Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Vill ha barn men han vill inte.

    Du har två val, ntingen avstår du från barn och slutar tråna efter det, eller  så lämnar du relationen och hittar en man som vill ha barn med dig. Eller jo, tredje alternativet, lämnar mannen och skaffar barn själv via donation.
    Vad är det du förstår i sammanhanget?

  • BurningDiamond
    Anonym (Ellie) skrev 2019-09-18 14:36:37 följande:
    Absolut, stor skillnad!
    Jag hade förmodligen inte heller stannat i en relation med någon som uttalat var emot att bilda familj. Men jag hade gett rådgivning en chans först i den händelse det skulle finnas saker som min partner behövde få hjälp att reda ut.
    Varför förutsätter du att det är partnern som det är "fel" på och som behöver "reda ut saker"? TS har redan barn och borde kunna nöja sig med det och leva vidare, men hennes biologiska drift tillåter inte det. Känns som om det är lika mycket "fel" på henne och hon har lika stort behov av att "reda ut saker".
  • BurningDiamond
    Anonym (Ellie) skrev 2019-09-18 18:36:59 följande:
    Problemet i TS liv är att hon vill ha barn och partnern inte. Att längta efter barn i en relation ser inte jag som problematiskt i den här tråden (däremot om man är 13 år/har missbruksproblematik/redan har 7 barn etc men det finns andra trådar om det. Att inte vilja ha barn är inte fel. Och det behöver inte skapa problem om man är överens. Här är det inte så.

    Sen talar jag av erfarenhet när jag skriver att det kan finnas bakomliggande orsaker som särskilt män inte gärna talar om. De kanske inte har lärt sig eller fått möjlighet att prata om sånt innan. Det är ovant. Min man (visade det sig) var livrädd för att jag skulle dö. Vårt första barn föddes med akut kejsarsnitt och ingen av oss mådde bra efteråt. Det fanns annat också som han inte uttryckt innan men som vi kunde ta upp med vår terapeut. Det är absolut värt att gå tillsammans, kanske kommer TS också till viktiga insikter.

    Med det sagt, vad TS kan och borde nöja sig med kan varken du eller jag avgöra men uppenbarligen är det ett problem.
    Du baserar hela ditt argument på att "din erfarenhet" är att män behöver terapi, snarare än att TS yttrat något alls om att vare sig TS eller mannen har behov av terapi. Jag ifrågasätter ditt ställningstagande.

    Problemet är att två personer har olika viljor, och med den informationen vi har så är det lika mycket/lite mannen som behöver terapi som kvinnan.
Svar på tråden Vill ha barn men han vill inte.