Inlägg från: Fillibom |Visa alla inlägg
  • Fillibom

    Plugga och bo i hus?

    Får se om jag förstår saken rätt: du kommer att fortsätta att betala din del av huskostnaderna, samt dina räkningar (antar att det rör sig om personliga försäkringar, fackavgift, busskort, mobil och sådant), och lägga det som blir över på hushållets gemensamma matkostnader. Du räknar med att du kommer att få vardagen att gå runt ändå?

    Det som ni då "missar" när du börjar studera är att du inte längre kan lägga pengar på nöjen (ex personliga klädinköp, gemensamma resor, gemensamma restaurangbesök etc)?

    Det gäller också en förhållandevis så pass kort tid som 2 år?

    Nej, jag tycker inte att du är respektlös, om du fortsätter att betala din del av vardagsutgifterna och inte begär att han skall betala mer än tidigare.
    Kan du inte be honom precisera exakt vad han är rädd att ni inte kommer att ha råd med, är det nöjen resor etc får du helt enkelt förklara för honom att du "tar det" , att vara utan det helt samt ha personligt "köpstopp" när det gäller kläder/gymkort etc under denna begränsade period, i utbyte för möjligheten att studera.


    Tänker han däremot på ev ränteutgifter, risk för räntehöjningar, och akuta renoveringsbehov, ex taket rasar in, vitvaror går sönder, och ni inte har någon ekonomisk buffert för denna typ av utgifter, då är saken i ett annat läge.

    Som sagt, ni måste kommunicera kring detta, du kan inte på egen hand bestämma dig för att studera om han är starkt emot det, då kommer inte eran relation att hålla.  Ni måste tydliggöra för varandra exakt vad han är rädd för, och exakt varför det är väldigt viktigt för dig.

Svar på tråden Plugga och bo i hus?