Inlägg från: Anonym (Tomte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tomte)

    BF Juni 2020

    Hoppar in här (men håller mig, åtminstone till en början, endast här och inte på fb) :) Plussade 14/10 och bf är 23 juni.

    Är glad men har dessvärre ganska mycket missfallstankar. Är nästan inställd på det. Hade BIM igår och det känns fortfarande som att mensen ska komma när som helst. Har lite mensvärk och inte så många övriga gravidsymptom. Känns eller syns inget på brösten och mår inte särskilt illa. Det enda är att jag har liite huvudvärk, är smått yrslig ibland och lite varm.

    Är min tredje graviditet men går det vägen blir det mitt första barn, eftersom jag gjort abort de två första gångerna. Tyckte att jag hade mer symptom de andra graviditeterna så är väl därför jag oroar mig..

    Men hoppas verkligen på att det ska gå bra för alla oss härinne :)

  • Anonym (Tomte)

    Finns någon mer som har mensvärk/stick och hugg som symptom? Lätt molande värk vet jag är vanligt, men tänker på värk som känns rätt rejält..

    När jag hade lagt mig igår fick jag ganska kraftig värk, började nästan må illa. Tänkte att det var kört och att jag troligen skulle vakna upp med blod i sängen nästa dag. Men idag har det varit lugnare, förutom lite huggande och stickande känslor i underlivet då och då.

    Dessutom har jag blivit sjuk, halsont och lätt feber.. Och så googlar man och hittar att feber+gravid kan vara jättefarligt för fostret. Suck, haha.

    Är ju bara i vecka 4 + 2 så går väl än så länge tyvärr med känslan av att allt kan hända.. Men hoppas verkligen det ska gå :)

  • Anonym (Tomte)
    vår sommar skrev 2019-10-17 18:24:50 följande:

    Jag har väldigt mycket molvärk, särskilt i början, liksom sticker till inne i slidan mot rumpan. Svårt att beskriva men set liksom nyper till. Mycket mensvärk. Jag är i 6+5 idag och har varit och sett den lill* på vul idag så antar att det är normalt. Vill minnas att det va lika med min minsta oxå.


    Tack! :) Ja, precis så! Stick som går bakåt liksom. Skönt att veta att det inte behöver vara något konstigt då :) Vad underbart med positivt ultraljud :) Skulle också vilja göra ett tidigt men vet tyvärr inte hur tidigt man får göra inom det landsting jag tillhör..
  • Anonym (Tomte)

    Vecka 4+6 idag. Fortfarande inga direkt starka symptom. Har molvärk då och då och även flytningar som hela tiden får mig att tro att det är "mensen" som kommer. Springer typ in på toa varannan timme och kollar..

    Brösten ser ut som vanligt men idag känner jag att de börjat ömma en aning mer. Inte så mycket på vårtorna utan mer runt om brösten liksom. Känns nästan som en träningsvärk men vet inte var det skulle komma ifrån, då jag inte tränat på en vecka haha.

    Illamående är jag inte alls. Möjligt att jag inte är lika hungrig/sugen som jag brukar men har absolut inget problem med att äta. Gillar kaffe fortfarande, även om jag försöker dra ner på det.

    Har också det här behovet av att testa mig regelbundet för att se om plusset blir starkare. Tagit typ ytterligare fem sedan jag plussade förra veckan, haha. Samtidigt att jag inte vill stressa med det. Lutar nog åt att jag kanske tar ett test mot slutet av veckan tidigast nästa gång, har ändå ett par kvar.

    En fundering, vad äter ni andra för kosttillskott? Äter ni något utöver folsyra (det är det enda jag tar just nu), som vitaminer osv? :)

  • Anonym (Tomte)

    Vecka 5+2 idag. Någon mer än jag som ibland upplever att gravidsymptomen går fram och tillbaka? Imorse kände jag mig exempelvis väldigt gravid (och teststickan visade tydligt starkare plus också) och nu på eftermiddagen/kvällen har jag känt mig ganska som vanligt. Var lite samma sak igår. Man blir ju lite orolig när det händer och tänker att det är på väg att stanna av.. Någon mer?

  • Anonym (Tomte)

    Vecka 5+6 idag. Usch vad dagarna går sakta, haha. Känns verkligen som eeevighet sedan jag plussade.

