• Tecum

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    klyban skrev 2019-09-02 14:23:33 följande:

    Då har du lärt dig nått nytt.
    Dock kvinna är man när man kan bli med barn och föda barn.


    VI pratar om Greta här, inte afghaner.


    Då är en kille man när han kan göra en kvinna gravid alltså?
  • Tecum

    Menar ni på fullt allvar att man inte ska få ifrågasätta en så mäktig influencer som Greta bara för att hon är ung och kvinna? Demokrati, någon...? Gäller det allt som unga kvinnor säger, ska de ha en gräddfil i debatten? Då måste vi ifrågasätta jämlikheten också... Många har åsikter om klimatet och vad vi ska göra men alla har inte rätt, inte forskare heller. Att inte få ifrågasätta ett påstående bara för att vederbörande har goda intentioner är inget annat än fundamentalism med religiösa förtecken.

    Vad jag kan se finns det lika många kvinnor som män som ifrågasätter Greta, eller rättare sagt, vi ifrågasätter det inflytande hon har och de reaktioner hon får från de som borde lägga sin tid på att göra något konkret för klimatet istället för att bara prata. Greta som person, hennes åsikter och engagemang är det bara några få som ifrågasätter, även om de som alla hatare är högljudda

  • Tecum
    Anna60 skrev 2019-09-02 15:16:00 följande:
    Självklart får man ifrågasätta. Men att säga att man hoppas att segelbåten skall kapsejsa, kalla henne för liten hora osv osv, är inte ok nånstans. Man behöver inte sjunka ner till underjorden bara för att man har en åsikt EMOT henne. Nivån kan hållas bra ändå.
    Men det är ju de typiska hatarna, de som luftar sitt förakt och hat i alla tänkbara sammanhang på nätet. De är som sagt högljudda och flitiga men de är inte så många som de verkar.
    Att försöka tysta en debatt genom att hänvisa till hatarna och göra dem till förespråkare för ett helt kön är bara att göra dem en tjänst!
  • Tecum
    Mrs Moneybags skrev 2019-09-02 15:39:16 följande:
    Självklart ska man ifrågasätta alla möjliga fenomen i detta samhälle, men steget är långt från att ifrågasätta en person till att skapa eller dela bilder där man insinuerar att hon är alkoholskadad i moderlivet, har mentala rubbningar etc etc. Det är obehagligt oavsett vem det än gäller när någon blir så hatad i sociala medier av vuxna människor som borde vara betydligt mognare. Personangrepp är inte direkt classy. 

    Och jo, det är en övervikt på män i äldre åldrar när jag skummar igenom kommentarerna på t ex facebook där de skriver nedsättande kommentarer om Gretas utseende och hennes familj osv. Saker som verkligen inte har med klimatet eller politik i övrigt att göra. 
    Jag tänker mer på folk som man träffar i verkligheten. Nätet är en värld för sig och när det gäller frågor om politik och samhälle är män i övervikt bland skribenterna. Det är även så på FL fast kvinnor är i majoritet blend medlemmarna
  • Tecum
    Anonym (Hmmm...) skrev 2019-09-03 08:25:29 följande:
    Ja, det är faktiskt märkligt. Det är ju inte alls säkert att det är så. Jag tror visserligen också att det är en majoritet män (baserat på mäns åsikter i andra frågor, som kommer fram i bl.a valanalyser), men vissa verkar tro att det så gott som bara är män som är negativa.

    För att nyansera det hela är det inte heller alltid Greta som folk irriterar sig på utan alla andra runt omkring som använder Greta som nån sorts maskot.
    Exakt, de som hyllar Greta tycker att de gör sin insats för klimatet genom att applådera henne och peka finger åt alla som vågar ifrågasätta vilken nytta hon rent konkret gjort. Sen är de nöjda, de räddar världen genom att hylla Greta och mer behöver de inte göra.
  • Tecum
    Kermit1561 skrev 2019-09-04 07:06:38 följande:
    Enligt veckans affärer är de 10 största bolagen i världen:
    Walmart
    Sinopec Group
    Royal Dutch Shell
    China National Petroleum
    State Grid
    Saudi Aramco
    BP
    Exxon Mobil
    Volkswagen
    Toyota Moto

