• Swagger

    4-åring inte haft vattkoppor

    Mitt råd är vaccinera. Vi gör det på vår femåring nu. Fått första dosen och får andra i vinter. Passar bra med vaccinationsprogrammet att ta det nu.

  • Swagger

    Låter man barnet bli sjukt så har man normalt minst en vecka VAB framför sig och lidande för barnet, troligen ärr också. Jag fick själv ärr i ansiktet.

    Kostnaden för vaccinet är troligen mindre än ditt inkomstbortfall för mer än en veckas VAB.

    Jag råder dig att vaccinera.

  • Swagger
    Avenia skrev 2019-09-09 10:11:17 följande:
    Jag har äldre barn som haft kopporna så jag är inte helt ovan. Och varenda barnsjukdom man haft stärker immunförsvaret medan vacciner sätter ner det!
    Kan du länka till någon forskning som styrker dessa två påståenden du gör ovan.
  • Swagger
    Avenia skrev 2019-09-10 10:03:07 följande:
    Din härskarstrategi funkar inte. Antar bara att du saknar ett välfungerande socialt liv så som du går på utan att kunna släppa saker. Det finns otaliga avhoppare från läkemedelsbolag som vittnat om hur vinstintresset är det enda som styr vid forskning.
    Om någon frågar efter fakta så är det härskarteknik?

    Och dessutom kommer du då också med personliga påhopp om att personen som efterfrågar fakta inte har något socialt liv. Hur tänkte du där?
  • Swagger
    Avenia skrev 2019-09-09 17:07:03 följande:
    De som tillverkar vaccinen betalar forskningen på vaccin. De som säljer insulin försöker påverka kunderna (patienterna, genom vårdens representanter) att kostomläggning är onödigt vid diabetes. Trots att de vet att just kostomläggning gör att diabetiker kan slippa insulinet helt och leva längre. Det är pengar som styr. Det finns otaliga vaccinforskare och chefer på läkemedelsbolag som gått ut och berättat om hur riskerna med vacciner tystas ned. Det finns otaliga läkare som aldrig skulle vaccinera sina barn.
    Det som jag markerat ovan i ditt inlägg är tokfel och mycket farligt. Sådana här felaktigheter kan inte få stå oemotsagda.

    Diabetes innefattar både diabetes 1 och diabetes 2. Diabetes 1 kan absolut inte lösas med kost. Vissa fall av diabetes 2 kan det. Men så här tokigt får man bara inte uttrycka sig! Det är idiotiskt!
  • Swagger
    Avenia skrev 2019-09-11 08:30:33 följande:
    Läs mina inlägg så slupper du nöta fingrarna genom att ställa samma fråga om och om igen.
    Du svarar ju inte.Jag har läst alla dina inlägg och där finns inga svar, bara uppmaningar till att googla (inte ens vad man ska googla på) samt att titta på youtube (men ingen länk)...

    Är du verkligen seriös i det du skriver i den här tråden?
  • Swagger
    Agronomen skrev 2019-09-14 05:25:59 följande:
    Hej TS,

    Jag orkar faktiskt inte läsa hela tråden nu, men vill bara berätta att jag hade aldrig vattkoppor som barn. Det gick runt i klassen då jag gick i trean, men jag fick aldrig. Förra året fick sambon bältros (vilket man bara kan få om man redan haft vattkoppor. Bältros kan sedan smitta någon som inte haft vattkoppor så att den får det).

    Iaf, jag fick såklart vattkoppor. 33 år gammal. Låg på när läkaren på VC inte trodde på mig och fick istället komma direkt till infektionskliniken där de tog blåsprov, men också med en gång gav bromsande medicin (som måste ges inom första dygnet från första blåsan för att ge effekt). Jag fick blåsor över hela kroppen, hårbotten, underliv, you name it! Men det var faktiskt inte alls så farligt. Just mina kliade inte så farligt och jag baddade med Poxclin för att kyla lite. Försökte ta det lugnt och vila mycket. Tillslut torkade de in och jag har inga ärr kvar.

    Vet inte hur mycket hjälp jag fick av den bromsande medicinen, men det var absolut inte så hemskt som man hört. Jag är ju förvisso en ung, frisk person och skulle detta drabbat någon med nedsatt immunförsvar eller kanske en gammal person är det säkerligen mer riskfyllt.

    Men jag ville bara lugna dig lite med min berättelse att vattkoppor i vuxen ålder absolut inte måste betyda stor fara.
    Om du inte hade fått bromsmedicinen alls hade ditt utfall kanske varit annorlunda. Om du inte hade fått bromsmedicinen inom det första dygnet hade ditt utfall kanske också varit väldigt annorlunda. Det kommer vi ju aldrig få reda på. Så din sista mening blir ju lite konstig i sammanhanget.
Svar på tråden 4-åring inte haft vattkoppor