• hammarhajen

    Kan de tvinga en att jobba?

    Trötta är vi alla mellan varven. Att vara trött är inte i sig en anledning att inte jobba, däremot kan det såklart ligga en sjukdom i botten som bäst botas med vila. Men alla som saknar en psykiatrisk diagnos har också dagar då man bara vill dra täcket över huvudet eller då man tror att man ska somna vad man än gör. Det är inte farligt. Det är så livet är. 

    Men i regel mår vi ju bra av rutiner och att ingå i ett sammanhang, så ofta är det positivt för hälsan att jobba även om det tar emot. 

  • hammarhajen
    Anonym (.) skrev 2019-09-10 22:09:07 följande:
    Fast det måste du fatta att man får inte praktik beviljad bara för att man är lite trött några dagar...

    Herregud sånt mästrande. Antar att du mår lite bättre nu när du kunnat klappa dig själv på axeln för din rättrådighet, och vidsynthet. Empatisk förmåga är kanske något du funderat att du behöver träna på?
    Ojoj, lugn!

    Klart jag vet att man inte får praktik hur som helst och att det ligger en historia bakom. 

    Men även om man har praktik och psykisk sjukdom så kan man råka ut för den typen av trötthet som vi alla råkar ut för. Eller inte KAN, man RÅKAR ut för det, det tillhör livet. Många som tappat kontakten med arbetsmarknaden har svårt att skilja på "normal" trötthet och på sin sjukdom, inte ett dugg konstigt eftersom man levt med sin sjukdom länge och normaliserat tillståndet att inte jobba. Det kan hända vem som helst av oss. Däremot är rätta lösningen inte alltid att stanna hemma, om man på sikt vill komma tillbaka i arbete och må bättre. 

    I TS framgår inte på vilket sätt personens ork är i botten, om du läser mitt inlägg står också att trötthet kan vara ett tecken på en sjukdom som SKA behandlas med vila. 
Svar på tråden Kan de tvinga en att jobba?