar på sidan om. Han spelar intim golf med känsla. Medan du tar en öl med fotbollslaget och kallar alla för polare... Typ så... Förstår du skillnaden?
    Oh ja - självklart gör jag det. Nu gällde ju min kommentar i #157 huruvida risken att nån kärar ner sig i en annan och lämnar sin parter är större i ett strikt monogamt förhållande eller i ett öppet förhållande/polyförhållande - inte vem som är mest trolig att lämna sin partner i ett öppet förhållande där den ene egentligen är monogam (ville bara förtydliga detta, så att du inte missuppfattar min kommentar i #157), men visst förstår jag vad du menar, och du har som sagt en klar poäng där. Det är ju dock en risk jag får ta, och inget jag sen kan komma och yla om, ifall det skulle hända.

    Älskar för övrigt din förmåga att använda metaforer Skrattande Mästerligt!!
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (Varit där) skrev 2019-08-09 09:44:52 följande:
    Jag och min kille har båda svårt för bli kära i någon generellt, däremot kan jag bli förälskad i olika grader. Är det ren kk som mest går ut på träffas, ligga och hej då så har jag inga problem hålla det ytligt. Då jag hellre har fwb relation, vilket för mig innebär att man faktiskt kan umgås utanför sängen också, vet jag att risken är högre för mig att bli småförälskad i någon. Jag har lättare än min kille att bli emotionellt investerad i någon jag umgås med och jag har oftast inte sex utan att det finns någon form av annan connection. Nej, jag blir inte kär i folk endast pga sex, men jag har oftast inte heller sex med män som jag inte skulle klicka med utanför sängen. Det är dock bara så jag är, talar inte för andra.

    Men absolut ökar risken med antalet människor i sitt liv, och det är väl lite det jag tänkte på för ökar du antalet sexpartners ökar du automatiskt antalet människor i ditt liv. Samtidigt är ökandet av människor i mitt liv inte heller en rättvis indikation på ökad risk. Jag har tex alltid haft lätt få nära vänskapsrelationer med män och inte sjutton blir jag kär (eller ligger) med dem alla. Så det där är en komplex sak Vet bara att jag aldrig skulle dejta någon som skulle förbjuda mig ha vänskapsrelationer med andra män på basis av svartsjuka.
    Haha - ja, en komplex sak Glad Åh, det där med att ha svårt att bli KÄR; att verkligen ÄLSKA nån... det känner jag igen sååå väl...Jag blir passionerat förälskad - kan till och med bli snudd på besatt - men att verkligen ÄLSKA nån är jag inte så bra på... det var också därför jag hade bestämt mig för att aldrig mer ha nån seriös relation. Intressant också, det du skriver om att du har lätt för att få nära vänskapsrelationer med män, men att du verkligen inte blir kär i (eller ligger med) alla... Jag har också lätt för att få nära vänskapsrelationer med män, men jag tror inte att jag har en enda manlig vän som jag inte varit förälskad i under iaf nån period haha. Oftast helt utan att sex öht varit inblandat. (Eller jo förresten - jag har faktiskt en manlig vän som jag inte är/har varit kär eller förälskad i, men det är enbart för att han är 20+ år yngre än mig (vilket absolut inte behöver vara ett problem, men vilket inte är nåt som intresserar mig)). Jag förstår absolut vad du menar beträffande att inte dejta nån som förbjuder dig att ha manliga vänner pga svartsjuka, men jag kan också förstå de män som tycker att det är jobbigt att deras kvinna har manliga nära vänner.
  • Anonym (Olustig)
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 11:53:23 följande:
    läs igen ditt eget inlägg TS
    Det står bla 
    din partner vill inte men du fortsätter malar på genom :

    1 Jag vet tyvärr redan att jag inte kommer att kunna ändra på hur jag är
    2  om vi skulle bestämma oss för ett monogamt förhållande för min partners skull, så skulle det istället bli att  jag träffade andra i smyg - och det vill jag inte.
    3 Så om det öht ska funka är det min partner som får ändra på sig, och acceptera att jag träffar andra.
    4 Jag har försökt förklara att det inte handlar om det (vi har f.ö. fantastiskt sex) utan om att jag helt enkelt behöver olika människor för sex

    Detta är psykisk misshandel. Du har sagt det engång till honom och nu får det räcka! Inte mala på tills stackaren ger med sig!
    Ta ett beslut för dig själv och gör slut på eländet!
    Om båda inte är med på det från början med bådas intresse spricker förhållandet? fortare än det normalt tar tid att spricka 