    Vill man tjäna pengar är det mycket bättre att gå till dem än att slåss om de forskningspengar som är smulor i jämförelse med vad de här bolagen kan ge.
    Bara om pengar är ditt primära mål. Men om du som forskare vill göra dig ett namn, bli uppmärksammad i media, sitta i TV-soffor och få böcker utgivna, då ska du sky storföretagen som pesten. För den forskare som jobbar åt bolagen avfärdas som köpt och part i målet, ingen mer än arbetsgivaren lyssnar trots att hen kan vara hur duktig som helst.

    Det ingen tänker på är att även WWF, SNF och andra miljöorganisationer också har en agenda och kräver att få trumma ut sitt budskap. De är lika partiska som Exxon, BP och de andra multijättarna. Men då media inte vågar granska miljöargument på samma sätt som ekonomiska argument får dess forskare en gräddfil in i kändisskapet och ibland en helgongloria på köpet...
  • Tecum
    Anders 386 skrev 2019-09-04 12:59:00 följande:
    Jag tror det handlar om att många känner sig kritiserade och innerst inne vet att Greta har rätt.

    Dom flesta människor i det här landet har väldigt bra ekonomi - och dom vill ha roligt för pengarna och dessutom visa upp att dom har råd att konsumera. Det handlar om stora bilar, utlandsresor, skidsemester på vintrarna, poolbyggen på villatomten. Dom vet att det dom håller på med är väldigt dyrbart för miljön och att det skulle bli katastrof om hela jordens befolkning förbrukade miljön som dom själva gör.

    Det är en ganska naturlig reaktion att kritisera Greta eftersom dom vill fortsätta konsumera i överflöd. Alternativet att hylla Greta men fortsätta konsumera i överflöd funkar liksom inte. Valet blir att hitta på alla möjliga fel på henne så att dom slipper bli störda i sin lyxkonsumtion. 
    Jodå det funkar! Det alternativet kör så gott som samtliga politiker med, ena dagen hyllar de Greta och hon får tala i FN och olika parlament. Nästa dag talar samma politiker om hur viktigt det är att hålla uppe konsumtionen för att klara vårt välstånd och beslutar om nyetableringar på åkermark av shoppingcenter, parkeringsplatser och miljöstörande företag. Allt för att hålla uppe sysselsättning och konsumtion. 
  • Tecum
    klyban skrev 2019-09-08 11:53:05 följande:

    Även miljön är allvarliga, men i Sverige har vi gjort ett bra arbete, och det ska vi vara stolta över.
    En sak som du verkar helt missa, det är att miljöteknik uppfinns hos de som gör nått att minska utsläppen.


    Ta gruvindustrin, de ska producera med ny teknik stål som inte ska spy ut i närheten så mycket co2 som innan.(co2-fritt till 2030).
    Har du en jävla aning hur mycket pengar såna här saker kan dra in?

    Fossilindustrins tid är över, de har bara inte riktigt fattat det än.
    Men de gör allt de kan för hindra utvecklingen, och strör pengar över politiker för skydda dom.
    Och fabricerar forskning för slippa se den ¨100% konsensusen som var innan på klimatforskningen.(nu ~95%)


     


    Saken är att fossilindustrin och Exxon som världsledande fossilbolag, de har gjort klimatmodeller om, man fortsätter förbränna fossilbränslen, och vi har sedan länge börjat uppfylla dessa.
    Detta är vad allt handlar om, och folk väljer att springa fossilindustrins ärenden, de som själva berättar vad som sker om man fortsätter som vi gjort med fossilbränslen.
    Är det korkat eller vad?


    De som i första hand springer fossilindustrins ärende är de som blandar ihop fossila och naturliga utsläpp och påstår att betande kor och köttätande är det stora hotet som genast måste åtgärdas. Dessa kallar sig inte sällan miljövänner och uppfattas som sådana av media. Fossilindustrin jublar varje gång då detta flyttar fokus från källan till det onda mot marginalproblemen.
    Gärna minskat köttätande men först en rejäl sänkning av förbränning av fossila bränslen!
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?