• Anonym (Nej)

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    LuciferIV skrev 2019-08-14 17:08:10 följande:

    Mitt råd är att faktiskt ta ett steg tillbaka, få ordning på ditt liv och visa att du är redo att axla föräldrarollen igen, men det kommer att ta ett tag för ditt ex att lita på dig igen, så är det bara.

    Åtetfallet har i princip sopat bort de 2 åren, du får börja om ifrån början med att bygga upp det förtroendet igen.

    Förtroende tar lång tid att bygga upp men raseras snabbt.

    Önskar dig all lycka till, men för både dig och dina barns skull så ta INTE det här till domstol, utan försök att prata om det som vuxna människor.


    Skitsnack, ett återfall har inte sopat bort något överhuvudtaget. Barnen var dessutom inte hos henne. Hur många svenskar får inte återfall varenda helg när vinflaskan åker fram, med sina barn närvarande! Ts har inte brustit i sin föräldraroll och jag har väldigt svårt att tro att pappan kommer någonvart med sin vårdnadstvist.
  • Anonym (Nej)
    frokenannorlunda skrev 2019-08-15 04:41:54 följande:

    Förlåt men han gör rätt.

    Du är en missbrukare som nyligen fått ett återfall.

    Tänk på barnen, låt pappa ha dom hos sig.


    Är du medveten om vilket trauma det är för ett barn att förlora en förälder? Att ts drack alkohol vid ett tillfälle på två år, när barnen inte ens var hos henne, är inte något som skadat barnen. Att förbjuda barnen att träffa sin förälder är däremot något som skapar stor oro hos dom.
  • Anonym (Nej)
    Anonym (TrHr) skrev 2019-08-14 23:42:21 följande:

    Pappan använder sig säkerligen av Föräldrabalken och att barnen skyddas genom att de hålls ifrån mamman.

    Så länge som det är gemensam vårdnad kan inte barnen hämtas av polisen utan de kommer att hänvisa till att det är civilrättsligt och ska avgöras i domstol. Finns det en dom som inte följs har man möjligheten att begära verkställighet som då i sin yttersta tolkning kan innebära polishämtning.

     


    Lagen säger att barnets bästa ska vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge.

    Det är domstolen som avgör om TS kan ha anses brustit i sin föräldraförmåga till den graden att hon är olämplig som vårdnadshavare vilket troligtvis pappan kommer att försöka föra till bevisning genom bl.a. missbruk av alkohol.

    Det är dock troligt att TS oavsett vad som domstolen kommer fram till i vårdnadsfrågan kommer att erkännas ett rimligt omfattande umgänge, då det ska tämligen mycket till för att domstolen ska anse att det är så pass skadligt för barnen att umgänge därför inte kan komma på tal.
    Hur fungerar det när det inte finns någon sådan dom (för det gör det ju inte i detta fall)? Kan jag t.ex. hävda att mina barns pappa supit hejdlöst i en månad och bara dra iväg med barnen, och dessutom ha rätt till det? Kan en förälder ta det beslutet innan något ens har beslutats av domstolen? Man hinner ju faktiskt 'försvinna' helt innan en sådan sak ens tas upp i rätten tänker jag.
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist