Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?

    HSOF skrev 2019-10-08 12:07:31 följande:
    Du får lära dig att vara lite självkritisk. Även den bästa sanningen kan ha brister.
    Ja, och det gäller även en eventuell undersökning av vraket!  Det är bara en bedömning, någon som efter 25 år ska bedöma vad som gjort att delar slitits ut/av, och att det finns hål. Det är säkert lika komplicerat som vid flygplansolyckor. Och där får man väldigt olika bedömningar av experterna också. 
  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 10:58:17 följande:
    Jag är ingen expert inom området, men det är ju även en teori som finns eller sabotage av densamma.
    Jag ska fråga min man när vi kommer hem, han är både kemist och lite av en hobby-pyrotekniker. 
  • AndreaBD

    har inte hunnit kolla noga än, men jag la märke till att de försöker framställa det som något konstigt att bilrampen är stängd. Det är klart den är stängd! Det är bogvisiret som slets bort, inte bilrampen. Däremot är den ju inte dugg tätt, så det kommer ju in vatten. Amatörer!

  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 14:18:19 följande:
    Ja självklart, att en båt kan få slagsida och kantra av att bildäck fylls med vatten är inga konstigheter men att den sedan sjunker på bara några minuter är mindre troligt. Iallafall vad jag har löst mig till.
    Man kan ju tänka sig att om det fanns ett stort antal bilar och lastbilar och de har slängts runt när det blev slagsida - då kan ju det ha slagit hål i båten?  Det är tunga krafter, det. 
  • AndreaBD

    Man ser ju verkligen inte mycket på den där konstiga dykare-filmen! Ser inga hål heller, eller har jag missat något?

  • AndreaBD

    Min man säger att alla sprängmedel som man använder inom militären är så pass tåliga att man kan slå med slägga på dem eller tända eld på dem, och de exploderar fortfarande inte. Dessutom förvarar man inte tändarna tillsammans med dem. Extremt osannolikt alltså. Så pass att det verkligen inte är värt att undersöka.

    Och en annan sak kom vi på också - var det inte så att man hade glömt/missat att stänga/aktivera såna portar (eller vad det heter) som skulle förhindra att vattnet kommer in i andra delar av båten. Om det var så, så kunde ju båten faktiskt sjunka snabbt. 

  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 15:09:00 följande:
    Nu resonerar vi igen. Visst det är fullt möjligt, hålet kan ju ha uppstått av olika anledningar och det är ju det man måste kika på. Först då kan man utesluta det.

    Det uttalanden som finns idag är att det liknar ett spränghål och på biten som den tyska journalisten tog loss och analyserade påvisade att en sprängning troligen hade förekommit, men det behövdes kompletterande undersökningar för att fastställa det till 100%
    Men man kan aldrig fastställa det till 100 %. Det är alltid en tolkning vad t.ex. ett sånt hål kan komma ifrån. 
  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 15:11:16 följande:
    Kika ca 13 minuter in i denna film.


    ">

    Okej, men det är inte säkert hur det där hålet har kommit till. 
  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 19:16:09 följande:
    Det går ju få ner och undersöka det, då kan man få fram hur det har skapats och av vad.
    Jag skulle nog inte uttrycka det så. Snarare: Man kan låta någon eller några experter undersöka det - om man har flera kommer de kanske att komma fram till olika resultat - och sedan kan man tro att det är sanningen eller så kan man fortfarande betvivla det.

    Även i Jutta Rabes film kom ju experterna fram till olika saker! Att hon sedan tycker att gubben i England har rätt, det är ju hennes bedömning. Jag känner mig inte lika övertygad att just den mannen har rätt. 
  • AndreaBD
    HSOF skrev 2019-10-08 22:14:43 följande:
    Jo men dagens teknik kan göra en mycket säkrare bedömning än tidigare teknik. Kan vi lista ut hur dinosaurier såg ut och levde så kan vi nog hitta sanningen om vad som fick en färja att sjunka till havets botten inom en timme också ;)

    Jo men tydligen blev hon också utsatt för mörkläggning, vet inte exakt hur det var men var något skumt som hände där med.
    Du verkar alltför generellt fascinerad av dessa konspirationsteoretikerna. Den där kanalen som visar alla dessa inslag har precis kopierat dem amerikanska "konspirationskanalerna" och jag kommer inte ihåg vad han heter, men det finns en amerikan som gräver upp varenda sån historia och verkar tro på allt. Och de här människorna har kopierat det exakt. 
Svar på tråden Vill du att en sanningskommission ska utreda Estoniakatastrofen?