Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Flytta till USA efter studenten

    Saina1200 skrev 2019-08-19 07:41:12 följande:

    Hejsan!

    Jag är ny här på familjeliv.se men hoppas att detta ska gå bra ändå.

    Nu är de såhär att min pojkvän flyttade till USA igår för att gå på collage i 4 år (Jag mår skit ska ni veta) men jag undrar om någon vet hur det fungerar om jag skulle vilja flytta dit. Jag går just nu på gymnasiet här i Sverige och planerar att flytta efter min student isåfall som inträffar 2021. Min plan är att flytta dit, kanske med min syster, och bara jobba tills han är klar med utbildningen. Funkar det att jobba i USA med bara en examen från gymnasiet eller behöver man gå högskola för att ha en chans? Tänker mig inte de flottigaste jobben, har tänkt mig restaurang eller i någon butik. Har kollat lite på hur de funkar att få visum och det kan nog också bli svårt för mig som bara kommer ha gymnasie-examen om jag har förstått de rätt.

    Jättetacksam för hjälp!


    Nja, du kan nog lägga ner dessa planer. För att arbeta i USA måste du har ett sk green card, och det är väldigt svårt att få. Visserligen lottas det ut några varje år.
    Men nu är det först om två år, så det kommer hända mycket i ditt liv innan dess. Troligen är ni inte ens tillsammans då längre.
Svar på tråden Flytta till USA efter studenten