• HSOF

    Sverige endast några få månader ifrån EUs lägsta arbetslöshet.

    Inför valet 2014 lovade Socialdemokraterna och Stefan Löfven att Sverige skulle ha EUs lägsta arbetslöshet till 2020.

    Idag när det är drygt 4 månader kvar ligger vi starkt på en 22a plats av 28 länder med en arbetslöshet som i det sista istället har ökat till över 7% trots högkonjuktur. För att nå målet måste arbetslösheten sjunka till under 2,1% som motsvarar arbetslösheten i Tjecken som toppar listan med minst arbetslöshet i hela EU.

    Detta var iof inget jag gick på 2013 utan denna utvecklingen är den förväntade för Sverige och värre kommer det troligen bli när vi nu går in i en lågkonjuktur..

  • Svar på tråden Sverige endast några få månader ifrån EUs lägsta arbetslöshet.
  • HSOF
    Anonym (Kim) skrev 2019-09-18 20:17:21 följande:

    Sverige har väl inte haft så hög arbetslöshet som nu på över 20 år.

    Finns ju inga jobb, mitt jobb gick i konkurs i mars och jag har sökt ALLT! Men kan inte ens få ett jäkla säljobb (har även jobbat med att utbilda säljare) men inte ens det får jag.... helt jävla hopplöst!


    Haha precis jag var lite ironisk med detta inlägg ;) Men det kommer säkert dyka upp personer här som hävdar det motsatta. Socialdemokraterna är ju det bästa för Sverige, eller?
  • HSOF
    Pilsner skrev 2019-09-18 22:44:10 följande:

    Och hur hög är sysselsättningsgraden?

    Svar: 68,3%.


    Uruselt om du frågar mig! Och idag kom höstbudgeten. Ett ända stort hål är väl summeringen..
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-19 06:51:11 följande:

    Du har rätt Sverige har lägsta arbetslöshet i EU!

    Sverige är ett underbart land än ..snart är det historia pga moderaterna och de utsattas parti (SD). Ondskans axelmakter!


    Haha precis, det måste vara de mörka krafterna från höger som fifflat med siffrorna på SCB. Eller så är det Ryssarna ;)
  • HSOF
    Mentat skrev 2019-09-19 12:18:55 följande:

    Det var väl ingen som tog påståendet på allvar? Det ar en valrörelsefloskel.

    Däremot visar det sig nu att man har slösat bort högkonjunkturen när vi ser att arbetslösheten är så hög redan i inledningen av en ekonomisk avmattning.


    Nä Löfven har haft med det vid varje riksdagsöppnande fram till efter förra hösten val. Då var det plötsligt bortplockat från talet?!..
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-19 20:55:37 följande:

    de utsattas parti borde förbjudas! 

    En vacker dag kommer detta ske! Kom ihåg Tintin i Amerika då!

    Vad gjorde USA inte med Nazityskland?

    USA kommer rädda världen igen från förfall från Nazister!


    Ja men först måste det finnas några nazister att förgöra? Nazismen dog ut efter Nürnbergrättegångarna. Däremot är det väldigt tragiskt att kommunismen inte dog ut efter sovjets fall!
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-25 19:11:47 följande:

    nazizm kan aldrig förgöras.

    Sd är ett parti som står för nazim!


    Nazism är en ideologi som så vitt jag vet ingen seriös är drivande idag. Mer än att det finns ett fåtal små extrema grupper. Du syftar nog mer på rasism som förekommer i alla kulturer i Sverige är det dock mindre utbrett då vi historiskt sett är väldigt tolleranta av oss. Dock har vi importerat mycket rasism på senare år från andra kulturer där det är mer vanligt.

    Men hur står SD för rasism? Kan du ge några konkreta exempel. Och kom nu inte nu med historia från 80-talet eller att det finns en svans av rasister.
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-25 20:19:37 följande:

    du vet nog inte skillnaden eller likheten mellan rasism och nazism?

    Enligt nazismen tillhör alla människor ett särskilt folk där alla är av samma ras, har samma historia och talar samma språk. En blandning mellan olika ?raser? försvagar folket, vilket enligt nazismen gör det rätt att bekämpa de svagare raserna, för att få en ?rasren? stat.


    Ja och vilka nationer enligt dig har den ideologin idag?

    Och vad har hela detta sidospåret med socialdemokraternas arbetslöshetsmål att göra?
  • HSOF
    KillBill skrev 2019-09-25 20:29:35 följande:

    Tycker du att en sysselsättningsgrad på 68,3% är urusel?

    Sysselsättningsgraden i Sverige bland 15 - 74 åringar är 68,3%. Denna nivå är högst bland alla EUs 28  medlemsstater.  Att sysselsättningen inte är högre beror på att de flesta ungdomar före 20 år går i skola och de flesta äldre över 65 har gått i pension. Tittar vi i stället på sysselsättningsgraden bland 20-64 åringar så ligger den i Sverige på 82,6% även denna nivå är högst bland bland alla EUs 28  medlemsstater.


