• viseversa

    Skolan bad oss hålla skolbarn hemma

    Tappadstekspade skrev 2019-09-16 18:42:29 följande:
    Är ditt barn osedvanligt jobbigt och krävande?
    Vad är det för orelevant fråga? Barn har skolplikt trots ev diagnoser så har skolan ansvar att se till så det finns personal på plats för alla barn. Även dom barn som behöver resurs.
  • viseversa
    Anonym (E) skrev 2019-09-16 19:59:35 följande:

    Fråga varför de inte kunde ringa in vikarie?

    Jag jobbar i förskolan och det har hänt att vi har sagt till föräldrarna att barnet behöver stanna hemma för att det är bäst för barnet! Att ringa in en okänd vikarie kan ställa till mer oreda än nytta för barnet... det finns ju oftast en anledning till att barnet har resurs. Tyvärr kan jag inte vad som gäller i skolan och kan inte hjälpa.

    Men jag hade ifrågasatt vad tanken var.. och hur de ska leva upp till skolplikten. Skrivs det någon avvikelse rapport så detta inte händer igen? Vad gör dom om detta uppstår igen?


    Och varför lämnar ni över ansvaret för ett barn som annars behöver resurs på en vikarie undrar jag? Då ska såklart vikarien ta ansvar för resterande barngrupp och en ordinarie ta över ansvaret för berört barn. En vuxen som barnet i alla fall känner igen.
  • viseversa
    Anonym (Lärare) skrev 2019-09-16 20:04:50 följande:

    Ganska säkert är TS barn utagerande. Sådana barn tvingas man ibland be föräldrarna hålla hemma då ordinarie personal saknas. Ingen vikarie vill bli biten, slagen eller spottad på.


    Nej för det är inte vikariera jobb. Då tar dom ordinarie ansvar för berörd elev och vikarien tar ansvar för dom andra eleverna.
  • viseversa
    Anonym (förälder) skrev 2019-09-16 20:52:03 följande:
    Men vad är det för skola du jobbar på?
    Vi har skolplikt i det här landet och skolan är skyldig att se till att alla barn får sin skolgång.
    Har man fått beviljat resurs har man ju en diagnos och då ska inte en vikarie sättas att jobba med den eleven som behöver extra stöd utan en ordinarie personal tar hand om barnet med särskilda behov.
    Vilken tråkig inställning du har när ts tar upp att sonen har resurs, du utgår ifrån att barnet är utåtagerande, man kan ha resurs pga många olika orsaker.
    Ett barn i mitt ena barns klass har resurs eftersom barnet har en cpskada och  behöver hjälp på raster mm då barnet lätt tappar balansen.
    Ett annat hade en resurs då barnet fick diabetes osv.
    Man kan ha resurs för autism eller ADHD utan att vara utåtagerande men även om barnet har det har barnet skolplikt.
    Under skoltid har skolan ansvaret för barnet, föräldrar har jobb att sköta och ska inte behöva ta ledigt för att skolan inte har personal.
    Ja man kan ringa till föräldrar när barn av olika skäl inte uppför sig som förväntat men föräldrar ska inte behöva ta ledigt för att skolan inte har tillräckligt med personal.
    Undrar också vad denna sk "lärare" har för utbildning. Hoppas hen inte jobbar på mina barns skola. Verkar extremt okunnig och oprofessionell. Pinsamt att jag som förälder har mer koll på vad som gäller på skolan än vad en "lärare" har.
  • viseversa
    Anonym (Vikariebank) skrev 2019-09-17 09:39:44 följande:
    Kunde inte du följt din son in i klassrummet och varit resurs istället? Din son följer väl med dig om du säger att det är ok? Han måste ju känna sig tryggare med dig än någon okänd?

    Även om detta inte är i nutid så kan det ju hända igen. Och då måste ni ha en handlingsplan till de tillfällena.
    Okej så då ska skolan betala för ts inkomstförlust hon får när hon gör deras jobb? Eller du kanske trodde ts var hemmamamma som bara sitter och rullar tummarna och dricker te när sonen är i skolan? Är du medveten om att även vi föräldrar till barn med diagnoser har egna arbeten att sköta.
  • viseversa
    Anonym (Vikariebank) skrev 2019-09-17 09:42:11 följande:

    Ursäkta att jag är off topic. Och kanske ställer en kränkande eller dum fråga.

    Jag undrar bara om det fortfarande finns särskola? Är det inte tryggare att låta sitt barn gå där än i vanlig skola? Eller lär man sig inte samma saker? Som sagt. Jag har ingen koll.


    Särskola är för barn med utvecklingsstörning i varierande grad. Och nej alla barn med adhd,autism,add mm mm mm har inte en utvecklingsstörning. Så nu har du lärt dig det.
Svar på tråden Skolan bad oss hålla skolbarn hemma