    Jag tror du har svårt att se hur en riktig man fungerar!
    Han vill inte se sitt allt att bli påsatt av andra! 
    Va..? Var står det att jag maler på för att få honom att ge med sig? Jag berättade för honom att jag inte är monogam, och förklarade att jag känner mig själv - om vi skulle bestämma oss för ett monogamt förhållande så skulle det bara leda till otrohet, och det vill jag inte. HAN sa då att HAN vill fundera på det; att HAN vill se om det kan funka för honom med ett öppet förhållande. Jag har inte öht tjatat eller malt på om att han måste acceptera nånting öht.

    Sen vad gäller den sista meningen måste jag bara påpeka att det där ser VÄLDIGT olika ut från man till man. Även om din man vill ha ett helt monogamt förhållande är det ingalunda alla män som vill det. Precis som Anonym (Jobb) skrev:
    Anonym (Jobb) skrev 2019-08-09 11:56:06 följande:

    Hur en riktig man är bestämmer inte du. Män är som människor överlag, nämligen olika.


    Fast det där vet du förhoppningsvis egentligen.
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 12:00:05 följande:

    så skrev du :
    Så om det öht ska funka är det min partner som får ändra på sig, och acceptera att jag träffar andra.

    Har du sagt exakt så till honom? har du det?



    Nej, naturligtvis inte. Trådstarten var till för er här inne, för att förklara situationen. Tänkte inte riktigt på finkänsligheten där, utan mer på att vara tydlig med hur landet ligger, för att ni här inne skulle förstå. Men ok, jag förstår din poäng, och hur det kan misstolkas. 
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 12:00:05 följande:

    har du sagt att han måste ta ställning till detta inom en snar framtid typ några veckor?? 



    Öh... nä? Var har jag ens antytt att jag skulle ha sagt det?
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 12:00:05 följande:

    Vad är nästa steg om stackarebn skulle acceptera detta?
    det kanske blir djursex som han får finna sig i?


    Jag vet inte ens vad jag ska svara på det här... har du funderat på att din syn på människor som inte följer den mest vedertagna normen kanske behöver modifieras lite?
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 12:00:05 följande:

    Eller andra saker så som om ni får barn? 


    Barn är inte aktuellt. 
    Tintin i Amerika skrev 2019-08-09 12:00:05 följande:

    finns massa saker att man får ha ömsesidig respekt för i ett förhållande men ofta brukar man säga att det är bara detta och allat annat fungerar! Men så är aldrig fallet!


    Ja..? Vet inte riktigt vad du vill ha sagt med detta?

    Slutligen: tack för att du nu skrivit lite tydligare inlägg som jag iaf har en chans att bemöta.
  • Anonym (Olustig)
    Oerhörd skrev 2019-08-09 14:25:23 följande:
    Men ge dig! TS är hur trevlig som helst om saken hela vägen, ingenstans påstår hon sig trakassera sin partner på det sätt du påstår. Att hon inte tänker besluta åt honom att han inte vill tänka sig ett öppet förhållande är väl vanligt hyfs. Vill han inte är han säkerligen man nog att förmedla det utan din hjälp.
    Hjärta Hjärta Hjärta  Tack.
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (hhhh) skrev 2019-08-09 16:20:35 följande:

    Jag får mer känslan att ts inte är i ett förhållande alls utan det låter som en slags önskedröms/fantasi hur han vill att det ska se ut

