• Avenia

    4-åring inte haft vattkoppor

    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-09 12:41:14 följande:

    Du verkar okunnig och som om du tror på skitsnack du hittar på nätet, som det där med att vaccin sätter ner immunförsvaret. Att du skriver något sånt visar på att du inte har någon som helst förståelse för hur vaccin fungerar. 

    Vaccin skador är INTE vanligt. Forskningen är inte vinklad och betald. 

    Jag kanske är militant i dina öron men för mig är det självklart att man vaccinerar och jag är glad att fler och fler länder lagstiftar för att man inte skall kunna låta bli att vaccinera bara för att föräldrar tror att de kan mer för att de har googlat och sett någon pseudodokumentär på YouTube, utan man får inte lov att ta barnen till skolan/dagis om de är ovaccinerade eller så får man indraget barnbidrag. Även fantastiskt att både Google och Facebook skall göra det svårare att utsättas för lögnerna som anti-vaxxers drar och som verkar vara enklare för begåvningshämmade att förstå än sanningen. Jag är till och med av den åsikten att de som vägrar att vaccinera inte är kapabla eller lämpliga att ha ansvar för sina barns hälsa, säger inte att man skall ta ifrån dem barnen men kanske man borde utse en godman som kan ha ansvar för barnens hälsa om nu föräldrarna inte är kapabla. Vägrar föräldrarna att lyssna ändå så kanske, för barnens skull och för mänsklighetens skull, man bör överväga omhändertagande. 

    Vi hade nästan blivit av med vissa sjukdomar och nu dör barn av mässlingen igen. På grund av anti-vaxxers som vägrar inse att vaccin finns där för att rädda liv och undvika skador. Utan istället tror att det räcker att dricka kolloidalt silver så löser sig allt. 


    Du har en väldigt förenklad syn som du fått från läkemedelsbolagens propaganda. Har du funderat på varför de sällan vill bota utan bara lindra? Med ditt synsätt antar jag att du sitter med någon autoimmun sjukdom som du regelbundet medicinerar.

    Mässlingen har mina föräldrar och deras föräldrar haft, samt alla de känner. De växte inte upp i Sverige. Ingen de känner har haft besvär av den. Det var något som alla fick, precis som influensan. Ingen var rädd. Hur vet du att du inte är lurad? Hur vet du att mässlingen dödar? Influensan dödar också. Jag skulle tro att de dödar i lika stor omfattning. De flesta som smittades av mäsdlingen när den senast härjade i Sverige var vaccinerade.

    Men läkemedelsbolagen verkar vilja hitta en anledning att sälja vaccin. Genomgången mässling höjer immunförsvaret visar forskning. Hmm...

    Vakna nån gång.
  • Avenia
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-09 14:39:25 följande:

    Bara för att andra gör det så betyder det inte att det är rätt. Jag är fortfarande av åsikten att smittar man sitt barn medvetet är man olämplig som förälder och borde fråntas vårdnaden. Borde vara samma för de som inte vaccinerar.  


    En sak till. Jag var som du innan. Trodde blint på läkemedelsbolagen, ville t.om. bli forskare. Litade på vaccin och föraktade dem som avstod vaccin. Sen läste jag på, under flera år. De som har de stora pengarna, det är de som styr narrativet.
  • Avenia
    Iarwain skrev 2019-09-09 18:57:42 följande:

    Om du vill påverka, varför blev du inte forskare?

    Då skulle du kunna berätta om och visa vaccinernas "verkliga sanning" på ett sätt som förstås av forskarvärlden.

    Samt återigen:

    Så hur avgör du vilken forskning som är vinklad och betald?


    Hur avgör du att du kan lita på forskning finansierad av företag som tjänar miljarder på de framforskade produkterna?
  • Avenia
    Swagger skrev 2019-09-09 19:07:36 följande:

    Kan du länka till någon forskning som styrker dessa två påståenden du gör ovan.


    Du har kanske hört talas om google? Eller böcker.
  • Avenia
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-09 23:09:59 följande:

    Du är ju galen!! Det du säger här är helt livsfarligt!!! Diabetes kan INTE botas med kostomläggning däremot kan man förbättra det hela. Man måste se över sin kost som diabetiker det är helt sant. Men att låta bli att medicinera leder till döden!! 

    Botar du cancer med citronjuice också?? 


    Du har fel. Väldigt många typ 2-diabetiker har slutat med insulin för att de äter kost som inte höjer blodsockret. Så det går.

    Läs på innan du sprider lögner.
  • Avenia
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-09 23:02:03 följande:

    Du är hjärntvättat... Och helt vilsen. Hur jag vet att mässlingen dödar? Jag är läskunnig. Influensan dödar den också det är sant. Det är därför man bör vaccinera sig även mot den. 

    Det är du som behöver vakna. Anti-vaxxers tror de kan hitta sanningen på google... Jag kan förstå att du inte blev forskare. Det krävs att man kan läsa och förstå och tänka kritiskt och inte faller för vad man hittar på google helt blint. 

    Du är galen, tyvärr får du ha dina barn kvar här i Sverige. Men jag hoppas du inte bor nära mig och mina barn. För om du inte vaccinerar dina barn så är de en fara för mina barn. 