    Ja man kan vända och vrida på statistiken till sin fördel på hur många sätt man vill. I den statistiken är väl alla låtsasjobb från arbetsförmedlingen samt deltider också inräknade?
  • HSOF
    KillBill skrev 2019-09-25 21:12:33 följande:

    Vrida och vända på statistiken? Alla länder i Europa räknar på samma sätt. Ser man på den genomsnittliga arbetstiden per anställd (när man räknar in deltider) så ligger Sverige högre än både Norge, Finland och Danmark.


    Men vi har fortfarande 7,1 % arbetslöshet och där hamnar vi på 22 plats antar att alla länder mäter på samma sätt där med.

    Sedan tror jag inte andra länder har så många låtsasjobb som Sverige har. Dem är bara till för att snygga till statistiken.
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-25 21:42:35 följande:

    skärp dig!

    Jag förklarade för dig att du har fel.

    Kan inte du ta det?

    Varför byter du ämne istället för att diskutera det aktuella ämnet och vill smita till andra ämne?? Är det så du fungerar i allmänhet? smita från ämnen 


    Nej det är tyvärr du som yrar, låter lite som illusionisten Henrik Arnestad som precis som du påstår att nazisterna marscherar på våra gator. Lite förvrängd samhällsbild kan man tycka!

    Du svarar heller inte på vad som är nazistiskt med SD som du hävdade.

    Ja vi pratar arbetslösheten i denna tråden inte om Nazism!
  • HSOF
    KillBill skrev 2019-09-25 21:48:18 följande:

    Ja det är tríst att partier som M, KD, SD (och senare också C och L ) har slaktat arbetsförmedlingen i en tid då den behövs.


    Saken är väl den att den inte har någon bra funktion idag mer än att kostnaderna har skenat. Den behövs göras om från grunden. Det bästa vore att handla upp dessa tjänster privat. Då får man mer för varje skattekrona.
  • HSOF
    KillBill skrev 2019-09-26 08:38:31 följande:

    Så du anser att den nedläggning av arbetsförmedlingen som SD bidragit till och som kommer leda till nedläggning av ett stort antal av arbetsförmedlings kontor framförallt i mindre orter på landsbygden är bra? Minns du inte Alliansens fiasko med privata jobbcoacher för några år sedan som kostade åtskilliga miljarder och som gav ett mycket magert resultat?


    Nä det var ingen bra lösning det heller men arbetsförmedlingen behöver både bantas och reformeras. De bör istället fokusera på sin kärnverksamhet igen att förmedla jobb.
  • HSOF
    Anonym (M) skrev 2019-09-26 09:12:57 följande:

    Ja du kan ju tacka högern för dem högsta klyftorna i samhället sedan mätningarna började, fler är fattiga och välfärden urholkas för privatisering. Super.


    Ja det är både högern och nuvarande vänsterns fel. Det är importen av människor med låg utbildning som bidrar till ökade klyftor. Men eftersom invandringen av lågutbildade människor har vart som historiskt störst de 5 senaste åren så ökar klyftorna extra mycket nu.

    Detta är ju en medveten strategi som de etablerade partierna har haft de senaste 20 åren eller så. USA är den stora förebilden, där är vi inte rikigt än men snart så.
  • HSOF
    Anonym (M) skrev 2019-09-26 09:23:47 följande:

    Du är ju tappad på riktigt


    Det är ju så man ökar klyftor. Om man importerar en underklass så växer klyftorna är inte skönare logik än så. Kanske mer är du som är tappad.

    Lågt debattklimat du medför här med bakom din anomymitet..
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-26 20:53:07 följande:

    titta vad du skriver om!

    Kallar du detta arbetslöshet??


    Måste vara lite ärlig. Det är lite svårt att debattera med dig då du hela tiden byter ämnen och aldrig kommer med några svar på mina frågor angående dina påståenden.
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-27 08:31:06 följande:
    det går inte diskutera med många här
    lågvattenmärke 
    Ja men nu var det du som inte gick att diskutera med. 
  • HSOF
    Anonym (Eh?) skrev 2019-09-27 08:33:32 följande:
    En äkta vänsterpartist. Flört
    Ja det brukar vara så, mycket känslor men inga sakliga argument ;)
  • HSOF
    Tintin i Amerika skrev 2019-09-28 20:26:36 följande:

    Du var inkluderad i många men du uppfattade nog inte det.

    Ok DIG går inte diskutera med!

    Haj!


    Du förstår inte ens själv hur illa du debatterar. Men hej på dig.
Svar på tråden Sverige endast några få månader ifrån EUs lägsta arbetslöshet.