    Oavsett så är ts inte mogen till att vara i ett förhållande


    Intressant. Vad är det som får dig att tro detta? Och vad är det som får dig att anse att jag inte är mogen att vara i ett förhållande? Utveckla gärna!
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (??) skrev 2019-08-10 00:15:43 följande:
    Du vill ära kakan men ha den kvar. Sorry brukar sällan funka
    Du menar att öppna förhållanden inte funkar? Eller polyrelationer? Sorry, men där har du helt enkelt fel. Klart att det finns gott om misslyckade öppna förhållanden och poly-relationer, men det innebär inte att det inte FUNKAR. Lika lite som det faktum att många monogama relationer kraschar innebär att monogami i sig inte funkar.
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (Mjäk) skrev 2019-08-09 16:04:21 följande:
    Missförstå mig rätt jag har inget emot öppna relationer. Jag förstår att det finns fördelar med dessa med. Det är tveklöst en mycket mognare och ärligare lösning än att vara otrogen, så kudos till TS som är öppen med det.  
    Tack. 
    Anonym (Mjäk) skrev 2019-08-09 16:04:21 följande:
    Det jag undrar mer över de problem som kan uppstå, och är det inte svårt att finna balans? Jag menar att få det att fungera så att båda är lika framgångsrika med att finna sexpartners? Det kan knappast vara så lätt att få det att fungera, om endast den ena lyckas träffa andra på sidan om? 
    Jag vet att frågan inte var riktad direkt till mig, men svarar ändå :) Jag måste säga att just den tanken - att det skulle vara en rättvisefråga - faktiskt aldrig ens har slagit mig innan en man tog upp det i den här tråden. Jag har erfarenhet av både öppet och poly, men det har faktiskt aldrig någonsin varit ett problem - både den/de jag varit tillsammans med och jag har varit nöjda och belåtna med den andel sex vi själva fått, och inte jämfört med varandra. Om det däremot uppstår en situation där en av parterna faktiskt har svårt att ens hitta sexpartners kan det ju säkert bli problem, men då tror jag att problemen primärt bottnar i frustration över att inte få så mycket sex man vill ha, med så många människor man vill, snarare än i att det är fel på typen av förhållande. På samma sätt som det blir problem i ett monogamt förhållande där den ene vill mer än den andre. Men det är bara så jag föreställer mig det - jag har som sagt inte upplevt det själv.
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (omvänt) skrev 2019-08-10 15:58:33 följande:
    Som jag skrev tidigare så känner jag med din kille. För mig handlar det mycket om känslan av att inte räcka till åt min partner. Hon vill ha mer, mer än vad jag kan ge henne. Då det inte är från mig som hon vill ha det. Lägg där till då också att du skulle hitta många olika sexpartners, men din kille knappt någon. Hur blir då självkänslan hos din kille tror du?
    Ja, nä - som sagt: jag fattar absolut! Och det är det jag menar. Där kan det ju definitivt bli problem. Om vi tittar på just min situation vill jag bara förtydliga följande (i) det enda sätt min partner inte räcker till åt mig på är att han inte är olika personer - vilket ju är en omöjlighet. Lite samma som om en helst straight person är tillsammans med en bi. Det är ju omöjligt för den straighta att vara två kön samtidigt, men det innebär ju inte att hen inte räcker till inom de gränser som naturen satt upp, eller hur? På samma sätt är det omöjligt för min partner att vara både smal och kraftig, lång och kort, vit och svart osv osv osv, men inom SIN kategori är han alldeles tillräcklig för mig (ok, det där är en extrem förenkling, för det handlar om mycket mer än utseende, men utseendet är ju det som är lättast att ta som exempel) (ii) jag vill ha sex med honom minst lika mycket som med nån annan, och är ganska bombsäker på att jag kommer att fortsätta att vilja det. Även om sex med en partner man haft länge blir annorlunda än sex med nån som är ny och spännande så innebär det inte att det inte är sex man vill ha. Skulle jag plötsligt inte vilja ha sex med honom längre så skulle det vara av andra anledningar än att jag får olika sorters sex av olika människor. Med detta sagt förstår jag absolut vad du menar, och håller med om att den situation du beskriver verkar hemsk.  
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (omvänt) skrev 2019-08-10 15:58:33 följande:
    Som jag skrev tidigare så känner jag med din kille. För mig handlar det mycket om känslan av att inte räcka till åt min partner. Hon vill ha mer, mer än vad jag kan ge henne. Då det inte är från mig som hon vill ha det. Lägg där till då också att du skulle hitta många olika sexpartners, men din kille knappt någon. Hur blir då självkänslan hos din kille tror du?
    Haha glömde ju den nästan viktigaste punkten: om han bestämmer sig för att prova ett öppet förhållande, och om han bestämmer sig för att själv träffa andra så tror jag närmast att det är JAG som kommer att ligga i underläge i popularitet - han är grym :)
  • Anonym (Olustig)
    Anonym (Wow) skrev 2019-08-10 16:15:54 följande:

    Vill bara ge TS en stor eloge för hur du hanterar alla trångsynta och inskränkta människor i den tråden. Lugnt och konstruktivt!


    Åh... Tack Hjärta Det värmer otroligt Hjärta
Svar på tråden hur få ett öppet förhållande att funka när den ene inte egentligen vill?