• Anonym (förstörd)

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Giftskåneman skrev 2019-10-24 17:19:13 följande:

    Grattis


    Tack. Var inte som jag hade hoppats på men nu får jag iafall träffa barnen själva och än är det inte över. Ska tillbaka till tingsrätten i början på december och hoppas på mer umgänge då.
  • Anonym (förstörd)
    DVQ skrev 2019-10-24 18:00:26 följande:

    Grattis! Min gissning är att de vill se hur det funkar och ge barnen tid att vänja sig. Sedan kan det mycket väl bli aktuellt med varannan vecka.

    Är det två dagars umgänge varannan vecka nu då?


    Tack. Ja jag hoppas det. Det är 2 dagars umgänge, inga övernattningar varje vecka nu.
  • Anonym (förstörd)

    Tänkte jag skulle uppdatera lite???? fick beslut idag efter våran 3 dje muntliga förberedelse att vi ska börja med övernattningar nu, jag är sååå glad????

  • Anonym (förstörd)

    Det ska inte vara frågetecken utan glad emoji

  • Anonym (förstörd)
    Anonym (D) skrev 2020-02-22 10:21:35 följande:

    Ska dina barnen få övernatta hemma hos dig?

    Ja precis, tack!

    Grattis!


  • Anonym (förstörd)

    Behöver lite råd. Pappan har kommit med ett förslag till mig, att barnen ska vara hos mig varannan helg. Om jag accepterar hans förslag så kommer vårdnadstvisten att avslutas och barnen kommer vara hos mig varannan helg framöver. Om jag inte accepterar hans förslag så fortsätter vårdnadstvisten och det som tingsrätten har beslutat interimistiskt fortsätter. Har knappt sovit något inatt, tankarna bara snurrar i huvudet.

    Jag vill att vi ska ha varannan vecka men går jag med på hans förslag så kommer det inte bli så.

    Min magkänsla säger mig att jag inte ska gå med på hans förslag utan gå vidare med tvisten med chans att få varannan vecka.

    Barnen har fått vara här torsdag - söndag 2 gånger för pappan och funkade det bra så skulle vi utöka så det till slut skulle bli varannan vecka. Alla tyckte att det funkade bra men nu har alltså pappan ändrat sig.

    Fick vårdnad och bo utredningen från familjerätten häromdagen. Barnen har uttryckt väldigt tydligt att dom vill vara varannan vecka, att om dom fick önska sig något så är det d dom önskar.

    Familjerätten rekommenderar fortsatt gemensam vårdnad och umgänge torsdag till måndag varannan vecka.

    Jag är mycket väl medveten om att tingsrätten kan dömma till torsdag till måndag men det finns ju fortfarande en liten chans att dom dömmer till varannan vecka.

    Hjälp mig, vad ska jag göra?

  • Anonym (förstörd)
    DVQ skrev 2020-04-08 09:13:41 följande:

    Diskutera igenom det här grundligt med din advokat.

    Men spontant tycker jag att det låter som en desperat åtgärd från pappans sida. Han har insett att han kan förlora och nu försöker han skademinimera. Tänk också på att det kan vara bra att få ett beslut på papper om hur umgänget fortsatt ska vara, oavsett om det är det beslut du helst önskar eller inte. Det gör det svårare för pappan att krångla i fortsättningen.

    Att barnen tydligt uttryckt en önskan om varannan vecka tycker jag väger mycket tungt. Jag tänker också att det inte är sannolikt att du får en sämre deal i tingsrätten. Du kan som sämst få ungefär samma som pappan nu erbjuder.

    Jag är dock inte säker på att jag förstått det helt. Skulle det alltså vara varannan helg torsdag till söndag med fortsatt gemensam vårdnad enligt pappan? Varifrån kommer det här med att på sikt utöka till varannan vecka om allt fungerar bra? Är det tingsrättens interemistiska beslut?


    Ja du har förstått det rätt, min känsla är precis som din att han försöker skademinimera det.

    Som vi har det nu enligt det interimistiskt beslutet är barnen hos mig lördag kl 11 till söndag kl 16 varannan vecka och 2 heldagar utöver det. På den senaste muntliga förberedelse så säger tingsrätten att det kan utökas så vi kommer yrka om det i dagarna.

