Inlägg från: Anonym (Fjärde barnet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fjärde barnet)

    BF Juni 2020

    Anonym (3an) skrev 2019-11-07 20:32:21 följande:

    Beräknad omkring den 25e juni med tredje barnet. Är 32 år gammal! Ni mammor över 30, har ni fått gjort KUB ? Eller tidigt UL?


    I en del landsting erbjuds det endast till mammor över 35 år, men om en betalar själv kan det vara möjligt att göra ändå.
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Jag tycker personligen att det är svårt att förhålla sig till en sannolikhetsbedömning som kub innebär. Det blir NIPT för oss. Men vi kommer att erbjudas KUB så kommer ändå inte att tacka nej till det. Har ännu inte varit i kontakt med mvc, men behöver nog ta kontakt rätt snart. Är i v.8+0 nu.

    Norrlänningen: Så tråkigt med din katt :(

    Skönt att vul:et visade att det inte var fler än en.

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Lulea123 skrev 2019-11-09 11:31:41 följande:

    Nån annan med IBS som är gravid?


    Jag har det. Har varit lite olika hur den biten påverkats under graviditeterna. Men jag funderar just nu på om illamåendet också har att göra med att magen blir så mkt trögare pga hormoner osv. Till sist blir d alls inte bra. Vilket skedde här för ca 2v sen. Men sen gick d till sig igen.

    Svårt..
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Tomte) skrev 2019-11-09 18:46:17 följande:

    Femte dagen i vecka 8. Har mått rätt kasst i veckan, varit urtrött och väldigt kräsen med maten. Fått illamåendeattacker av att tänka på viss typ av mat.

    Så idag helt plötsligt har jag bara känt mig så... ogravid. Är piggare och kan tänka mig att äta i princip allt. På ett sätt kanske jag ska vara tacksam, läser ju hur dåligt många i tråden mår. Samtidigt som jag inte kan låta bli att känna en liten gnagande oro över att något inte är som det ska. Är ju så långt kvar tills jag får se den lille på bild också :/


    Ja, det är ju ett observandum om symtomen plötsligt försvinner.. Hur är det i övrigt då? Några bruna flyttningar? Nån smärta?

    Det är ju lördag idag, kanske du kunnat vila ut på ett annat å därför kännare dig piggare?
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Enniie skrev 2019-11-09 20:22:00 följande:

    Jag har märkt att jag får "fria dagar". Detta händer kanske 1-2 dagar i veckan där nästan alla symtom försvinner.

    Jag mår förövrigt ganska risigt och kan knappt äta eller dricka. Som igår, så mådde jag knappt illa alls. Hade helt enkelt en bra dag. Idag är allt som vanligt igen, så jag har lärt mig uppskatta de symtomfria dagarna.


    Men gu så skönt att få paus emellanåt då en har lite chans att ?repa sig?, äta, göra nåt ?vettigt? mm.

    Jag ?kraschar? efter att jag jobbat några dagar. Blir inte många knop alls hemma. Försöker acceptera att det får vara så just nu. Hoppas det ger sig snart, för är inte hållbart i längden.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    kristina27 skrev 2019-11-10 16:20:24 följande:

    Jag har fått missfall nu i vecka 11. Är helt förstörd så jag säger tack för mig och lycka till alla ni andra<3


    Åh, stackars dej! Lider med dej. Stor kram! Ta hand om dej nu. Det blir bättre. En dag blir det er tur igen.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    norrlänningen89 skrev 2019-11-11 13:50:50 följande:

    Känns som att det finns hopp om liv. Har ju haft problem med extrem magkatarr sen jag blev gravid, kom på att prova sluta med Omeprazolen och det har, tacka gudarna, hjälpt en del. :) även full dos med vitamin B6 har funkat bra. Men jag kan inte äta kött, eller mat med kryddor, varm mat, eller normala portioner. Lever just nu på mjölk, banan och Risifrutti, måste äta typ efter 2 timmar, men det är ju inget konstigt när jag inte kan äta mig? -_-


    Men så bra å skönt att du hittat ett sätt som fungerar för dej! Låter positivt med hopp om livet! :) Vilket b6-preparat tar du? Har själv kikat runt lite på olika b-vit. Har läst att det kan hjälpa mot illamåendet. Men verkar som en inte ska ta för mkt heller.

