• sextiotalist

    Min man är curlad-går det att ändra?

    Anonym (Curlingbruden) skrev 2019-08-08 13:08:38 följande:

    Min sambo har blivit curlad i hela sitt liv (35).

    Tror ni att han kan ändras? Och hur går man till väga för att få honom att vilja det?


    På vilket sätt är han curlad?
    Är det att hans föräldrar fixar vuxenbesluten för honom, betalar räkningar, lagar mat, tvättar kläder etc. Då kan man trycka på att det är kanske dags att bli vuxen och skaffa sig en vuxenrelation med sina föräldrar.
    Är han allmänt bortskämd, då är det nog svårare
  • sextiotalist
    Akira Öken skrev 2019-08-08 18:54:17 följande:
    Ringer han alltså sin mamma och ber om tvättråd? Och är 35 år gammal?
    Tvättråd läser jag frågor om även här. Att be om tvättråd är inte fel. Även jag, snart 60, har bett om tvättråd ibland (då har jag ändå skött tvätten sedan jag var 15). Sonen ringer om tvättråd ibland.

  • sextiotalist
    Akira Öken skrev 2019-08-09 11:19:31 följande:
    Nää, men var och en har ju en hel dator med adekvata tvättråd med sig hela tiden. Och det är tydligt att det inte bara gäller detta samt att syftet med att be om råd i TS mans fall är att någon annan ska göra saker åt honom. Jag skulle nog fundera ett par vändor på vad jag missat i min uppfostran om min 35-årig son ringde mig och bad om hjälp när han ska tvätta.
    Jag kan hålla med om att i TS fall så är det extremt. Men jag inser att jag säkert har missat en och annat i min uppfostran på detaljnivå (eller snarare, jag har inte fokuserat så mycket på att lära ut, utan mer, jag tar det som det kommer).
    Jag inser också att ingen är fullkomlig, utan tycker att det är helt OK att sonen eller sambon ringer och frågar om sådant jag är bättre på och jag kan ringa dom. Om det är hur ett speciellt plagg ska tvättas, eller om vilken typ av skruv som är lämpligt här, eller ett recept etc är ganska ointressant. Här dissar vi inte varandra för att vi inte kan allt, här hjälps vi åt.

  • sextiotalist
    Anonym (...) skrev 2019-08-09 12:41:44 följande:
    Jag får mest intrycket att han ringer om tvättråd i syfte att istället få lilla mamma att tycka att han hellre kan komma över och låta henne ordna det....
    I TS fall kan jag absolut hålla med. Men rent generellt så bör man kunna, utan att skämmas, kunna ringa sin mamma, pappa, sambo, man, fru, syskon om saker som man kanske glömt, är osäker på eller inte vet. Även triviala saker.

Svar på tråden Min man är curlad-går det att ändra?