• Akira Öken

    Min man är curlad-går det att ändra?

    Anonym (Louise) skrev 2019-08-08 16:40:01 följande:

    Sätt upp en tid för dig själv, typ jag ger det 6 månader. Är det ungefär likadant då så får jag acceptera att vara hans mamma eller göra slut.

    Skriv veckoschema med allt som ska göras dag för dag. Dela upp alla uppgifter jämnt mellan er. Laga mat, diska, handla, dammsuga, tvätta osv. Tänk ut för dig själv vad som är ok att han kommer undan med. När det är hans tur att stå för middagen så är det kanske ok att han köper hem pizza men inte att hans mamma kommer springande med matlåda.

    Känn även efter hur mycket hans familj får vara involverade i ert dagliga liv. En curlad person drar nog gärna in mamma och pappa i det mesta, alltifrån maten till att de ska sitta med och bestämma vad ni ska köpa till ert hem osv.


    Om TS ska ansvara för veckoschema och fördelning av arbetsuppgifter fortsätter hon ju bara med curlingen.

    Jag hade blivit avtänd och tappar intresset för en vuxen man som är som ett barn och inte kan ge svar på om han vill bli vuxen eller fortsätta vara barn. Tycker det är tragiskt.
  • Akira Öken
    Anonym (Curlingbruden) skrev 2019-08-08 17:04:29 följande:

    Akira öken: jo jac håller med dig. Jag ska inte bestämma vad han ska göra och hur. Det får han ta reda på (tex ringa morsan om tvättråd men inte be henne tvätta)och så får vi bestämma fördelningen gemensamt. Jag tycker inte att hans familj har med oss att göra på det viset.

    Tack ändå ?Louise? för dina tips.

    Det är tyvärr så att det är han som ber familjen om saker och de klarar inte att sätta gränser och säga nej, och det beteendet är fruktansvärt avtändande och trist och något jag undrar om jag kan få honom att lägga av med självmant eller undermedvetet. Det hjälper inte att jag säger till familjen.


    Ringer han alltså sin mamma och ber om tvättråd? Och är 35 år gammal?
  • Akira Öken
    sextiotalist skrev 2019-08-09 09:04:06 följande:

    Tvättråd läser jag frågor om även här. Att be om tvättråd är inte fel. Även jag, snart 60, har bett om tvättråd ibland (då har jag ändå skött tvätten sedan jag var 15). Sonen ringer om tvättråd ibland.


    Nää, men var och en har ju en hel dator med adekvata tvättråd med sig hela tiden. Och det är tydligt att det inte bara gäller detta samt att syftet med att be om råd i TS mans fall är att någon annan ska göra saker åt honom. Jag skulle nog fundera ett par vändor på vad jag missat i min uppfostran om min 35-årig son ringde mig och bad om hjälp när han ska tvätta.
Svar på tråden Min man är curlad-går det att ändra?