Inlägg från: Anonym (BBW) |Visa alla inlägg
  • Anonym (BBW)

    Otrohet, men från ett annat perspektiv

    Man får ofta från personer som tycker att otrohet är helt förkastligt och ett helt oförlåtligt höra argument av typen att borde ha berättat redan innan man inledde ett förhållande att man inte var monogam.

    Finns en stor brist i detta resonemang. Man kan självklart inte berätta något som man själv inte vet om sig själv.

    När jag träffade min man var jag helt övertygad om att vi skulle ha ett lång lyckligt och monogamt liv tillsammans.

    Saker händer på resans gång och människor förändras, får nya perspektiv, önskemål och drömmar.

    Sex är ett basbehov, kärlek och trygghet är andra behov. I början av en relation är dessa för de flesta rätt starkt sammanflätade men för vissa av oss blir den bindningen med åren svagare.

    Kan då tyckas att man borde var öppen och ärlig med detta mot sin partner men det är inte alltid så lätt som vissa tycks tro. Det finns många förklaringar till att man inte är ärlig utan man väljer att smyga.

    I mitt fall handlade faktiskt om att jag älskar min man och på grund av orsaker som jag inte tänker gå in på här så är han periodvis väldigt skör så jag valde att smyga tills tiden var mogen och han var i en fas där vi kunde ta det jobbiga samtalet som man i en drömvärld skulle ha haft långt tidigare.

    Vi lever tyvärr inte i någon utopisk drömvärld så ibland hamnar man i rätt omöjliga sitsar där man får välja det minst dåliga alternativet för sig och sin partner.

  • Anonym (BBW)
    LauraPalmer skrev 2019-08-15 11:25:58 följande:

    Grejen är ju att förhållandet skulle inte vara värt besväret längre i en sån situation för mig. Min man skulle inte vara samma person för mig längre och även ifall han skulle backa och säga sig vilja jobba bort sina behov så skulle det inte intressera mig. Jag skulle inte vilja leva med någon som måste bearbeta och komma över sina viktiga behov för att jag skulle må bra och trivas i relationen. Det är inte egocentriskt att vilja leva i en relation på sina egna villkor. Det är inte egocentriskt att inte acceptera något som får en att må dåligt. Jag skulle inte känna någon som helst skuld över att förhållandet tog slut då det inte är jag som kräver en fundamental förändring hos min partner. Han sätter nya villkor och får räkna med att jag inte går med på dessa. 

    Parallellen med barn handlar mer om att vissa saker kan man bara inte ändra på med sig själv. Att vissa saker är för stora helt enkelt. Var gränsen går är upp till var och en. 

    Jag har inget som helt problem att förstå att en del människor vill ha öppna förhållanden och mår bra av det. Jag ser inget fel med det heller. Jag anser inte att deras sett att se på relationer är sorgliga eller konstiga på något sätt. Allt handlar bara om att människor ska leva sina liv och ha den typen av relationer som dom mår bra av. Du är inte så intresserad av att ta del och förstå hur andra tänker. Du är mest intresserad av att hävda att alla som inte lever och tänker som du tänker och känner fel, är egoistiska och att deras känslor är fix idéer som bör arbetas bort för deras eget bästa.  


    Förstår och acceptera helt hur du tänker och känner.

    Tyvärr öppnar det dock upp för smygande och lögner.

    Om vi leker med tanken att din man nu skulle bli sugen att att ha lite sex vid sidan om så känner han dig förmodligen så väl att han vet att det finns inget att vinna på att vara öppen och ärlig om detta.

    Inte jättekonstigt om han i så fall väljer det som många kallar den fega vägen och går bakom ryggen.

    Se det inte som att jag vill att du skall ändra dig men mer som en förklaring till varför folk ibland väljer att gå bakom ryggen.

    Man bör också vara klar över att folk förändras och får nya fantasier, önskemål och värderingar hela tiden och ibland tycker man helt enkelt att det är värt risken för att tillgodo se sina behov trots att en partner ser helt annorlunda på saken.

    Nu hoppas jag innerligt att du inte blir utsatt för något men om det händer så är självklart en regid hållning en del av förklaringen till att det smyga och smusslas.
  • Anonym (BBW)
    LauraPalmer skrev 2019-08-15 11:56:30 följande:

    Det finns inget sätt han skulle kunna vinna något i en sån situation. Skulle han vara ärlig så skulle det ta slut. Skulle han inte vara det så skulle det ta slut direkt som det kommer fram. Enda skillnaden är att jag inte skulle tappa hans respekt om han var ärlig. Men relationen skulle vara över oavsett. 

    Att en relation tar slut är inte det värsta som kan hända. Det kan hända av en massa olika orsaker. Det viktiga för mig är att relationerna jag har är bra, att jag är lycklig och trivs. 


    Som sagt jag sa aldrig att du skall ändra dig utan det var en förklaring till att man ibland väljer att smyga och att hoppas på att det inte uppdagas.

    Ditt liv och dina val men många blir med stigande ålder lite mjukare i sina värderingar och ofta väger man in annan form av kärlek än den som handlar om sexuell samvaro och rent praktiska detaljer i relationen.

    Om jag går till mig själv var jag när jag var 16 väldigt svart eller vit och delade nog till 100% din uppfattning om relationer och monogami, idag drygt 40 år senare är allt inte lika självklart och svart eller vitt längre. Alla gör vi vår personliga resa och även relationer är dynamiska processer.

    Jag har gjort min resa och har idag andra värderingar, drömmar och mål än när jag var 16.

    Du gör din resa och förhoppningsvis gör din partner en resa i samma riktning som du gör.

    Det jag dock lärt mig på vägen är att stenhårda hållningar och ovilja att slipa kanterna ofrånkomligt leder till friktion och att man gör sig själv mer illa än vad man tjänar på sina benhårda uppfattningar.
  • Anonym (BBW)
    New Dawn skrev 2019-08-15 18:46:38 följande:

    Jag pratar inte om vänskaplig kärlek utan om "romantisk kärlek" (Den kärlek som gör att man längtar efter varandra, vill vara nära, vill dela saker, vill ha fysisk närhet, det som avgör när relationen inte bara är vänskaplig) När människor träffar någon de är kär uppstår oftast en längtan efter sex. Ja, man kan ha sex utan kärlek, men romantisk kärlek innehåller oftast sexuella känslor och jag tror att bra sex ofta gör att man vill träffas igen, och igen, och igen, och när det då sker binder de flesta särskilda känslomässiga band till den personen.


    Nu får du ursäkta men jag tar det som en ren kränkning av min mans och min långa relation att du tror att man inte kan längta efter närhet och samvaro och känna djup kärlek till en person man inte fungerar bra sexuellt med. En relation är väldigt mycket mer än sex. Gör inte det vanliga misstaget att tro att alla är som du och att alla relationer är som din så slipper du kränka människor och framstå som omoget naiv.
Svar på tråden Otrohet, men från ett annat perspektiv