• Myrkrypet

    BIM september 2019

    Hej kompisar, lägger till mig i BIM listan och hoppas att denna månad bringar mer tur!


    Förstabarnet123 skrev 2019-08-09 13:56:37 följande:

    Skrev fel datum, rätt datum:

    BIM SEPTEMBER 2019

    5e: mimiii

    10:e Förstabarnet123


    mimiii skrev 2019-08-09 20:49:11 följande:

    BIM SEPTEMBER 2019

    3/9: Theresesvea

    4/9: Sofiakarin, nbsp, Myrkryper

    5/9: mimiii, MsPinnipeds

    6/9: Förstabarnet123


  • Myrkrypet
    Memlan skrev 2019-08-10 09:16:38 följande:

    Behöver tips!

    Jag har tid för att ta ut min spiral den 14e nästa vecka, har beställt hem clearblue advance ägglossningstester, ska jag börja direkt dagen efter jag tagit ur spiralen med dem? Så jag får nån kontroll på när min ägglossnings sker efteråt? :)


    Är det en hormon eller kopparspiral?
  • Myrkrypet
    Honungsvatten skrev 2019-08-14 00:09:49 följande:

    Okej, nu berättar jag min story och önskar era bästa tips! Eller om någon befinner sig i liknande sits? Eller bara vill säga några uppmuntrande ord? :)

    Jag och min sambo slutade med P-piller i januari... ?Händer det så händer det? tänkte vi. Vi är redo nu, men ingen stress. Stabila som par, förlovade, god ekonomi, åldern verkligen inne (jag är 32, han 39), det är väldigt mkt kärlek mellan oss...

    Inget hände dock fram till sommaren och jag började följa appar och notera när jag hade ägglossning... Men inget hände då heller.

    Till storyn hör är att jag när jag var (betydligt) yngre har gjort abort (4ggr) trots P-piller, och trodde därför att jag skulle bli gravid bara min sambo nu kollade på mig... typ.

    Så dum man kan va... Att ens tro att det skulle va så enkelt nu när man verkligen längtar.... Och med all den här tiden har jag såklart blivit mer och mer sugen på barn... Verkligen längtar... Hittade familjeliv i augusti och var med i den BIM-tråden och hoppades och trodde verkligen att nu, nu, nu händer det... Men icke.

    Nu har jag insett att man inte kan lita på appar. Eller tidigare graviditeter. Eller bara hopp och kärlek. Jag har nu köpt ägglossningstest och undrar när jag ska börja ta dom? Typ när appen säger att det finns chans? Har 5st men kan absolut köpa fler om så behövs. Och sen undrar jag lite privat sådär hur ofta ni ?myser till det? under chans till ägglossning? Är det 1 gång? Flera gånger per dag?

    Ni får mer än gärna ge mig de tips och råd ni har. Om inte annat så vill jag önska lycka till alla i tråden <3 Stor kram /Honungsvatten


    Hej! Såhär gör vi: jag testar med digitala äl- test, det är min favorit börjar testa runt dag 10 i min cykel har oooooftast är på dag 14-15. Vi kör ungefär varannan dag från dag 10 till dag 20 i cykeln :). Mest gör att inte pressa fram att mysa varje dag när livet är stressigt och det kan bli lite prestationsångest emellanåt. Just det, jag tempar med försatt bekräfta äl! Använder gratisspelen fertilityfriend och en termometer jag köpte på graviditetskollen har jag för mig! Lycka till!
  • Myrkrypet
    mimiii skrev 2019-08-14 12:01:47 följande:
    "Efter 30år är der 20% chans att lyckas första året." Utifrån allt jag har läst så är det väl snarare så att man mellan 30-35 har ca 20 % chans att lyckas bli gravid per cykel? :)
    ja det stämmer att det är ca 20% chans per cykel inte20% att bli gravid inom ett år.
  • Myrkrypet
    lindamjonsson skrev 2019-08-16 07:18:48 följande:

    Hej allihop. Nu kommer jag också in här från augusti-tråden, mensen kom i morse. Så nästa BIM blir 16/9 för min del. 

    Tog ett neg. test igår så var lite förberedd och den mesta av besvikelsen har lagt sig sedan igår redan. Nu ska jag försöka vara positiv. Tänkte att jag skulle beställa hem natural cycles och använda det som planeringsverktyg, för att kanske minska lite stress kring tester. Är det någon av er andra som tempar? 

    Stor kram och lycka till. 


    Välkommen hit, tråkigt med mensen men nu nya tag! Jag tempar och använder gratis appen fertilityfriend, jag tycker den är kanon, har köpt en termometer på gravidkollen tror jag det var!
  • Myrkrypet
    Idas123 skrev 2019-08-20 08:01:57 följande:
    Trodde jag va ensam om att känna såhär men jag tyckte mig känna att jag hade äl i lördags, appen sa igår men testerna har inte visat positivt någon dag alls..
    jag har det precis som ni, denna eviga väntan, väntan på äl, väntan på att inte få mens, väntan på att mensen ska sluta... nu väntar jag på att få peak på mina ältester, just nu är det blinkande gubbe och en massa mys med mannen, vilket ju är det absolut bästa såklart :) min app (fertilityfirend) har satt äl till fredag.
  • Myrkrypet
    Idas123 skrev 2019-08-20 09:14:48 följande:
    Ja man blir ju lite lätt galen och tiden och dagarna som annars rusar känns så låååångsamma. :?)

    Ja vi har kört lite mer i helgen annars försöker vi få till det varannan dag nu. Men igår somna jag tyvärr innan han hann hem...????
    ja visst går dagarna otrooooligt långsamt? jag sitter ibland och bara tänker på den där jädrans äl, "tänk om vi inte hinner mya tillräckligt ofta"? tänk om , tänk om, tänk om, det är ibland ett heltidsjobb att bli gravid :))))
  • Myrkrypet
    Förstabarnet123 skrev 2019-08-21 07:58:57 följande:

    Min status: jag går runt och oroar mig att ägglossningen kommer när mannen är bortrest. Förra månaden uteblev äl. Orkar inte med en till månad där noll chans finns... Räknar dagar, tittar på gamla tempkurvor, analyserar, och håller på att bli lite smått tokig.... haha. Har nog kommit fram till att äl mest sannolikt borde infalla när mannen är hemma. Jag kan ju ändå inte påverka det, så dumt att oroa sig ^^


    Så frustrerande! Men tänk på att sperma kan överleva flera dagar efter sex!
  • Myrkrypet
    Tessi1 skrev 2019-08-21 06:36:57 följande:

    Äntligen fick jag positivt ägglossningstest. En fast glad gubbe. Och så kom hoppet tillbaka igen!! Hoppas hoppas hoppas hoppas det går bra denna gången och blir en liten maj bebis <3 bim borde bli i början på september nu när både förra mensen och denna ägglossning blev sen. Runt 4/9 vet vi hur detta försök slutade. Kom igen nu försök nr 13 !!


    Samma här! Fast glad gubbe idag! Nu hoppas vi på maj-bebisar!!!!
  • Myrkrypet
    Förstabarnet123 skrev 2019-08-21 09:49:36 följande:
    Tack för pepp! Man vill ju att chansen ska vara så god som möjligt, men bara det finns en chans så är jag ganska nöjd :)
    ja det vill man absolut och man gör ju allt för att optimera, men det kan även ta sig när man minst anar det :)
Svar på tråden BIM september 2019