Inlägg från: Skogshuggaren |Visa alla inlägg
  • Skogshuggaren

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Anonym (Göran) skrev 2019-09-13 17:51:04 följande:
    Vad ska vi i Sverige? Vad vi än gör får det ingen effekt i det stora sammanhanget. Lilla lilla Sverige. Kina ska bygga 100-tals kolkraftverk. Japan bygger kärnkraftsverk, vilket är bästa alternativet.
    Ett klassiskt "tradgedy of the commons"-argument: "-Det lilla jag gör märks inte i det stora hela".

    Jag antar att du resonerar likadant när det gäller skatter? -"Det märks inte i det stora hela om jag smiter från skatten, alla andra betalar ju".

    Däremot håller jag med om att det är lite väl mycket alarmism i debatten. Jag tror inte heller på någon klimatkris de närmaste decennierna. Men vi är helt klart på väg åt fel håll med växthusgaserna. Ju förr vi börjar räta upp utvecklingen desto bättre.
  • Skogshuggaren
    Anton Chigurh skrev 2019-09-13 19:07:16 följande:
    Idiotiskt jämförelse.

    Göran drabbas ju själv av uteblivna skatteinbetalningar medans det kvittar fullständigt om han slutar flyga och DESSUTOM cyklar hela förbannede semestern.
    Göran kommer ändå lida av Kinas kolkraft.

    Jag håller med Göran.....!

    Höj bensin/diesel priset i Svea Rike till 42 kr litern. Lägg på 3000 spänn på samtliga flygbiljetter. Utrikes kan vi fläska på med 5000 spänn plus...
    Det kommer påverka vårt globala klimat..... Nada.

    Sorry huggarn. Men så jävla illa är det.
    Idiotisk? Tvärt om, en fullt adekvat jämförelse.

    Om det bara är Göran som låter bli att betala skatt drabbar det inte honom alls. Inga skolor eller sjukhus kommer att läggas ner för att de saknar Görans skattekronor, det är felräkningspengar i statens eller kommunens kassa. Det lilla han gör spelar inge roll i det stora hela, eller?

    Problemet uppstår ju när alla resonerar som Göran. Då kommer det inte in några skattekronor alls.

    Samma sak är det med klimatet. Görans futtiga utsläpp gör varken från eller till, men om alla resonerar som han och kör på som vanligt med fossila bränslen så går vi obönhörligen mot en klimatförändring.

    Sorry Anton, men så illa är det.
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?