• Krickis

    Skolios..

    Jag har oxp skolios och hade över 30 grader. Jag hade korsett från oktober i sjuan till maj i nian. Jag hade en bostonkorsett och den har man i 23 timmar. Jag ljuger om jag säger att det var kul. Det som jag upplevde jobbigast var att ingen visste vad den var. Alltså mer pinsamt än att den var ivägen för mig. När jag var färdig växt och blev av med korsetten så hade jag 16 grader. Fuskade dock mycket och lämnade den hemma när föräldrarna var på jobbet och jag skulle på skolan. Gömde den i skogen när jag skulle på fest. Jag var 16 när jag blev av med den och är 43 nu. Har inga problem med ryggen idag vilket jag nog kan tacka korsetten för.

  • Krickis

    Glömde att säga att ja, man blir stel som en robot över ryggen. Får en otroligt rak hållning. Vet att mina föräldrar fick göra avdrag på skatten för att kläderna slets på ett onaturligt sätt oxå. Dock var ju detta en massa år sen. Vet inte hur det är nu. Jag tycker ni ska bolla med ortopeden, dom kan ju detta.

  • Krickis
    scrapparlotta skrev 2019-10-04 07:50:59 följande:

    Tack för ditt svar. Just det att min dotter kommer fuska och inte ha den är jag lite orolig för med dom veckor vi inte är hemma. Men hon måste ha hjälp att knäppa den där bak eller. Lillasyster är ju hemma..hon får ha koll på att den används och hjälpa henna.

    Kan ryggen bli rakare? Det så läkaren vi var hos i förrgår att det blir den inte med korsett...man bara ser till att ryggen inte blir mer krokig. Är bara vid op som den blir rak...

    Detta kommer kännas som ett fängelse för min dotter att ha den så länge . Hur funkade gympan för dig?


    På gympan och på disco fick jag vara utan. Minns lyckan att sitta där på discot med ryggen som en ostkrok, lyckan var total. Att ta på den efter gympan var lite jobbigt då omklädningsrummet var fuktigt. Då fick min bästa kompis hjälpa mig, men sen lärde jag mig själv rätt fort. Det där med att motverka fusk är svårt tror jag. För mig blev ryggen rakare, iaf om man ska tror röntgenplåtarna. Det gick till och med att se för mig.
  • Krickis
    scrapparlotta skrev 2019-10-04 11:49:00 följande:

    Oj...Inga jeans? Då har vi problem...hon vägrar ha nåt annat. Hon bor i sina jeans...går det inte alls att ha jeans?


    Jag kunde ha jeans utan problem. Sovningen som det skrivits endel om var lite sådär i början. Kom på en egen lösning på det, jag sov nästan bäst direkt på en matta på golvet, konstigt nog.

    Jag tror att man vänjer sig vid allt det där.

    Minns en väldigt pinsam grej när jag gick i nian. Skulle få åka med en skitsnygg kille i hans Saab v4. Den hade inga bakdörrar och när jag skulle krypa ihop för att komma in i baksätet så står ju korsetten upp på ryggen varpå den hakar fast i biltaket. Sa rätt fort att jag går istället. Då var det sjukt pinsamt, idag skrattar jag åt det.
  • Krickis

    Jag tror att mamman behöver sluta oroa sig, risken är att du överför det till dottern. Om du vill kan vi prata riktigt, släng i väg ett pm så hörs vi.

Svar på tråden Skolios..