    På tal om detta med att inte enbart känna glada känslor. Vet inte om det beror på att det är mitt första barn men helsike vad jag oroar mig för så mycket just nu. Är som att jag funderar på hur allt jag gör kan påverka barnet. Typ om jag har på mig ett par tajta byxor, om jag fryser, om jag svettas, om jag dricker något iskallt, duschar varmt, cyklar över ett gupp, missar lunchen, äter för mycket osv osv.

    Oroar mig även för att jag har nån form av infektion (typ urinvägs) då jag nästan hela tiden känner mig småfrusen och hängig. Och så denna förkylning jag haft i långt över en vecka och som aldrig verkar ge med sig... Så även om jag är jätteglad över graviditeten går väldigt mycket tid åt till oro och att tänka på allt som kan gå fel.

    Än så länge inte överdrivet mycket symptom. Brösten ömmar en del och har även som smått börjat känna lite avsmak för viss mat och sug efter annan. Brukar vanligen äta "nyttig" mat men nu känner jag nästan bara för färdigmat, typ nudlar och pastarätter, medan tanken på en nyttig sallad bara känns jobbig. Tror jag mest hört att det brukar va tvärtom, hehe.

    Men tog min sista teststicka imorse som såg ut att visa så starkt plus som det går, så det känns ju som ett någorlunda bra tecken än så länge i alla fall :)

  • Anonym (Tomte)
    norrlänningen89 skrev 2019-10-28 18:37:26 följande:

    Jag tillhör, tack och lov, dom som inte oroar mig, tur är väl det då jag är fullt upptagen med att må dåligt pga alla symtom och annat. XD och som grädde på moset blev jag förkyld i förrgår, känner mig inte stor på jorden. Eller, min enda oro är att jag skulle vänta tvillingar, och det är därför jag mår så dåligt dåligt. :/

    Det är väldigt vanligt att man blir sugen på tex pasta, speciellt längre in i graviditeten, då kroppen behöver energin.

    Själv har jag väldigt svårt för kött och varm mat. Det enda jag får typ i mig nu är baguette med smör och keso, kalaspuffar, Tom och Jerry-kex, och banan.. dricka ett glas med något tar typ en evighet då jag inte kan dricka så mycket åt gången.

    Är avis på er som inte har så mycket symtom, (jag har massor, ni kan få lite av mig ;)), illamående, ont, luktsinnet, trötthet, krånglig mage, you name it and I probably have it. XD #småttbitter


    Ja, tänk så olika det kan vara :o Får jag starka symptom kommer jag antagligen ångra att jag önskade mig dom. Medan jag nu åtminstone skulle vilja få liiite mer, haha...

    Usch stackare. Skönt att inte oroa sig så mycket, men inte alls skönt att må sådär pyton ;( Skulle gärna ta lite från dig om jag kunde ;) Hoppas du mår bättre snart :)
  • Anonym (Tomte)
    Hejsanhoppsanlillebror1 skrev 2019-10-28 21:37:50 följande:

    Samma här med symptom och oroligheterna????????


    Skönt att inte vara ensam :) Men usch visst är det jobbigt ;( Man vill ju bara njuta av att vänta barn men så kommer istället alla dessa negativa tankar.

    Min google-historik är nu typ full av "är det farligt att blabla gravid"-sökningar. Haha, hoppas ingen råkar se det. Jag framstår nog som rätt hysterisk, hehe.
  • Anonym (Tomte)
    Undrandee skrev 2019-10-30 14:18:09 följande:

    Hoppar in jag med!

    Är gravid i vecka 6+0 ( femte graviditeten men fjärde barnet)

    Mina andra barn är 9, 7 och 5 :)

    BF 22 juni

    visst räknas 6+0 som vecka 7? Haha, har glömt det där hur man räknar ;)


    Grattis! :) Yes, vecka 6+0 = Vecka 7 första dagen ;)
  • Anonym (Tomte)
    Stephie91 skrev 2019-10-30 07:31:44 följande:

    Hej allihopa ! Tänkte kolla om det är okey att jag också skriver här i tråden ? Brukar inte vara så social i forumtrådar då detta är första gången jag blev medlem här på familjeliv :) plussade den 18de denna månad och det kommer att bli mitt andra barn :) har en 5 årig pojke ,har 2 missfall sedan innan så jag är ju lite nervös men det va mycket stress som orsakade dem så jag är mycket lugnare nu iallafall ? jag är i v. 8 (7+2) nu och har möte med BM på måndag nästa vecka ????


    Grattis och välkommen! :)
Svar på tråden BF Juni 2020