Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)
    Anonym (Otålig) skrev 2019-09-15 16:08:56 följande:

    Och vilket p-piller hämmar inte ägglossningen helt egentligen, det gör väl alla p-piller?


    De funkar på lite olika sätt iom att de innehåller olika kombinationer av hormon. Sen är de olika starkt ägglossningshämmande. Just cerazette är en sort som hämmar ägglossning helt hos de flesta.

    Väldigt okunnig barnmorska som säger att ägglossningen kommer igång direkt. Det kan säkerligen göra det hos vissa men långt ifrån alla. För vissa kan det ju ta upp mot ett halvår. 3-4 månader är inte ovanligt enligt den sidan som jag länkade till.
  • Anonym (...)
    Anonym (Otålig) skrev 2019-09-15 16:27:42 följande:

    Jag är så besviken på min bm!

    Jag är jätterädd att det ska dröja ett helt år. Har det dröjt så länge för någon att få tillbaka ägglossning efter Cerazette? Isåfall måste dom väl skriva att det kan dröja 1 år? Eller har det dröjt högst 6 månader för dom som ätit det?


    De är dåliga på att i formera om hur det påverkar fertiliteten när man vill bli med barn sedan. På FASS står det bara om hur bra medlet är på att få ägglossningen att upphöra men det står inget om hur snabbt och långsamt man kan få tillbaka normal ägglossning sedan om man vill bli gravid. I Den infon jag hittade nämns det att 3-4 månader är vanligt på alla p-piller och att just cerazette kan påverka under längre tid. Det står inget max, antagligen har man inte forskat så mycket på det. Men jag antar att det vanligaste är att det kommer igång efter ett par månader iaf.
Svar på tråden NÄR FÅR MAN MENS IGEN EFTER CERAZETTE?