• Pepsin

    Följas åt - I väntan på IVF och barn

    Hej! Åh vilken passande tråd för mig!

    Jag är 26 och mannen 27 år och vi har försökt få barn i ca 1 år. Utredningen är nästan klar och det enda som återstår är äggledarundersökningen för mig som blir nästa vecka tror jag! Fick mens idag och den styr ju :) Förra veckan fick vi provsvar på mannens spermaprov som tyvärr visade grav nedsatt i antalet spermier. För min del såg allt bra ut. De gjorde ultraljud även på mannen och allt såg bra ut så han ska lämna ett till spermaprov i december. Sen påbörjat vi ivf i början av nästa år :)

  • Pepsin

    Japp ICSI! Vi kör via landstinget! Ingen kötid och vi fick komma på en första träff redan samma vecka vi ringde. Känns så bra!


    Meili skrev 2019-09-23 21:13:38 följande:

    Välkommen! Blir det ICSI för er då också med tanke på nedsatta spermier? Kommer ni köra via landsting eller privat? Så spännande att följas åt.


  • Pepsin
    Doftljuset skrev 2019-09-23 21:19:47 följande:

    Hoppar gärna på tåget här.Vi har precis börjar med vårat första IVF försök-vi började utredningen i April,remiss i Maj,valde och bokade tid tills nu i september.Fick mens häromdagen och började då med sprutorna.Imorgon har vi UL,hoppas kroppen regagerat positivt på behandligen. Jätte skumt grej att ta sprutor på sig själv men ni och vi, fan vad vi är kämpar<3 Jag och min respektive har försökt i 2 år, han har dåliga simmare och jag har lång menscykel ( 32-35 dagar).Vi kör korta protokollet nu och enda jag vet, är att dom ser positivt på att jag har mycket äggreserver. Annars har jag insett att jag har ganska dålig koll, väldigt på läst men ändå är man lagom lost.


    Åh så spännande! Håller verkligen tummen för er! <3. Hur upplevde du äggledarundersökningen?
  • Pepsin

    Nu har jag varit på äggledarundersökning och det gick bra! Eventuellt dålig passage i ena äggledaren, de kunde inte säga om det var normalt eller sämre för det var något strul men troligen dåligt. Men det påverkar inte planen för oss eftersom vi kommer påbörja IVF runt årsskiftet :)

  • Pepsin
    Meili skrev 2019-10-21 08:16:19 följande:

    Så bra nyheter! Har ni stått i kö länge?


    Ingen kö alls i mitt landsting! :) sökte hjälp i augusti och utredningen kommer vara klar i december. Ivf start i januari :)
  • Pepsin
    Kisskasst skrev 2019-11-05 22:23:41 följande:

    Jag är 26 och min sambo 27 vi har försökt få barn i 5år.

    Hunnit med 3 missfall och ett utomkveds som slutade med brusten äggledare och akutoperation.

    Efter det 1års väntan efter utomkveds på att få starta utredning där allting såg bra ut förutom att dom vid spolningen inte kunde vara 100% säker på om det fanns flöde i vänster äggledare.

    Detta slutade med remiss till Livio-umeå. Tror vi väntade ca 6mån och fick sedan komma på vårat första besök. Där dom då ville att jag skulle ha tagit cellprov innan jag fick påbörja behandling. Så då var det bara hem till piteå boka tid ta provet och vänta. All denna väntan kan driva en till vansinne ellerhur ?!!

    Men efter mycket om och men fick vi påbörja behandling. Gått igenom äggplock (15ägg) 7st befruktade ???? dagen för insättning var igår 4/11. De hade då redan frusit in 3st och väntade på att se om fler skulle klara av infrysning.

    Så nu ! Nu har jag mitt lilla embryo i magen ???? men jag är så otroligt nervös över vad som ska hända nu !! Vill känna lycka men jag vågar inte. Är nästan lite ångest.

    Är så less på att hoppas och bli lycklig för att få det slängt tillbaka i ansiktet.


    Hej! Vilken himla lång resa ni behövt uthärda... håller verkligen tummen hårt för att embryot i magen ska fortsätta utvecklas! Uppdatera gärna <3
  • Pepsin

    Efter mååånga månaders kämpande så plussade vi spontant i november. V 8 imorgon. Jag hejar på er som har ivf framför er! <3

  • Pepsin
    bonzo skrev 2019-12-12 09:43:31 följande:

    Grattis vad roligt! Hur länge hade ni försökt? Jag har precis fått minus efter min tredje kur av letrozol. Tänkte ta två kurer till och om det inte funkar prova ivf.


    Tack så mycket! Vi hade försökt 14-15 ägglossningar. Helt Galet för vi hade helt tappat hoppet. Min man hade extremt få spermier, men det behövs ju faktiskt bara en... <3
Svar på tråden Följas åt - I väntan på IVF och barn