• LFF

    Hund

    Anonym (Hundägare) skrev 2019-09-10 11:57:31 följande:
    Om hunden behöver gå ut, står vid dörren och gnäller är det såklart en sak. Mina hundar ligger som sagt och sover. Du är en extrem hundägare om du promenerar 3 timmar om dygnet.
    Det är ju inte ett dugg konstigt att vara ute i 3 timmar per dygn med sin hund. 2-3 kortare promenader på 20-30 minuter och sen en långpromenad på dryga 2 timmar. 
  • LFF
    Anonym (Hundägare) skrev 2019-09-10 12:20:52 följande:
    Du tror verkligen högt om Sveriges hundägare. De flesta går inte en långpromenad på två timmar.
    Nej, och de flesta hundägare borde inte ha hund eftersom de inte vet hur man sköter en hund, uppfostrar en hund eller läser hund. Bara för att de flesta är rätt usla hundägare så betyder inte det att det är den mallen man ska gå efter.
  • LFF
    Anonym (Hundägare) skrev 2019-09-10 13:17:02 följande:
    Beror på vad man jämför med. Nu är det här ett inlägg om en hund som knappt får komma ut alls. Jag har kontakt med många vanliga hundägare. De går verkligen inte en långpromenad på 2 timmar+ småpromenader per dygn. De flesta har ett arbete, och går en promenad på runt 30 min när de kommer hem från jobbet. 
    Jag har varit hundägare. Min hund var hos dagmatte när jag jobbade. Vi hade ca 15-20 minuters promenad till dagmatten som vi gick varje morgon och sen när jag hämtade honom på eftermiddagen. Under dagen hos dagmatten blev det 2-3 promenader där det ena var en långpromenad på allt mellan 1 och 4 timmar beroende på väder och ork hos dagmatten (pigg pensionär). Sen en 20-40 minuters promenad på kvällen innan läggdags.

    Helgerna var det ju jag som tog promenaderna istället och långpromenader på 2-3 timmar var liksom ingen konstighet. Vi gick inte hela den tiden utan en del av tiden ägnades åt aktivering av hunden i form av lydnadsträning tex eller bad (vattenapportträning). 

    Men som sagt, många hundägare borde inte ha hund. Har träffat på många sådana genom åren.
  • LFF
    Anonym (Hundägare) skrev 2019-09-10 16:21:46 följande:

    Jag skrev aldrig att det var konstigt. Skrev att det var OVANLIGT att hundägare tar en 2 timmars lång promenad. Hundar som får en promenad på 1 timme lider inte. Jag försvarar inte att inte gå ut med sin hund. Herregud. 


     


    Men vad är det du inte förstår i att vi pratar om 3 timmar per dag! Inte en 3-timmars promenad! Det är två helt skilda saker!
Svar på tråden Hund