    Du säger så mycket idiotiskt i dina inlägg utan att ge några andra belägg än att du läst på google, samt säger saker som visar att du inte förstått NÅGOT om hur vaccin fungerar. Skrämmande..... Funktionella analfabeter är inte lämpliga föräldrar... 


    Men litar du inte på vaccin alltså? Du har väl ditt på det torra om du har vaccinerat dina barn?

    Mässlingen är inte farligare än influensan. Det är i u-lämder där folk har grava näringsbrister och förorenat batten som simpla infektioner som mässlingen m.m. är dödliga. Alltså bara en kassako för läkemedelsbolagen i västvärlden. Många faller för skräckpropagandan.

    Och vad gäller forskare, det finns otaliga forskare som hoppat av för att de inte vill stå för fusket. En forskare tar uppdrag, man kan inte bara "få" 30 miljoner från ingenstans och börja forska på vad man vill.
  • Avenia
    Iarwain skrev 2019-09-09 21:18:36 följande:

    Jag tittar på var forskningsanslagen kommer ifrån.

    Jag tittar på hur forskningen utförts..

    Jag tittar på vilka typ av peer-review som gjorts.

    Din tur att svara.

    Så hur avgör du vilken forskning som är vinklad och betald?


    Det finns knappast transparens i läkemedelsforskning. Och det är lätt för dig att slänga dig med ord. Jag har forskat själv, så jag vet hur man bedömer vad som är rätt och riktigt. Och jag tror att du, som alla andra, sväljer det mesta med hull och hår. Som jag gjorde tidigare.
  • Avenia
    Iarwain skrev 2019-09-10 07:34:03 följande:

    Nej, du har inte forskat.

    Vad har du för bakgrund inom statistik?

    Hur gjorde du dina urval?

    Donner-Kruger är stark i dig.

    och återigen;

    Hur avgör du vilken forskning som är vinklad och betald?


    Hur avgör du vilken forskning du kan lita på? Forskning vinklas ofta efter flretagets intressen. Punkt.
  • Avenia
    Anonym (vaccin) skrev 2019-09-10 18:04:50 följande:

    Om du hade haft MINSTA lilla kunskap om vaccin så hade du vetat varför det är så viktigt att alla som kan vaccinerar sig. 

    Av mässlingen dör även barn utan andra sjukdomar men det vill inte ni anti vaxxers inse! 

    Du är ignorant och då du inte kan förstå hur saker funkar väljer du att följa de som säger saker som du lättare kan acceptera för att du vill ha kontroll och att lyssna på sagor är lättare än höra sanningen. Hoppas dina barn slipper straffas för att du inte har kapaciteten att skydda dem och ta hand om dem.... 


    Du liter blint på det företag med ekonomiska intressen förmedlar. De har ett nätverk av betalda lobbyister som ska få folk som dig att gå deras ärenden. Det är tragiskt att vissa inte kan tänka själva. Och vilka fördomar sen? Bara för att man inte är öppen för att ta vilka vaccin som helst så antar du att man är på ett visst sätt. Moget, verkligen.
  • Avenia
    Iarwain skrev 2019-09-10 17:07:52 följande:

    Nu förstår jag inte vad du menar var "min härskarteknik".

    Om du menar min referens till Donning-Kruger så är det en otroligt viktig fråga att ställa sig själv.. Jag gör det och jag hoppas att du gör det.

    Det andra tänker jag inte kommentera, då det är ovidkommande.

    Dock är jag fortfarande intresserad av;

    Hur avgör du vilken forskning som är vinklad och betald?


    Vad jobbar du med och vilken inkomst har du?

    Tror du verkligen att forskning som är vinklad (all forskning som finansieras av vinstdrivande organisationer) redovisas som sådan? Det pågår korruption i läkemedelsindustrin, läs på. Det finns böcker av f.d. anställda, forskare, chefer. Det finns intervjuer på youtube mm. Lyssna och hör vad de säger.
  • Avenia
    Iarwain skrev 2019-09-11 07:20:52 följande:

    Vad jag jobbar med och vilken inkomst jag har är också ovidkommande.

    Jag har beskrivit hur jag avgör vilken forskning jag litar på.

    Där skrev jag bland annat: "Jag tittar på var forskningsanslagen kommer ifrån."

    Jag analyserar min egen bias och försöker använda mig av den vetenskapliga metoden för att undvika att min egen bias påverkar resultat av det jag studerar. 

    Din tur:

    Hur avgör du vilken forskning som är vinklad och betald?

    Hur försöker du undvika att din egna fördomar och bias påverkar din syn på verkligheten?

    Tror du att det sidor du hittar din information på står utan ekonomiska intressen?


    Läs mina inlägg så slupper du nöta fingrarna genom att ställa samma fråga om och om igen.
  • Avenia
    Anonym (Anna) skrev 2019-11-16 19:50:43 följande:

    Risken att få biverkningar och bestående men av vaccin är betydligt större än risken att få bestående men av sjukdomen i sig. Läs på lite innan du yttrar dig.


    Det tror jag också.
  • Avenia
    Anonym (Anna) skrev 2019-11-16 19:50:43 följande:

    Risken att få biverkningar och bestående men av vaccin är betydligt större än risken att få bestående men av sjukdomen i sig. Läs på lite innan du yttrar dig.


    Det tror jag också.
Svar på tråden 4-åring inte haft vattkoppor