• Siden

    Hur gör man för att orka?

    Jag håller med övriga om att du först och främst behöver få SOVA. DU är den viktigaste personen för dina barn och om du kraschar så har dom inte sin mamma. Du måste ta hand om dig! Att vara föräldraledig är minst lika krävande och ansvarsfullt som att arbeta, och det är ett måste att man är någorlunda fungerande för att kunna hålla uppmärksamheten på en liten bebis. Det är också viktigt för din och din bebis anknytning att du får vila ut i ibland. Det spelar ingen roll vad äldre släktingar säger (dom har ofta förträngt en hel del från småbarnsåren). Läs upp detta för din man och ställ ett ultimatum: från och med nu börjat vi dela på nätterna. Ta hjälp av BVC om det behövs, kräv hjälp från kommunens familjerådgivning. Det ni håller på med nu (att lämna över ansvaret för två barn som inte sover helt och hållet på dig) kommer göra att ni kraschar som familj. När min bebis fortfarande ammade på nätterna delade vi ändå upp oss: jag sov med bebisen mellan 21.00-02.00, sedan tog mannen över till 07.00.

  • Siden
    Sommar26 skrev 2019-10-15 09:24:56 följande:

    Tack alla fina för bra råd och fint stöd. Och tack till alla er som haft ett gott bemötande. Trodde inte i min vildaste fantasi att det fanns så många vuxna (gissar att de är det) som faktiskt går in för att vara otrevliga och få andra att må dåligt. Det är ett skrämmande mönster då någon ber om råd.

    Men det är skönt att det finns såmånga fina människor som tar sig tid att hjälpa och ge råd.

    Nu delar vi på nätter. Jag mår så mkt bättre men pappan är inte så glad även om han var med på det. Inatt har han varit uppe sedan 04. Men tror han måste uppleva det själv. Detta var långt ifrån den jobbigaste natten.

    Han klagar tom hur ont han har i kroppen efter att bära på henne vilket jag gjort i timmar. Framförallt då hon hade kolik. Nåja det blir bättre men ni har hjälp mig att inse att jag inte måste ta det själv. Har någonstans trott att det alltid är den som är hemma som ska ta allt med bebisen


    Hurra, vad bra att ni delar på nätterna! Vad glad jag blir för din skull. Stå på dig nu bara, han kommer att märka hur fruktansvärt jobbigt det är att missa sömn och ändå behöva fungera på dagarna och förhoppningsvis gör det honom mera ödmjuk.
Svar på tråden Hur gör man för att orka?