    Här varierar det från dag till dag vilken mat som funkar. Har varit mest syrligt å salt som gått hem typ tomatskivor, saltsyrlig dressing, mjukost + tomat, avokado m örtsalt, eko apelsinjuice.

    Suktar efter en viss godissort, som verkar som spårlöst försvunnen på varenda affär. Typ hård hallonröd oval syrlig m lite svart inuti.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Anonym (Hej90) skrev 2019-11-11 07:14:40 följande:

    Hej! 

    Hoppar in i tråden här (håller mig anonym ett tag till)

    Är i v. 8 och det är min första graviditet.

    Tänkte bara höra hur det är för er andra med illamående?

    Jag är konstant, molande illamående, från att jag vaknar till att jag stupar i sängen på kvällen. Det är som en blöt filt över allt jag gör, ingenting känns kul, blir äcklad av tanken på all sorts mat, alla sociala tillställningar känns bara jobbiga men värst av allt är på jobbet.er? Det kom som över en natt i vecka 7.

    a


    Jag förstår känslan!! Såå jobbigt!! Samma här. Extra jobbigt. såklart att hålla upp fasaden på jobbet också.

    Jag tror det är därför jag kraschar efter bara nå dagars jobb. Här blir det ingenting mer än nödvändigt hemma. Mannen får steppa upp.

    Jag gjorde nåt förra veckan som jag aldrig gjort tidigare. Köpte en godispåse å snaskade på under dan för att stå ut. Tog också udden av värsta illamåendevågorna när de dök upp. Har tidigare graviditeter kört m körsbärstomater som ju kanske e lite nyttigare.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    norrlänningen89 skrev 2019-11-11 19:19:48 följande:

    Bara för att jag skrev inlägget så har jag mått dåligt efter lunch. XD Jag tar full dos, 3 om dagen, av "Beviplex forte", när jag läste omkring om det så verkar det viktigaste vara att man ser till att man får i sig olika sorter så man inte får obalans i dom olika typerna.


    Amen är det inte typsikt!

    Kikade på beviplex forte, kanske prövar det jag med. Äter ju dock multivit, ska kika hur mkt b-vit den innehåller först.

    Idag har inte varit nån bra ?gravid-dag?. Inledde dagen m lite bruna flytn. Har tidigare grav. haft det lite så vid nr2 emellanåt. Men tyckte det var lite tendens till vattnig flytn. med, å då sätter ?MA-tankarna? direkt igång på spinn. Nu känner jag mig väldigt osäker med ens, vart detta kommer att ta vägen... Har annars inte haft så mkt bruna flytningar eller blödn. alls denna graviditet.

    Jag tänker mkt på att detta är sista chansen för mig. Om denna graviditet inte går vägen tror jag inte det blir någon fler. Vet inte om jag orkar, varken psykiskt eller fysiskt, att gå igenom första tiden av en graviditet igen. Dessutom passerar jag min gräns åldersmässigt för ?sista barnet?. Så känns så avgörande just nu för mkt i livet, hur denna graviditet artar sig.. Underlättar ju inte precis för ens mående. Men känner mig ändå ganska ok med hur det än blir.
  • Anonym (Fjärde barnet)
    Tikka1986 skrev 2019-11-13 15:44:31 följande:

    Ang godiset, det finns på Dollarstore (iaf här) så värt att kolla om ni har Dollarstore där du bor :)


    Tack för tips!! Ska genast kolla :))
Svar på tråden BF Juni 2020