• Enniie

    BF Juni 2020

    Tikka1986 skrev 2019-10-24 17:29:34 följande:

    Hej. Med hänvisning till min förra bild på gravtestet, tror ni att jag kan ta ett digitalt? Det förra testet tog jag ju mitt på dagen ca 1 timme efter att jag hade kissat.


    När hade du bim?
  • Enniie

    Idag lyckades jag fånga hjärtljuden med dopplern hemma. Helt otrolig känsla med bekräftelse att allt är bra.

  • Enniie
    vår sommar skrev 2019-10-30 15:57:49 följande:

    Oj va häftigt, vilken vecka är du i? Hur långt gången måste man va för att kunna höra nått?


    Jag är i vecka 9 (8+4) enligt appen. Och det är nog det tidigaste jag själv hört hjärtljud. Det rekommenderas annars mellan vecka 13-16 om man köper en doppler för hemmabruk. Så det blev en trevlig överraskning. <3
  • Enniie
    norrlänningen89 skrev 2019-10-30 16:24:01 följande:

    Hörde av mig MVC förra veckan, torsdag morgon, och har fortfarande inte fått någon återkoppling. >( Jag är så less på vården, är så less på att behöva ha SÅ mycket med dom att göra, att man ska behöva jaga dom för allt! :(

    Måendet är fortfarande bara ett enda svart håll, men nu med en redig förkylning på det hela. Känner att det kanske är dags att försöka reda ut (dom icke befintliga) känslorna, och om jag vill behålla, då jag gått in i vecka 8 nu.. :/ hade varit enklare om jag hade någon att prata med om allt detta, helt klart.. :(


    Så länge ska man ändå inte behöva vänta. Har dom inga telefontider?

    Vad är det som gör att du tvekar? Jag lyssnar gärna.
  • Enniie
    vår sommar skrev 2019-10-30 18:08:39 följande:

    Jag är oxå i 8+4 :)


    Åh, kul! Hur mår du?
  • Enniie
    norrlänningen89 skrev 2019-10-30 18:45:05 följande:

    Jo, det har dom, men det innebär hursom att jag måste jaga dom. :/ men skickade iväg ett meddelande via 1177, så får jag väl se.

    Våran situation, eller min ,eller ja.. att jag är kroniskt sjuk, sjukskriven, vet inte vad som kommer att bli med mig. Att jag inte har några känslor överhuvudtaget över denna graviditet.. när jag blev oplanerat med sonen 2013 så fick jag panik över tanken att behålla, och panik över tanken att göra abort, så jag valde mellan pest eller kolera.. nu.. Jag känner mig inte glad över graviditeten, har gått tre veckor nu sen jag plussade, jag känner som ingenting. Tanken på abort ger mig inte heller några speciella känslor. Mådde illa hela förra graviditeten, enda anledningen varför jag klarade av det var nog mest för att jag inte visste att jag skulle göra det, medan nu vet jag annars. Jag var friskare i kroppen förra graviditeten, än vad jag är i dagsläget..

    Har inte lika mycket känslan av att något är fel i kroppen som jag hade förra veckan, men det känns fortfarande inte bra. Rädslan över att mående beror på tvillingar ligger i bakhuvudet hela tiden, och största anledningen till att jag tar mig genom dagarna är att jag sover typ 16 timmar/dygn.

    En anledning till att jag överväger abort är nog mycket det där bristen på känslor.. Jag är en v ä l d i g t känslomänniska i vanliga fall, så är nog därför avsaknaden av känslorna som gör att jag tvekar, för jag kan måla om ett rum 10000 gånger för att jag inte får rätt känsla, förra graviditeten kunde jag avgöra vad jag ville pga känslorna, och typ alla andra beslut och dyligt. Varför finns dom inte här nu? Varför känner jag mig så.. tom?

    Min man vill behålla, har aldrig funnits någon annan tanke för han, lämnade för han att jag överväger, men han tog mig inte seriöst.


    Var graviditeten oväntad? Tänker om det är chocken som gör att du inte riktigt kan acceptera att du är gravid?

    Att vara gravid betyder inte per automatik en euforiskt lycka 24/7.

    Jag kan erkänna att jag ångrat mig många gånger under dessa veckor, och precis som du, känner väldigt lite lycka över vad som komma skall. Men, jag tänker också att det inte gör någonting.

    Ännu svårare blir det kanske när din man är så fastställd p att behålla, så du inte kan yttra dessa tankar till honom, och faktiskt diskutera det? Jag lider verkligen med dig. Men det är inte fel att du inte känner något nu. <3

    Vad är det värsta, med denna graviditet? Vad exakt är du orolig eller rädd för?
  • Enniie
    norrlänningen89 skrev 2019-10-31 11:47:27 följande:

    Oja, det kan man säga. Blev gravid trots skydd. Det är ju just det, jag fick som inga ordentliga chock-känslor. Jag började skaka lite när jag fick plus på stickan, men efter det tänder som att kroppen automatiskt stängde av.

    Det ber jag absolut inte om, eller förväntar mig, det är min andra graviditet och var inte lycklig hela tiden då, grejen är just den att jag har inga känslor.

    Värsta ät att må illa hela tiden och inte kunna äta, ät hellre ty9 döende på riktigt än att må illa, h a t a r verkligen att må illa, det är som inget som hjälper mot det. Enda oron jag har är att mående beror på tvillingar, annars är jag som bara avstängd. Vill inte hantera det här nu, det är så mycket med annat.


    För att iallafall underlätta illamåendet, äter du postafen eller lergigan? För att om du redan är tveksam, så gör ju inte de dåliga måendet saken bättre säkert. Det ÄR ju skitjobbigt att må apa såhär i början och man undrar konstant va tusan man gett sig in på.

    Har du tvillingar i släkten? Kan du inte be om ett vul nu i veckan, eller nästa vecka? Jag tänker att det kanske lugnar?
  • Enniie
    norrlänningen89 skrev 2019-10-31 13:36:05 följande:

    Hjälper tyvärr inte. Och jag fick ju som inte bara en, eller två gravidsymtom och i så där snäll och måttlig skala. :/ plus så blev jag rejält förkyld för några dagar sen, och bl.a. reumatisk sjukdom och sensitisering sen tidigare.

    Ja, jag har ju det.

    Fick just jag ä n t l i g e n återkoppling av MVC och JAG BLEV BEVILJAD ett VUL på torsdag 7/11. :D nu mår jag istället dåligt över att kvinnan jag pratade med lät otrevlig.-_-


    Usch. Allt på en och samma gång.

    Va bra! Men det verkar som om varannan gravid har oturen att få en suring på telefonen. Helt utan anledning. Jag hoppas iallafall att ditt besök där blir positivt. <3
  • Enniie
    norrlänningen89 skrev 2019-10-31 16:12:12 följande:

    Min superkraft är att träffa av stolpskott, i alla typer av sammanhang.. -_- XD själv tycker man som att "jahaja, byt jobb!" Är ju inte som att man ringer för att bara vara jobbig och jävligt.. men det blir nog bra, vad än det visar, så kommer det lösa sig i slutändan.


    Känner igen det där. ;D Puckon finns det tyvärr gott om. Lycka till när det är dags. Och här kan du ju alltid ösa ur dig.
  • Enniie

    Självklart är du välkommen till fbgrubben.

    Jennie Lilja heter jag, och har 4 av mina barn som omslagsbild. Skicka en vänförfrågan så kan jag bjuda in dig till gruppen.

Svar på tråden BF Juni 2020