    Om jag går med på hans förslag så blir det torsdag till söndag och inte möjlighet att det blir med.

    Går jag inte med på hans förslag det så finns iaf möjligheten att det kan bli varannan vecka.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (ooo) skrev 2020-04-08 09:24:32 följande:

    Torsdag-måndag är ju nästan varannan vecka. Tycker du ska fortsätta på det spåret så är du säker på att det åtminstone blir det.

    Om du går med på varannan helg nu, så kan man möjligen ändra det i ett senare skede, men det lär ta mycket längre tid än om du fortsätter på det planerade spåret nu. 

    Om du går med på varannan helg, ärendet avslutas, så måste du i så fall senare ta upp nya förhandlingar om du vill ha varannan veckan och du och pappan inte kan komma överens om det utan advokater. Det kan ta flera år. Samtidigt får barn bestämmer mer och mer ju äldre de blir så OM barnen sätter hårt mot hårt mot sin pappa, säg i högstadieålder, blir det svår för honom att säga att de inte får vara hos dig (om du mår bra och sköter dig, alltså). 

    Antar att pappan är lika trött på den här processen som du är och därför kommit med förslaget. Troligen har hans advokat rått honom att testa. 

    När min man låg i tvist med sitt ex var tingsrätten i princip benhårda på att de måste lösa det innan det gick till riktig rättegång. 


    Om jag går på pappans spår och accepterar hans erbjudande om varannan helg så finns det inte möjlighet att det kommer bli mer om jag inte stämmer honom på mer umgänge i framtiden.
  • Anonym (förstörd)
    ventilera mera skrev 2020-04-08 09:00:47 följande:

    Ge pappan ett mentalt finger, tänk att han kan dra åt helvete och gå på rättens linje.


    Lite så jag känner men gör jag rätt, det är frågan
  • Anonym (förstörd)

    Åhh jag är så glad, det blev ingen huvudförhandling och tvisten är avslutad! Dom senaste 12 månader av ångest ångest och åter ångest avslutades på ett bra sätt, lyckligare än jag kan man nog inte bli:))

  • Anonym (förstörd)
    ventilera mera skrev 2020-05-18 20:14:47 följande:

    Grattis! Men hur blev det då?


    Torsdag - måndag varannan vecka fram till sep då det blir måndag - måndag igen:) fortsatt gemensam vårdnad
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (D) skrev 2020-05-18 20:46:34 följande:

    Grattis!


    Tack så mycket :)
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (Mia) skrev 2020-05-18 21:10:48 följande:

    Grattis! Jag har läst delar av tråden så inte allt. Men hur kommer det sig att det blev torsdag-måndag till att börja med? Dina barn är ju rätt stora så de behöver ju ingen anpassningsperiod tänker jag? Kanske tänker helt galet dock men är så nyfiken på vad det var som gjorde att rätten tycker att umgänget ska trappas upp?


    Gick aldrig till huvudförhandling utan det var pappan som gav mig förslaget torsdag till måndag fram till sep och där efter varannan vecka igen och jag accepterade det. Fick som jag ville även fast det tar lite tid men det köper jag:)
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (Mia) skrev 2020-05-18 08:42:14 följande:

    Blev det varannan vecka?


    Ja efter sommaren återgår vi till varannan vecka igen:)
  • Anonym (förstörd)
    Kjell2 skrev 2020-05-18 22:05:11 följande:

    Har ni fått det fastställt av tingsrätten?


    Ja vi har fått det fastställt av tingsrätten
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (Hs) skrev 2020-05-18 22:18:34 följande:

    Får du ner det i ett avtal även om det inte gick till huvudförhandlingen? Tänker att ifall liknande situation skulle upprepa sig, att det faktiskt blir ett avtal han bryter mot om han skulle hindra umgänge, resa bort med barnen utan din tillåtelse och annat han gjort nu.


    Ja allt finns i ett avtal som är fastställt av tingsrätten
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (Ö) skrev 2020-05-18 23:51:04 följande:

    Förresten, får skolan ge ledigt utan ditt samtycke?


    Nej det får dom inte eftersom vi har gemensam vårdnad. Dom gjorde det en gång tidigare dock men jag kontaktade läraren då och han var väldigt ångerfull och lovade att det inte skulle hända igen
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist