Inlägg från: Anonym (Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisa)

    Han skuldbelägger alltid

    Jag och min man har två barn; en 1-åring och en 3-åring. Vi reagerar absolut inte så som din sambo gör! Barn slår sig. Man kan ha hur mycket koll som helst men barnet kan ändå trilla, slå huvudet mot något etc. Vi förstår båda att det är vanligt och normalt. Så är det även bland våra vänner och släktingar som har barn.

    Du skriver att sonen inte far illa av att din sambo går på dig och skäller och ryar. Men det tror jag absolut att han gör! Han hör att pappa blir upprörd och riktigt arg varje gång han slår sig samt att du då får skiten. Antagligen kommer det leda till en ångest över att inte göra illa sig för då blir pappa vansinnig. Han lär sig även att det är ok att skälla på sin partner/den som råkar stå bredvid när något utöver det vanliga händer.

    Det din kille gör är inte ok! Han måste sluta med det omedelbart. Det är riktigt otäckt att han:

    A: blir så upprörd över en så vanlig och normal företeelse

    B: Väljer att inte bara bli arg, han väljer även att vända sig mot dig och låta dig vara hans egna soptunna som han kan skälla ut och riktigt trycka ner.

    Jag brukar inte säga det här lättvindigt, men du ska nog lämna TS. Jag anser att han utövar psykisk misshandel mot dig. Det kommer inte att bli bättre. Bered dig på att han kommer vara än värre om ni får ett eget barn. Troligen kommer han då trycka ner dig totalt som mamma.

  • Anonym (Lisa)
    Anonym (kabom) skrev 2019-08-14 18:43:59 följande:

    Alltså han försöker oftast så att barnet inte hör. Han är ju väldigt mån om att han inte ska ta någon skada av något, som ni har förstått. Så det är ju inga vrålskrik, mer en hög och aggressiv ton och ibland en väldigt tydlig och spärrande blick med en tillhörande suck. Sen känner jag mig nog extra utsatt för att det är hans barn och jag har ingenting annat än (iofs väldigt nära) syskonbarn att relatera till.

    Att lämna känns otroligt drastiskt för någonting som inte är ständigt pågående, endast om barnet gör illa sig och jag är närmst eller har gjort något som han tycker är slarvigt eller ouppmärksamt. Det är ju liksom inte varje dag sonen gör illa sig och vi har ju honom halvtid, och väldigt mycket mellan oss är bra även om det som i alla relationer går upp och ner.

    Min utgångspunkt är alltid att allt går att lösa i en relation, förutom när det gäller misshandel. Ingen människa är perfekt och alla relationer är olika. Han kanske inte ens förstår hur fel det är att bete sig så, för att han har varit med betydligt mer konfliktsökande människor som kan vara lika hårda tillbaka och inte mår dåligt av sånt. Jag vet inte, jag ville mest ha svar på vad som var normalt för föräldrar i stressade situationer med barn. Men det har varit bra med input även om det blev mycket allvarligare än jag tänkt. Jag ska såklart ta upp det här med honom i lugn och ro.


    Sonen både hör och förstår att det är pga honom ändå. Barn är inte dumma.

    Jag står fast vid att han måste lägga av med detta aggressiva sätt nu. Man märker tydligt i det du skriver att det har påverkat dig mycket, vilket är helt förståeligt.

    Så återigen; Nej det är inte vanligt eller normalt att reagera på det sätt han gör. Det är inte bara du som reagerar, de allra flesta skulle ta illa vid sig av hans sätt.
Svar på tråden Han skuldbelägger alltid