• Anonym (åh)

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 16:44:28 följande:

    Jag gjorde tyvärr ett stort misstag och drack en kväll när barnen var hos sin pappa.


    Och hur fick han reda på det?
  • Anonym (åh)

    Har du jobb och inkomst? Boende? Lämnar rena prover regelbundet? Tar hand om barnen så att de får omsorg och kärlek och slipper våld och försummelse?

  • Anonym (åh)

    Du kan börja med att försöka få till ett samarbetsavtal hos familjerätten. Har ni provat det förut? Där får man hjälp av opartisk personal att samarbeta. Det är gratis.

  • Anonym (åh)

    Har du en bra strategi för att hålla dig nykter? Behöver du ännu bättre strategi?

    Hur fick pappan reda på ditt återfall?

  • Anonym (åh)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 19:25:53 följande:

    Jag har en advokat redan. Ja jag har oxå fått den känslan att han vill flytta.

    Soc säger inte så mycket iom att han har stämt mig. Hon jag prata med säger att jag ska berätta allt för min advokat


    Vad säger advokaten?
  • Anonym (åh)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-14 18:59:18 följande:

    Pappan vägrar gå på samarbetssamtal.


    Är det dokumenterat på något sätt?
  • Anonym (åh)

    Har du dåligt samvete eller dåligt självförtroende? Inte illa menat. Undrar eftersom du verkar acceptera pappans beslut. För det är ju inte så att han bestämmer på egen hand. Du har lika mycket att säga till om egentligen.

    Har ni umgängesavtal? Det är alltid bra att ha. Tror man i värsta fall kan få hjälp av polisen om den andra föräldern struntar i att följa umgängesavtalet. Man kan skriva umgängesavtal hos familjerätten men det verkar ju inte vara aktuellt här. Nästa steg är att gå till en domstol för att få det.

    Vad tror du pappan kommer att kräva i domstolen? Och hur tror du han kommer att motivera det? Hur kommer du att ställa dig till det?

    Säg att han kräver ensam vårdnad. Kommer du också kräva det? Eller kommer du yrka på att ni ska ha fortsatt gemensam vårdnad?

    Samma sak med umgänget. Vad ska du yrka på?

    Jag kan trösta dig med att det är svårt att få till ensam vårdnad i Sverige. Och ännu svårare att förlora umgänge helt.

    Är pappan en bra pappa annars?

  • Anonym (åh)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-15 08:23:14 följande:

    Jag accepterar inte pappans beslut men det är väldigt svårt att göra någonting. Jag kan ju inte gå dit och dra med mig barnen hem. Pappan är väldigt bestämd och har försökt att köra över mig så länge jag kan minnas.

    Nej tyvärr har vi inget umgesavtal på papper utan det var en muntlig överenskommelse mellan oss när vi separerade.

    Enligt pappret från hans advokat så vill han ha ensam vårdnad och att jag och barnen ska träffas med umgängesstöd. Jag däremot vill ha det som vi har det nu, gemensam vårdnad och vv.

    Han har sina brister men är överlag en bra pappa.


    En domstol kan inte hitta på egna saker utan ska döma i enlighet med lagen. Och enligt lagen har barn rätt till båda sina föräldrar. Det innebär i praktiken gemensam vårdnad och växelvis boende.

    I lagen framkommer det när man kan och ska göra avsteg från gemensam vårdnad och/eller införa umgängesrestriktioner. Det kan bli aktuellt om den ena föräldern är olämplig. MEN olämpligheten måste kunna beläggas på något sätt. Det räcker alltså inte att pappan bara påstår det.

    Troligtvis kommer domstolen att beställa en utredning från socialtjänsten. Lever du ett normalt liv och fungerar normalt med barnen kommer utredningen visa det och domstolen se det.
  • Anonym (åh)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-15 10:53:59 följande:

    Jag skulle förstå honom om det här hände för några år sen innan jag tog tag i mina problem. Men att han gör så här nu har jag svårt att förstå, visst jag tog ett återfall, jättedumt och kommer inte hända igen.

    Jag har erbjudit honom att visa mina negativa provsvar men då säger han att det inte handlar om det. Jag är beredd att komma fram till en lösning som funkar men han vill inte. Barnen mår dåligt för dom vill komma hem till mig men det struntar han i.


    Så det handlar inte bara om det enstaka återfallet. Har du frågat honom om vad det handlar om i så fall?
  • Anonym (åh)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-08-15 14:44:05 följande:

    Han påstår att han är orolig för mitt drickande men när jag säger att jag inte dricker och kan visa negativa prover så säger han att det inte handlar om det. Nu har han ändrat det till att barnen inte vill vara med mig. Barnen själva säger och visar att dom vill vara med mig så jag tror att han har ett annat motiv bakom allt det här, nämligen att han vill flytta.


    Och av vilken anledning vill barnen inte vara med dig? Har du frågat honom om det?
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist