Inlägg från: Anonym (känner igen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (känner igen)

    Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!

    Anonym (Hjälplös) skrev 2019-09-22 10:14:00 följande:

    Hej på er,

    Jag och min man har ett problem som verkligen håller på att spräcka vår relation - han är arbetslös och hittar inte jobb!

    Min man kom till Sverige för två år sedan och har sedan dagen han kom gjort allt för att fort lära sig svenska (vilket han lyckats med) för att kunna hitta ett jobb så fort som möjligt! Han har arbetat med diverse småjobb som timvikarie och städare men nu känner vi att det verkligen är dags för honom att få ett riktigt jobb! Men vad gör vi för fel?

    Han har jättefint CV med fina meriter från sitt hemland men trots sökningar till säkert 1000 jobb, både spontan och på annonser samt lämnat cv på arbetsplatser så har ingen ens hört av sig för intervju? Vad är felet???

    Min man har tappat självförtroendet totalt och känner sig helt värdelös. Jag får också ständigt höra hur värdelös jag är som är svensk men inte kan hjälpa honom in på ett jobb heller.. har ingen kontakt med mina föräldrar och har inga vänner som kan hjälpa till = inga kontakter. Han beskyller mig för att göra fel när jag söker jobb åt honom och att jag inte har någon koll alls på hur jobbsökning fungerar..

    Vi har ett barn på 6 månader och vill gärna ha fler barn, skaffa hus och flytta från staden vi bor i, men vi sitter fast i denna situation och tar oss inte ur :(... vi älskar varandra och vill leva tillsammans men vi lever i en enorm hopplöshet och depression pga arbetslösheten. Hur gör man? Hur svårt ska det vara att få ett jobb?? Hur ska man bära sig åt? Han är givetvis inskriven på arbetsförmedlingen.

    Om inte vi har löst detta inom ett år känner jag att jag tar livet av mig! Jag orkar inte se min mans tidigare så glada ansikte nu vara full av hopplöshet och hans tappade förtroende för mig gör att jag känner mig värdelös.. jag vill ingenting längre!


    Tyvärr är många arbetslösa nu. Har själv tre vuxna söner som kämpar som bara den för att få jobb. En av sönerna hade fått jobb postnord om han bara haft körkort. Jag säger detsamma till dig som jag säger till mina söner. 


    Enda sättet att garanterat få jobb är att studera på specificerade utbildningar som har stort behov av folk. Läkare, sjuksköterska, lärare m.m.
    Han kan inte tänka sig att studera på universitetet?

  • Anonym (känner igen)

    Alla jag känner som studerat på ovanstående utbildningar har fått arbete redan under utbildningen.

  • Anonym (känner igen)

    Glömde skriva att enda anledningen till att ena sonen öht fick ett jobberbjudande var p.g.a kontakter. Han hade vänner som rekommenderade honom. 


    Om din kille inte har kontakter så är det oerhört svårt. Har ni satt upp hans CV på linked in? Har du några kontakter och vågar du stå i god för din kille?


    Om inte annat kvarstår rekommendationen att plugga vidare.

  • Anonym (känner igen)

    Han kan inte tänka sig att jobba som taxichaufför då? Där borde det väl vara enkelt att få jobb utan utbildning?

  • Anonym (känner igen)
    Anonym (O) skrev 2019-09-22 20:40:26 följande:

    Det hjälper nog en hel del med ett svenskt efternamn...


    Då kanske TS man kan prova med att byta namn/efternamn och se om det hjälper. Glad
Svar på tråden Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!