• Tiina87

    Skolan bad oss hålla skolbarn hemma

    Anonym (E) skrev 2019-09-16 19:59:35 följande:

    Fråga varför de inte kunde ringa in vikarie?

    Jag jobbar i förskolan och det har hänt att vi har sagt till föräldrarna att barnet behöver stanna hemma för att det är bäst för barnet! Att ringa in en okänd vikarie kan ställa till mer oreda än nytta för barnet... det finns ju oftast en anledning till att barnet har resurs. Tyvärr kan jag inte vad som gäller i skolan och kan inte hjälpa.

    Men jag hade ifrågasatt vad tanken var.. och hur de ska leva upp till skolplikten. Skrivs det någon avvikelse rapport så detta inte händer igen? Vad gör dom om detta uppstår igen?


    Står förskolan för inkomstbortfallet under den tiden då?
  • Tiina87
    Anonym (Lärare) skrev 2019-09-16 20:04:50 följande:

    Ganska säkert är TS barn utagerande. Sådana barn tvingas man ibland be föräldrarna hålla hemma då ordinarie personal saknas. Ingen vikarie vill bli biten, slagen eller spottad på.


    Då antar jag att skolan står för inkomstbortfallet ubder den tiden.

    Borde förvissa bli billigare att ta in en vikarie. Ordinarie personal få då ta hand om barnet som vanligen har resurs.
  • Tiina87
    Anonym (Kaha) skrev 2019-09-17 19:37:54 följande:

    Alltså, har inga kunskaper kring TS rättigheter, men om skolan saknar resurs en dag är det väl bättre att pojken stannar hemma än att han förstör för alla andra?

    Med detta menar jag inte att skolan på något sätt har rätt att göra så här, självklart borde lösa frågan, men har nu uppenbarligen inte lyckats göra det.

    Tycker personligen att det är helt rätt att flytta på ett barn som förstör för alla andra. Sen kan man som förälder förklara och ursäkta sitt barns beteende på 1000 olika sätt, men jag är ganska säker på att de vars barn blivit utsatta för pojken inte godtar en enda av de ursäkterna.


    Och vem ska stå för inkomstbortfallet?

    Dessurom verkar det inte vara ts son som förstör för alla andra.
Svar på tråden Skolan bad oss hålla skolbarn hemma