• Anonym (a)

    Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!

    Jag undrar som andra: Vad är det för utbildning han har? Inom vilka brancher söker han jobb? Hur gammal är han?

    Att utbilda sig till tex lokförare, busschaufför etc ger ju ett jobb efteråt, men kanske inget han kan tänka sig?

    Min man (också utländsk, i 45-årsåldern, rätt kass svenska) fick jobb via en lokal jobb-sida på facebook. Har ni provat det? Det blev inget jobb där längre utbildning krävdes, men han har nu fast anställning, arbetskamrater och en egen inkomst (även om den är låg).

  • Anonym (a)

    En annan sak... min man kände sig värdelös en period som arbetslös. Han hade tänkt lämna oss och flytta tillbaka till sitt hemland. Det som fick honom att känna sig lite bättre var att jag förklarade hur viktig han trots allt var för familjen, och att "bara gå hemma" inte alls var att förakta. Han kunde stötta mig i hemmet när andra barnet var nyfött. Han kunde sedan hämta och lämna på förskolan så barnen fick korta dagar när han sökte jobb. Han möjliggjorde för mig att kunna jobba kväll och natt, och därmed jobba med det jag önskade. Han bidrog till vårt hus, vår familj, och vår inkomst (genom att jag kunde jobba när han hade barnen). Det var aldrig viktigt för mig att han skulle få ett jobb snabbt, även om vi hade ansträngd ekonomi.

  • Anonym (a)
    Tow2Mater skrev 2019-09-24 13:44:11 följande:
    Varfor kan han inte ha tolk?

    fp.trafikverket.se/Boka/#/help

    Ring kundtjänsten om du vill:


    boka eller avboka prov och saknar Mobilt BankID boka prov med dispens för tolk eller muntlig tolk avboka ditt prov dygnet runt med hjälp av vår självservicetjänst
    Det funkar inte för högre än B-körkort. Däremot kan han (som jag förstår det) be om dispans för att få längre tid på sig att svara på frågorna.

    Hur som helst bör han lära sig bättre svenska först. Jag antar att han gått SFI? Han bör fortsätta med tex SAS (svenska som andraspråk). Det finns också kurser som SFL (Svenska för lastbilsförare - googla).

    Kan han kanske ta truckkörkort? Har han ens svenskt B-körkort? Det kan han få ta med prov på engelska, alt hemspråk eller tolk. Får han det kan han sedan ta taxikort tex. 
Svar på tråden Arbetslös man - vår relation håller på att gå under!