• Anonym (MC)

    Han skuldbelägger alltid

    Anonym (kabom) skrev 2019-08-13 20:19:47 följande:

    För dig som frågade om hur länge vi varit tillsammans, vi har varit ihop i 2 år men tagit det väldigt långsamt då vi tänkt på barnet, vi har dock träffats i stort sett varje dag senaste året men nyligen flyttat ihop. Alltså han tar ju merparten av ansvaret kring sonen, hämtning/lämning/vardagsmorgnar/läggningar, men trösta/umgås/leka/mysa/bada/ta konflikter osv gör vi lika mycket. Mycket för att barnet ska få introduceras långsamt in i det här, sånt kommer såklart mer och mer efterhand. Dock känns han väldigt trygg med mig. Vi har barnet på halvtid.

    Tack för era svar, ibland är det behövligt med en reality check när man börjar tro på att man är överkänslig.

    Han är otroligt fina sidor också, men ja, just den här är kämpig..


    Inga fina sidor i världen uppväger det han håller på med.

    Jag hade nog sat till honom att antingen går vi och pratar med någon om detta för det kan inte fortsätta, han behöver höra attd et inte är ok eller normalt att hålla på och du behöver höra det för han har ju fått dig att tvivla på diug själv om det är ok eller inte för nej det är inte ok eller normalt.
    Sen om han inte ändrar på sig tycker jag du ska lämna för det kommer förstöra dig, det är manipulerande och helt sjukt att bete siug så, herregud han förstör ju dig

    Om din sambo inte skärper sig nu kommer det bli sämre, mycket sämre
    Just nu är din sambo en dålig sambo och faktiskt dålig pappa för vilka värderingar för han över till sin son, din smabo ska vara en mogen och trygg pappa och partner, han låter inte som  något av det.

    Så gå ochprata med någon, köp inte att din sambo själ vil ländra sig, är hangenuin så kommer han följa med till någon som kan lösa hans problem för det är hans problem , det är han som gör fel, men det går ut över dig.
    Förlåt men så sjukt omoget och fult att bete sig så som han gör mot dug
  • Anonym (MC)
    Anonym (kabom) skrev 2019-08-13 20:53:37 följande:

    Ja, men han skyller på att han blir rädd och att vilken normal förälder som helst reagerar så. Jag har ju ingenting att säga till om där, för jag har ju inga egna barn. Jag förstår ju rädslan, jag blir också rädd men försöker alltid vara lugn och se situationen så klarsynt som möjligt för att göra det bästa av situationen. Han får ju panik och en del av det skulle kunna förklaras i att han är väldigt beskyddande, och att det egentligen inte är något illa menat mot mig. Men skönt att höra att ni inte tycker att skuldbeläggandet inte är normalt. Jag som annars är trygg i alla möjliga situationer hamnar i en väldigt jobbig sits och blir mer osäker. Hade varit fint att få stöd av honom i rollen som bonusförälder även när det gäller stressade situationer.

    Det ska nämnas också att ibland så säger han ingenting utan ger bara en väldigt arg blick som jag iofs tycker är lika jobbig, men det är alltid någon typ av reaktion mot mig när det händer något eller är påväg att hända något. Känner mig liksom som en inkräktande bov.

    Ja, vi kanske ska gå och prata med någon igen. Vi har gjort det tidigare men inte rört det här ämnet.


    Nej ingen normal förälder reagerar så.

    Om han är så osäker i sin faörldraroll så måste han ju söka hjälp för att bli starkare i den, det han gör mot dig är inte bara fel det är sjukt också, så se till att han söker hjälp nu, för sin skull, för sitt barns skull och framförallt för din skull.

    För igen Nej Nej Nej det är inte normalt eller friskt att bete sig så.

    Beställ tid att prata med någon, ta inte ett nej som svar och säg att antingen gör ni det eller så är det slut för du kan inte låta det här fortgå.
Svar på tråden Han skuldbelägger alltid