Inlägg från: Anonym (W) |Visa alla inlägg
  • Anonym (W)

    Otrohet, men från ett annat perspektiv

    För att sex är intimt förknippat och för många, kanske majoriteten av människor(?), känslomässigt betingat, något man väljer att göra med den partnern man valt att vara tillsammans/gift med. Det är väl inte konstigare än så? För mig är det främmande att tycka tvärtom men jag lägger ingen värdering i hur andra gör eller tycker, alla är ju olika!
    Sex är en av grejerna som jag vill vara exklusiv med i ett förhållande, och jag likställer inte det med hobbies som sport eller andra fritidsaktiviteter. Jag vill inte tänka på att min partner har sex med någon annan därför att jag vill fokusera på vår relation, och det för att det hade gjort mig ledsen och svartsjuk. Jag själv hade tyckt det blivit rörigt med massa olika partners och förstår inte hur folk orkar det, har alltid haft få men nära relationer i mitt övriga liv. Vill min partner nåt annat dvs vara fri att träffa andra men utan att gå bakom ryggen på mig så får man väl diskutera det då. Men jag hade tvivlat på det gått att kompromissa om (i mitt fall alltså), och då hade nog utgången blivit att vi bröt upp för att vi inte vore kompatibla längre. 

  • Anonym (W)

    Varför jag känner som jag gör kanske också har att göra med att jag upplevt otrohet i tidigare förhållande, då expartnern var otrogen med min vän. Ja, sveket från båda gjorde ont, men det var också jobbigt, olustigt, att tänka på dem två ihop sexuellt, även om den biten bleknar snabbare.

  • Anonym (W)
    LauraPalmer skrev 2019-08-14 10:44:58 följande:

    Jag ser det mer som en läggning man har. Jag har inget intresse för att ligga med andra när jag är i ett förhållande. Det är sån jag är och jag vill dela mitt liv med en person som är likadan på den punkten. Jag har aldrig varit otrogen, jag har aldrig ens kommit på tanken att jag skulle vilja ligga med någon annan än min man. Jag har varit i förhållanden där killen varit otrogen, men samtidigt så har jag aldrig träffat någon som skulle ha varit ok med att jag också låg med andra. 

    Jag tycker att man måste skilja på anledningar till otroheten också. Är man är otrogen pga något fattas i förhållandet man lever i. Kärleken håller på att sina av en eller annan anledning. Eller är man otrogen pga man vill ha sex med andra fast man har det bra med och älskar sin partner. 

    Jag skulle inte välja att ha ett förhållande med någon som har ett behov av att ligga med andra. Det går inte ihop med min läggning alls. 

    Hur andra gör i sina förhållanden är upp till dom men att gå emot sin "läggning" tror jag inte att någon vinner något på. Det måste ju vara bättre att från första början vara ärlig med sina behov och se till att träffa någon som är ok med det. 

    Själv ser jag ingen som helst vinst för egen del att försöka jobba med mig själv för att bli ok med att maken skulle vilja ligga med andra. För mig skulle det innebära att jag skulle behöva bli likgiltig i förhållandet, sluta känna och älska. 


    Om jag vore lika bra på att formulera hur jag känner så skulle jag skrivit detta. Så +1 på den.
Svar på tråden Otrohet, men från ett annat perspektiv