Inlägg från: Anonym (Emelie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emelie)

    Gravid med KK snälla hjälp

    Mitt råd är först och främst att prata med kurator! De finns på abortmottagningen på sjukhuset och är gratis.

    Även om de sitter på abortmottagningen, så tar de inte ställning till något av alternativen, utan du bollar dina tankar och känslor med kuratorn, som är opartisk, men som hjälper dig att själv reda ut vad du egentligen vill.

    Jag har själv varit i liknande din sits ett par gånger.

    Första var när jag och min dåvarande sambo planerat barn sedan flera månader, han ångrade sig dock snabbt när jag blev gravid. Abort vore nog bäst, tyckte han. Jag var inte alls pigg på att abortera ett planerat barn. Han gick med på att behålla, och verkade glad och planerade för bebisen.

    I vecka 18 ändrade han sig plötsligt en natt. Kom inte hem efter jobbet... Flyttade hem till sin bror.

    Nu var det abort som gällde och inget annat! Han hotade med att begå självmord om jag behöll barnet. Jag fick välja! Barnet eller hans liv!

    Om jag inte ansökt om sen abort innan veckan var slut, ja då skulle han ta livet av sig!

    Det var ju en fasansfull situation jag hamnade i...

    Jag gjorde inte abort. Vi är inte tillsammans längre, men har vårt barn varannan vecka, och han och barnet, som idag är 10 år, har en väldigt bra relation.

    Jag träffade en ny när mitt barn var 5 år gammal, och blev gravid. Denna gången oplanerat. Ville behålla, men killen (eller dejten, egentligen) ville inte...

    Det drog ut på tiden, men jag gjorde abort. Rätt sent. Det var så fruktansvärt, jag gick ner mig i en depression, började dricka och mådde så dåligt. Jag mår faktiskt dåligt än idag. Det blev ju inte bättre av att killen också ångrade aborten, och ringde och grät...

    Idag är vi gifta och har två barn i förskoleåldern.

    Jag förstår verkligen vilken knipa du sitter i!

  • Anonym (Emelie)
    Anonym (Lisa) skrev 2019-09-23 12:44:43 följande:

    Det hela har blivit mer komplicerat nu när jag gjort ett ultraljud för det finns plötsligt en annan kandidat med i bilden, hade sex med honom tätt inpå min kk dock hann vi inte slutföra men eftersom det var så tätt inpå och ingen kondom användes finns ju risken för försats och han vill verkligen inte ha barn så nu har jag inget annat val än abort eftersom jag inte vill vara egoistisk.


    Blev du flyttad i samband med ultraljudet alltså?

    Vilken vecka är du i nu?

    Du väljer fortfarande själv om du ska behålla eller inte, oavsett vem som är pappa. De valde att ha oskyddat sex, och visste vilka risker de tog.
  • Anonym (Emelie)
    Anonym (Skulle också) skrev 2019-09-24 20:18:27 följande:

    Jag skulle också göra abort i det läget, om jag inte ens visste vem som är pappan.. nio månader av skam.. :o

    Säger inte att du borde göra abort men så skulle jag tänka. Särskilt om den ena eventuella pappan absolut är motståndare till att behålla. Usch vad jobbigt om det visar sig vara hans..!


    "Nio månader av skam"? Varför då? Är du från 1800-talet?
Svar på tråden Gravid med KK snälla hjälp